Weekmenu 142 makkelijke recepten

Het is gewoon alweer 1 februari! In mijn ogen heb ik vorige week nog Oudejaarsdag gevierd. De eerste weken van het jaar zijn omgevlogen. Afgelopen week ben ik met name thuis flink bezig geweest. We hadden nog wat naweeën van de lekkage van vorige week, de keukenleverancier kwam een laatste aanpassing doen en er stond een kookdag op de planning.

Daarbij heb ik eindelijk de tijd genomen om de keuken gezellig te maken. De nieuwe barkrukken zijn binnen, een open kast is goed ingericht, nieuwe planten gekocht en nog een leuk rek opgehangen. Samen met mijn dochter heb ik inrichting van de keukenkastjes omgegooid. Nu heb ik alle keuken spullen opgeborgen op een logische plek in plaats van de bakjes op 3 verschillende planken. Tijdens de kookdag zat ik nog regelmatig in het verkeerde kastje, maar toch werkte het veel beter. Ik ben er zo blij mee.

Hebben jullie mij trouwens al zien shinen in de video die ik samen met foodie vriendin Francesca heb opgenomen? Ik heb de laatste tijd zulke leuke opdrachten. Een video opnemen en live aanwezig zijn bij Koffietijd zijn activiteiten ver uit mijn comfortzone. Maar ik leer er zo ontzetten veel van en het is zo ontzettend tof om te doen. Zodra Ces en ik in de keuken staan raken we niet uitgepraat. We hebben in ieder geval geen script nodig, haha. Kijken jullie even mee, want we praten over voedselverspilling? Een belangrijk onderwerp voor ons beiden.

Het weekmenu zit vol met Oosterse en Aziatische smaken. Van een andijviestamppot met oosterse twist, Aziatische stoofvlees en curry wraps. Als laatste staat er een pasta op het menu en een soep met Marokkaanse twist. Het weekend kun je aan de bak met zelf crackers maken en heerlijke warme ontbijtjes met havermout.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 142 makkelijke recepten

Maandag: andijviestamppot met een twist

Dit stamppotje is net even anders dan je gewend bent. De feta, dadels en kaneel geeft dit recept een oosterse sfeer.

Andijviestamppot met een twist

Dinsdag: spaghetti met broccoli saus

Bij mij thuis zijn ze niet gek op broccoli. Deze groente eet ik wel graag en ik pureer de broccoli met plantaardige room voor een saus met doperwten. Zo hebben mijn huisgenoten minder goed door dat er broccoli op het menu staat.

Spaghetti met broccolisaus en doperwten

Woensdag: rendang

Een stoofpotje vol met Aziatische smaken is altijd een goed idee. Open je kruidenkastje, want de boemboe voor de rendang maken we zelf dit keer.

zelf rendang maken

Donderdag: maaltijdsoep met kikkererwten

Via Facebook had ik gevraagd welke gerechten jullie graag zien op de site. Een van jullie is op zoek naar recepten, die je vooraf kunt bereiden. Na een drukke werkdag hoeft het eten alleen verwarmd te worden. Deze soep met komijn, gember en kaneel wordt alleen maar beter van smaak en vult goed.

Maaltijdsoep met kikkererwten

Vrijdag: bloemkool curry wraps

Wil je eens wat anders dan Mexicaanse wraps? Rooster de bloemkool met curry kruiden en rol de kool op in een wrap met hummus en spinazie.

bloemkool curry wraps

Zaterdag: zelf crackers maken

Het is veel te lang geleden dat ik voor het laatst crackers heb gemaakt. Lekker voor bij de lunch, ontbijt of op de borrelplank.

zelf crackers maken

Zondag: 5 x havermout recepten uit de oven

Jullie hebben zo enthousiast gereageerd op de ontbijt crumble van vorige week. Vandaag maak ik jullie blij met nog meer warme ontbijtjes met havermout. Zet de oven maar vast aan.

havermout recepten uit de oven

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 142 met makkelijke recepten voor het hele gezin. Gebruik de planner voor het avondeten. Pak pen en papier voor de boodschappenlijst en schrijf mee. Deze week zit zit vol Oosterse en Aziatische smaken. Van een andijviestamppot met oosterse twist, Aziatische stoofvlees en curry wraps. Klik op de foto voor de recepten. #weekmenu

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.