• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf rendang maken

zelf rendang maken

september 26, 2015 door Linda 4 Reacties

Oh, ik ben aan het aftellen. Nog 10 nachtjes slapen en dan ga ik alleen op reis naar Bali. De spanning begint hier inmiddels een beetje op te lopen met alle voorbereidingen. Voordat ik vertrek, maak ik jullie nog even blij met een fijn Indonesisch recept: zelf rendang maken. Al ben ik heel benieuwd hoe dit gerecht daar zal smaken en of ik onderstaand recept nog zal volgen. Ach, dan kom ik gewoon met een rendang 2.0.

Ik ben gek op de Aziatische keuken en ik kan niet wachten om daar allerlei nieuwe gerechten te proeven. De komende tijd zullen jullie hier vaker Oosterse gerechten voorbij zien komen.

zelf rendang maken

Een rendang boemboe zelf maken is eigenlijk zo gepiept. En zo weet je precies wat je eet. Het is namelijk niet veel meer dan een aantal fijne kruiden en specerijen in huis te halen. Mijn ervaring is, zodra je dit op voorraad hebt, je de kruiden vanzelf vaker gebruikt. Voor de boemboe heb je een vijzel nodig om een aantal kruiden in fijn te stampen en een staafmixer om een fijne massa te maken. Dat laatste is natuurlijk niet zo authentiek, maar wel lekker makkelijk.

zelf rendang maken

Ga ook naar de slager voor goed vlees. Je kunt de rendang met sukadelappen of riblappen maken. Sukade bevat altijd nog wat vet en daar gruwel ik zelf van. Voor mij dus een portie riblappen. De rendang is een grote portie waar je 2x van kunt eten. Wat mij betreft hebben de groente nog steeds de hoofdrol en eet je de pan niet in 1x leeg. Kook er dus lekker sperzieboontjes bij en zilvervliesrijst.

zelf rendang maken

De zelfgemaakte rendang schotel ik mijn kinderen ook gewoon voor. De boemboe is niet al te pittig. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de hoeveelheid chilipepertjes te verdubbelen en de zaadjes niet te verwijderen.

zelf rendang maken

Zelf rendang maken

Recept voor 8 personen:

  • 2 uien
  • 5 kruidnagels*
  • 2 gedroogde chilipepers*
  • 1/2 theelepel venkelzaad*
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels korianderpoeder*
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel sereh (citroengras)*
  • 2 eetlepels water
  • olie
  • 1 kilo riblappen in blokjes
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1 eetlepel citroensap
  • extra nodig: vijzel*, hakmolen van de staafmixer

Voor erbij: zilvervliesrijst en sperziebonen
* te koop bij Asian Food Lovers

Stappen om zelf rendang te maken:

  1. Verwijder de schil van de ui en snijd in grove stukken. Stamp de kruidnagels, chili pepers (verwijder naar smaak de zaadjes) en het venkelzaad fijn in de vijzel. Maal de uien, kruidnagel, chilipepers, venkelzaad, knoflook, koriander, zout en sereh met 2 eetlepel water tot een pasta in de hakmolen van de stafmixer.
  2. Verwarm een pan met een dikke bodem met een beetje neutrale olie. Voeg de boemboe toe en bak een minuut of 3. Doe dan het vlees erbij en meng zorgvuldig met de boemboe. Bak het vlees in 2 minuten bruin en voeg de kokosmelk en citroensap toe.
  3. Laat 2,5 uur zachtjes pruttelen tot het vocht zo goed als ingekookt is en het vlees zacht. Roer regelmatig, zodat het vlees niet aanbrandt. Persoonlijk vind ik het lekker als er nog een beetje vocht overblijft. Wil jij dit niet, laat het vlees dan langer opstaan tot al het vocht verdampt is.

Tip: zoals je ziet is dit gerecht voor 8 personen. Ik vries de helft altijd in. Zo kook je 1x en kun je er 2x van genieten.

Tip: de rendang is het lekkerst als alle smaken kunnen intrekken. Maak het recept een dag van tevoren en verwarm op een zacht vuur.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Voor dit blog heb ik gratis producten van Asian Food Lovers gebruikt. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Diner Tags: Aziatische recepten, boemboe, Indonesisch, oosterse recepten, recepten met vlees, rendang, rendang bomboe maken, rendang maken, rendang recept, rundvlees, rundvlees recepten, vlees, vlees recepten, zelf een boemboe maken, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Annelies zegt

    oktober 1, 2015 om 8:53 pm

    Benieuwd naar de recepten

    Beantwoorden
  2. Erwin in 't Veld zegt

    juli 14, 2016 om 5:37 pm

    Gek, ik zou verhouding koriander – sereh omdraaien, maar ieder z’n eigen ding, weet je wat? Ga het proberen!

    Beantwoorden
  3. Lia zegt

    oktober 27, 2017 om 10:11 pm

    Wat koenjit erbij dan krijg je ook een aangenamere kleur.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 30, 2017 om 10:26 am

      Dank voor de tip!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl