• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Walnotentaart (met 3 ingredienten)

walnotentaart

december 18, 2015 door Linda 15 Reacties

Het einde van mijn kerstmenu is in zicht. Na alle kerst recepten is het tijd voor een dessert. En wat voor één. Een walnotentaart met slechts 3 ingrediënten. Yes, dat is echt iets voor mij om te proberen. En ook iets voor jullie, je zult niet teleurgesteld zijn.

Dit kerst dessert bestaat uit walnoten, eieren én suiker! Juist, jullie lezen het goed. Suiker is niet goed voor je, dat weet ik ook wel. Alleen het leven moet wel leuk blijven. En wat is nu een toetje zonder een beetje suiker, boter of chocolade? Precies, helemaal niks.

walnotentaart 3 ingrediënten

Bij mij draait het om bewustzijn. Ik kies voor palmsuiker dat in tegenstelling tot geraffineerde witte suiker nog vitaminen, mineralen, eiwitten en aminozuren zou bevatten. Ook fijn om te weten dat de lage glycemische index minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel geeft. Tot zover de “gezondheidsinformatie”, want het is kerst en dan wil niemand hier iets over horen.

Deze walnotentaart is waanzinnig lekker. Misschien een beetje raar om dit over jezelf te zeggen. Alleen heb ik 19 getuigen. Ik heb dit dessert meegenomen tijdens een feestje en kleine stukjes gesneden zodat iedereen een hapje kon proeven. De taart ging schoon op en ik kreeg het verzoek of ik het recept in de App-groep wilde delen.

Met deze walnotentaart met 3 ingrediënten scoor je gegarandeerd met kerst of bij een etentje. De taart is makkelijk te maken en in zijn geheel van te voren klaar te maken. Lekker ook met een bolletje ijs.

Met kerst draait het om genieten en dat zul je zeker doen met deze taart op tafel. Dit dessert kun je in zijn geheel van te voren klaarmaken. Voor het kersteffect strooi ik er bij het serveren nog poedersuiker overheen. Je kunt ook kiezen voor wat rood fruit, pure chocolade eroverheen raspen, een bolletje ijs erbij of een dessert wijntje erbij schenken.

Mijn kerstmenu zit erop. Weet jij al wat je gaat eten deze kerst? Jullie zijn nog niet van mij af hoor. Ik heb nog ideeën voor een lunch en het ontbijt. Daarnaast ben ik met een aantal bloggers een hele toffe samenwerking aangegaan. Stay tuned voor nog veel meer kerstmenu inspiratie.

Met deze walnotentaart met 3 ingrediënten scoor je gegarandeerd met kerst of bij een etentje. De taart is makkelijk te maken en in zijn geheel van te voren klaar te maken. Lekker ook met een bolletje ijs.Walnotentaart met 3 ingrediënten

Wat heb je nodig voor 1 taart:

  • 350 gram walnoten + extra voor garnering
  • 4 eieren
  • 225 gram palmsuiker (of andere suiker naar keuze)

Optioneel

  • 1 biologische citroen, geraspt
  • Eventueel: poedersuiker
  • Extra nodig: bakpapier en bakvorm van 20 cm

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Maal de walnoten tot zand in een keukenmachine of blender. Niet te lang, want je hebt geen walnotenboter nodig.
  3. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker tot een romige massa. Voeg de walnoten en citroenrasp toe en roer goed door elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. Zorg dat de mixer en de kom vetvrij zijn. Snijd hiervoor de geraspte citroen doormidden en haal een helft over de haken en de kom.
  5. Meng het eiwitmengsel door het walnotenmengsel tot een homogene massa.
  6. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in met olie. Stort het deeg in het blik en zet 40 – 50 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen om het bakblik te verwijderen. Bestrooi met poedersuiker indien gewenst en garneer met een paar walnoten. De binnenzijde is een beetje smeuïg zoals bij een brownie.

Inspiratie: Food52

Met deze walnotentaart met 3 ingrediënten scoor je gegarandeerd met kerst of bij een etentje. De taart is makkelijk te maken en in zijn geheel van te voren klaar te maken. Lekker ook met een bolletje ijs.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstinspiratie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Onderwerp: DESSERT, KERST, SNACK Tags: bakrecepten, dessert, dessert recept, glutenvrij, italiaanse recepten, taart recepten, walnoten recept, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. happybudgetcooking zegt

    december 18, 2015 op 6:53 pm

    Owww lekker!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 19, 2015 op 7:53 am

      Ja een must try.

      Beantwoorden
  2. Judith | myfoodblog.nl zegt

    december 18, 2015 op 9:53 pm

    Wat een lekker idee en met maar 3 ingrediënten, extra fijn :).

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 19, 2015 op 7:53 am

      Ja hé dat vind ik nu ook 🙂

      Beantwoorden
  3. Angelique zegt

    december 19, 2015 op 10:51 am

    Misschien ga ik deze maken aangezien ik verantwoordelijk ben voor het dessert op 2e kerstdag. Maar ik gaat het om 350 gram gepelde walnoten ? (dat neem ik aan, maar even voor de zekerheid)

    Beantwoorden
  4. Marijke zegt

    maart 19, 2016 op 2:18 pm

    Deze taart lijkt me heel lekker. Helaas ben ik allergisch voor walnoten. Zou pecannoten een alternatief zijn voor walnoten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 21, 2016 op 8:48 am

      Hi Marijke, natuurlijk is dat mogelijk. Succes.

      Beantwoorden
  5. Gisele zegt

    april 24, 2016 op 4:26 pm

    Hai Linda,

    Is deze taart goed houdbaar? Een paar dagen in de koelkast te bewaren? Weet je dat?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 25, 2016 op 1:25 pm

      Hi Gisele, dat durf ik je niet te vertellen. De taart is hier zo op. Het lijkt mij het lekkerste om de taart binnen 2 dagen te consumeren. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Annet zegt

    januari 13, 2017 op 5:03 pm

    Deze taart is inderdaad niet te bewaren omdat er in een mum van tijd geen stukje meer over is.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 14, 2017 op 4:47 pm

      Ha hahaha. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Rita zegt

    augustus 18, 2017 op 7:36 pm

    Dag Linda, leuk recept!

    Hoeveel gr cacaopoeder moet er doorheen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 20, 2017 op 12:11 pm

      Hi Rita, er zit geen cacao poeder in… Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Ilse zegt

    oktober 12, 2018 op 3:59 pm

    Hoi Linda, Ik wil deze taart van het weekend maken maar onze kleinste springvorm is 24cm kan ik dan dezelfde hoeveelheden aanhouden of wordt de taart dan te laag?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 15, 2018 op 11:55 am

      Hi Ilse,

      Dat durf ik niet zo goed te zeggen. Ik ben niet zo’n rekenkundig wonder…. Misschien dat je hier iets aan hebt

      https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Of leen een kleiner blik bij een buurvrouw.

      Succes ermee.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17845707310832459 NIET VERGETEN 14 DECEMER samen Proefkoken voor Kerst! Oh lieve mensen ik heb er zo onwijs zin in. Zaterdag a.s. van 15:00 – 17:00 gaan we het PLUS kerstmenu proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd op RTL 4. 
Ik zie het proefkoken als een generale repetitie voor Kerst. Zo weet je precies hoe je de recepten moet bereiden, hoe lang je ermee bezig bent en ook hoe je zorgt voor een feestelijke presentatie. En als beloning mag je al het lekkers nog opeten ook. Zo zit je met Kerst relaxed aan tafel, want dat blijft toch echt het belangrijkste. 
Tijdens de uitzending maken de vaste chefs van Koffietijd een compleet kerstdiner. Jij kunt live meekoken vanuit je eigen keuken en je vragen stellen aan ons. Benieuwd wat we gaan koken? Check dan snel even mijn stories en doe mee! Of kijk in ieder geval naar Koffietijd, want het wordt echt een te gekke uitzending! 
Doe je mee? Praat dan mee met #PLUSproefkoken en #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
#proefkoken #PLUSproefkoken #goedetenissameneten #kerst #kerst2019 #feestdagen #samenwerking
Instagram post 17893033330433959 🥂 FEESTELIJKE BORRELPLANK 🎄Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip. 
Naast de 3 recepten zal ik je vertellen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig. Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat.  Zelf maken? Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/feestelijke-borrelplank-met-3-dips/
#toast #opmooiemomenten #samenmethaust #samenwerking #kerst #borrelplank #borrel #borrelhapjes
Instagram post 17864067031581266 VOORGERECHT: GEITENKAAS PAKKETJES 🎄 Vandaag praat ik jullie even bij over de kerstrecepten van dit jaar, onder het genot van een lekker hapje: de geitenkaas pakketjes in filodeeg met een heel bijzonder ingrediënt.

Net als andere jaren heb ik allerlei losse gerechtjes bedacht, zodat je lekker kunt mixen en matchen met je eigen favoriete recepten. Wat kun je dit jaar verwachten?

Op de planning staan twee voorgerechten, een feestelijke borrelplank en twee hoofdgerechten waarvan 1 zelfs vegan! Voor het dessert staan twee heerlijke recepten klaar en ook wordt het kerstontbijt niet vergeten. Daarbij komt er nog een mooi artikel online, hoe je zorgt voor zo min mogelijk stress met kerst. Ik heb er helemaal zin in!

Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/geitenkaas-pakketjes-in-filodeeg/ #kerst #kerst2019 #voorgerecht #vegetarisch #geitenkaas #hapjes
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld