• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Walnotentaart (met 3 ingredienten)

walnotentaart

december 18, 2015 door Linda 21 Reacties

Het einde van mijn kerstmenu is in zicht. Na alle kerst recepten is het tijd voor een dessert. En wat voor één. Een walnotentaart met slechts 3 ingrediënten. Yes, dat is echt iets voor mij om te proberen. En ook iets voor jullie, je zult niet teleurgesteld zijn.

Dit kerst dessert bestaat uit walnoten, eieren én suiker! Juist, jullie lezen het goed. Suiker is niet goed voor je, dat weet ik ook wel. Alleen het leven moet wel leuk blijven. En wat is nu een toetje zonder een beetje suiker, boter of chocolade? Precies, helemaal niks.

walnotentaart 3 ingrediënten

Bij mij draait het om bewustzijn. Ik kies voor palmsuiker dat in tegenstelling tot geraffineerde witte suiker nog vitaminen, mineralen, eiwitten en aminozuren zou bevatten. Ook fijn om te weten dat de lage glycemische index minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel geeft. Tot zover de “gezondheidsinformatie”, want het is kerst en dan wil niemand hier iets over horen.

Deze walnotentaart is waanzinnig lekker. Misschien een beetje raar om dit over jezelf te zeggen. Alleen heb ik 19 getuigen. Ik heb dit dessert meegenomen tijdens een feestje en kleine stukjes gesneden zodat iedereen een hapje kon proeven. De taart ging schoon op en ik kreeg het verzoek of ik het recept in de App-groep wilde delen.

Met deze walnotentaart met 3 ingrediënten scoor je gegarandeerd met kerst of bij een etentje. De taart is makkelijk te maken en in zijn geheel van te voren klaar te maken. Lekker ook met een bolletje ijs.

Met kerst draait het om genieten en dat zul je zeker doen met deze taart op tafel. Dit dessert kun je in zijn geheel van te voren klaarmaken. Voor het kersteffect strooi ik er bij het serveren nog poedersuiker overheen. Je kunt ook kiezen voor wat rood fruit, pure chocolade eroverheen raspen, een bolletje ijs erbij of een dessert wijntje erbij schenken.

Mijn kerstmenu zit erop. Weet jij al wat je gaat eten deze kerst? Jullie zijn nog niet van mij af hoor. Ik heb nog ideeën voor een lunch en het ontbijt. Daarnaast ben ik met een aantal bloggers een hele toffe samenwerking aangegaan. Stay tuned voor nog veel meer kerstmenu inspiratie.

Met deze walnotentaart met 3 ingrediënten scoor je gegarandeerd met kerst of bij een etentje. De taart is makkelijk te maken en in zijn geheel van te voren klaar te maken. Lekker ook met een bolletje ijs.Walnotentaart met 3 ingrediënten

Wat heb je nodig voor 1 taart:

  • 350 gram walnoten + extra voor garnering
  • 4 eieren
  • 225 gram palmsuiker (of andere suiker naar keuze)

Optioneel

  • 1 biologische citroen, geraspt
  • Eventueel: poedersuiker
  • Extra nodig: bakpapier en bakvorm van 20 cm

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Maal de walnoten tot zand in een keukenmachine of blender. Niet te lang, want je hebt geen walnotenboter nodig.
  3. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker tot een romige massa. Voeg de walnoten en citroenrasp toe en roer goed door elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. Zorg dat de mixer en de kom vetvrij zijn. Snijd hiervoor de geraspte citroen doormidden en haal een helft over de haken en de kom.
  5. Meng het eiwitmengsel door het walnotenmengsel tot een homogene massa.
  6. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in met olie. Stort het deeg in het blik en zet 40 – 50 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen om het bakblik te verwijderen. Bestrooi met poedersuiker indien gewenst en garneer met een paar walnoten. De binnenzijde is een beetje smeuïg zoals bij een brownie.

Inspiratie: Food52

Met deze walnotentaart met 3 ingrediënten scoor je gegarandeerd met kerst of bij een etentje. De taart is makkelijk te maken en in zijn geheel van te voren klaar te maken. Lekker ook met een bolletje ijs.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstinspiratie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Walnotentaart met 3 ingredienten

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DESSERT, KERST, SNACK Tags: bakrecepten, dessert, dessert recept, glutenvrij, italiaanse recepten, moederdag, taart recepten, walnoten recept, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. happybudgetcooking zegt

    december 18, 2015 om 6:53 pm

    Owww lekker!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 19, 2015 om 7:53 am

      Ja een must try.

      Beantwoorden
  2. Judith | myfoodblog.nl zegt

    december 18, 2015 om 9:53 pm

    Wat een lekker idee en met maar 3 ingrediënten, extra fijn :).

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 19, 2015 om 7:53 am

      Ja hé dat vind ik nu ook 🙂

      Beantwoorden
  3. Angelique zegt

    december 19, 2015 om 10:51 am

    Misschien ga ik deze maken aangezien ik verantwoordelijk ben voor het dessert op 2e kerstdag. Maar ik gaat het om 350 gram gepelde walnoten ? (dat neem ik aan, maar even voor de zekerheid)

    Beantwoorden
  4. Marijke zegt

    maart 19, 2016 om 2:18 pm

    Deze taart lijkt me heel lekker. Helaas ben ik allergisch voor walnoten. Zou pecannoten een alternatief zijn voor walnoten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 21, 2016 om 8:48 am

      Hi Marijke, natuurlijk is dat mogelijk. Succes.

      Beantwoorden
  5. Gisele zegt

    april 24, 2016 om 4:26 pm

    Hai Linda,

    Is deze taart goed houdbaar? Een paar dagen in de koelkast te bewaren? Weet je dat?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 25, 2016 om 1:25 pm

      Hi Gisele, dat durf ik je niet te vertellen. De taart is hier zo op. Het lijkt mij het lekkerste om de taart binnen 2 dagen te consumeren. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Annet zegt

    januari 13, 2017 om 5:03 pm

    Deze taart is inderdaad niet te bewaren omdat er in een mum van tijd geen stukje meer over is.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 14, 2017 om 4:47 pm

      Ha hahaha. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Rita zegt

    augustus 18, 2017 om 7:36 pm

    Dag Linda, leuk recept!

    Hoeveel gr cacaopoeder moet er doorheen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 20, 2017 om 12:11 pm

      Hi Rita, er zit geen cacao poeder in… Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Ilse zegt

    oktober 12, 2018 om 3:59 pm

    Hoi Linda, Ik wil deze taart van het weekend maken maar onze kleinste springvorm is 24cm kan ik dan dezelfde hoeveelheden aanhouden of wordt de taart dan te laag?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 15, 2018 om 11:55 am

      Hi Ilse,

      Dat durf ik niet zo goed te zeggen. Ik ben niet zo’n rekenkundig wonder…. Misschien dat je hier iets aan hebt

      https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Of leen een kleiner blik bij een buurvrouw.

      Succes ermee.

      Beantwoorden
      • Suzan zegt

        januari 22, 2020 om 5:45 pm

        Beste Linda,

        Rooster je de walnoten vóór het malen of juist niet? Roosteren geeft natuurlijk extra smaak en aroma (daarom doe ik het bij de meeste recepten wel) maar zorgt er ook voor dat er al heel snel boter ontstaat in plaats van ‘notenmeel’.

        Hartelijke groet,

        Suzan

        Beantwoorden
  9. Suzan zegt

    januari 22, 2020 om 6:19 pm

    Beste Linda,

    Rooster je de walnoten vóór het malen of juist niet? Roosteren geeft natuurlijk extra smaak en aroma (daarom doe ik het bij de meeste recepten wel) maar zorgt er ook voor dat er al heel snel boter ontstaat in plaats van ‘notenmeel’.

    Hartelijke groet,

    Suzan

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 3, 2020 om 2:29 pm

      Hi Suzan, ik rooster de walnoten helemaal niet. Ik ben benieuwd hoe de taart bevalt. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Jacqueline zegt

        januari 9, 2021 om 4:41 pm

        Hoi Linda, ik heb de taart gemaakt. Heerlijk en simpel te maken. Alleen was de mijne wat ” korrelig, heb je een tip voor mij?
        Groetjes Jacqueline

        Beantwoorden
  10. Rita zegt

    september 20, 2020 om 4:51 pm

    Is het ook mogelijk met alle andere noten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 21, 2020 om 1:45 pm

      Hi Rita, ik heb dit zelf nog niet uitgeprobeerd. Het lijkt mij in ieder geval ook lekker met amandelen. Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.