2.8 uit 17 beoordelingen

Maaltijdsoep met kikkererwten

De winter en soep zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze week stond er twee keer een grote pan te pruttelen op het vuur. Meestal gooi ik een paar left overs in de pot en pureer de handel voor een extra groente momentje. Dit keer heb ik een flink gevulde soep voor jullie klaarstaan: een maaltijdsoep met kikkererwten.

Kikkererwten zijn één van mijn favoriete peulvruchten. De blog staat er vol mee, alleen nog niet in soep vorm. De kikkererwten zorgen voor een bite in de soep en zijn ook een goede vervanger van vlees. Yes, deze maaltijdsoep is inderdaad vegetarisch.

De komijn, gember en kaneel geven een Marokkaans tintje aan de maaltijdsoep. De geur die de pan verspreid is zalig. Mijn kinderen kwamen hier ook op af. Ik dacht nog een laatste restje zelf op te eten. Helaas, ik werd betrapt en kon mijn portie met ze delen….

Oh en even een ander pluspunt van deze maaltijdsoep zonder pakjes en zakjes: binnen 20 minuten staat er een dampende kom soep op tafel!

Mocht boerenkool niet meer in het seizoen zijn, dan kun je paksoi of spinazie gebruiken.

Maaltijdsoep met kikkererwten

Maaltijdsoep met kikkererwten

Ingrediënten

4 personen
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • flinke snuf chili vlokken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter gekookt water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 blik kikkererwten 300 gram
  • 1 blik tomaten 400 gram
  • 200 gram boerenkool*
  • voor erbij: Marokkaans brood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui en winterpeen in stukjes. Bak de groente in een pan met dikke bodem op medium hoog vuur met een scheutje olijfolie. Voeg na 5 minuten de komijn, kaneel, gember poeder, chili vlokken toe en pers 2 tenen knoflook erboven uit. Bak 2 minuten en geniet ondertussen van de geuren van de kruiden die vrijkomen (heerlijk!).
  • Voeg de tomatenpuree, gekookt water, bouillonblokjes, blik kikkererwten (even afspoelen van te voren) en tomaten toe. Laat 10-15 minuten koken.
  • Voeg 3 minuten voor tijd de gesneden boerenkool toe. De maaltijdsoep met kikkererwten is een lekkere dikke soep. Voeg gerust meer water toe als de soep te dik is naar jouw smaak. Serveer Marokkaans brood bij de soep om te dippen.

Linda’s Tips

  • * Bij sommige supermarkten kun je ongesneden boerenkool kopen. Ik zag een zak liggen bij de Lidl (non-spon). Verwijder de nerf en snijd de groente grof.
Maaltijdsoep met kikkererwten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.