5 x havermout recepten uit de oven

Havermout is voor vele een goede start van de dag. In het weekend wil je graag iets bijzonders. Nou dat kan ook met havermout hoor. Ik heb 5 havermout recepten uit de oven voor je op 1 rijtje gezet. Ook wel baked oats genoemd.

De voorbereiding per recept is kort, zoals je van mij gewend bent. Vervolgens heb je 15 tot 30 minuten geduld nodig zodat de oven zijn werk kan doen. Niet verkeerd toch om alvast een kop thee te zetten en even rustig op te starten? Natuurlijk hoef je mijn fruitsuggestie per recept niet vast te houden. Kijk wat je in huis hebt en gebruik dit dan.

5 x Havermout recepten uit de oven

1. Banaan havermout uit de oven

Een van mijn laatste ontdekkingen: de banaan havermout uit de oven. Hoe simpel kan het soms zijn. Alle ingrediënten in een blender, uitschenken in een kom en plakjes banaan erop. Voilà!

makkelijke ontbijtrecepten met de blender

2. Ontbijttaart met aardbei

Wauw, dit ontbijttaartje is te lekker. Het ziet er misschien ingewikkeld uit. Niets is minder waar en binnen 15 minuten gaar.

ontbijttaart met aardbei

3. Appeltaart havermout uit de oven

Mijn eerste experiment van havermout in de oven bereiden. De appeltaart havermout maak ik nog steeds klaar en de kids zijn er dol op.

appeltaart havermout uit de oven

4. Blauwe bessen crumble met havermout

Een verwenontbijt voor het weekend. De crumble bestaat uit havermout, zaden, pitten en honing. Eronder doe je fruit naar keuze of het nu vers of diepvries is. De keuze is aan jou.

blauwe bessen crumble met havermout

5. Havermoutbrood met rozijnen en noten

Havermout in brood? Ja, waarom niet. Dit brood hoef je niet te kneden. Het is een kwestie van alle ingrediënten in een kom doen, mixen, in een cakeblik storten en 30 minuten wachten tot het brood gaar is.

gezond havermoutbrood

Welke van de gebakken havermout recepten uit de oven is jouw favoriet?

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.