Noedels zijn ideaal voor doordeweeks om een snelle en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Waarom? Terwijl de noedels koken of wellen, bereid je rest van het eten voor. Binnen 10 minuten zit je zelfs aan tafel en serveer je een voedzame maaltijd! Zet deze noedels met prei en ei op het menu na een drukke werkdag.
Qua noedels kun je kiezen welke variant het beste bij je past. Van eiernoedels, glasnoedels tot overheerlijke dikke Udon noedels of mihoen. De rijstnoedels in dit gerecht zijn licht verteerbaar, dus een goede basis voor als je na het werk een sportafspraak hebt.
Met de groente kun je zoveel variëren als je zelf wilt. Een zak wokgroente is natuurlijk ook helemaal prima. Het wokgerecht breng je op smaak met sojasaus en oestersaus mijn twee favoriete smaakmakers van de Aziatische keuken.
Noedels met prei en ei
recept voor 4 personen:
- 250 gram rijstnoedels
- olijfolie
- 400 gram gesneden prei
- 200 gram taugé
- 4 eetlepels (lichte) sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 80 gram ongezouten pinda’s
- 4 eieren
- rasp van 1 limoen
- optioneel: zwart sesamzaad
Stappen om noedels met prei en ei te maken:
- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af en zet apart tot gebruik.
- Kook ondertussen de eieren hard in 7 minuten.
- Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de prei in 5 minuutjes zacht. Roer de taugé erdoor en bak even aan.
- Breng de groente op smaak met de sojasaus en oestersaus.
- Rasp de limoen en meng door de rijstnoedels. Verwarm de noedels twee minuten mee in de pan met groente.
- Hak de pinda’s grof.
- Serveer het wokgerecht met ei en grof gehakte pinda’s.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Is 10 minuten niet wat te mooi voorgesteld? Ingrediënten verzamelen, afwegen, het bereiden, tafel dekken tenzij je met je bord op schoot gaat wat je i.m.o.niet moet willen, het afronden, …
Zie het niet als kritiek hoor, ik geniet van je gerechten en houding/insteek van koken en verwerking van resten enzo. Maar koken is meer dan snelsnel hup aan tafel. Ook al weet ik dat tijd kostbaar is en het soms een hele toer is om na werk en andere verplichtingen goed, met aandacht en voedend te koken.
Hi Floor, in mijn enthousiasme ben ik misschien iets te kort door de bocht geweest, haha. Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat koken helemaal niet moeilijk of ingewikkeld is ook als er weinig tijd is. Ik zie om mij heen, dat er in zo’n situatie geen inspiratie is en er gekozen wordt voor een pak soep, brood of kant en klare maaltijd. Terwijl je dus net zo goed een lekker wokgerecht met noedels kan maken. Daarbij ben ik misschien ook niet zo representatief (meer) doordat ik zoveel kook en allerlei handigheidjes heb ontwikkeld, waardoor ik sneller klaar ben dan een gemiddeld huishouden. Hier zal ik een volgende keer aan denken. Fijne dag nog. Groeten, Linda
Dag Linda,
Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Ik snap het inderdaad: routine, dagelijks koken en veel ervaring zorgt ervoor dat je snel een maaltijd op tafel kunt hebben. Ik ervaar hetzelfde (docent koken etc. op een vmbo…). Kortom: we snappen elkaar en ik blijf genieten van je site, recepten, instagram etc.
Hier vanmiddag de Fifty Fifty Boon stammetjes uitgeprobeerd (gratis, actie). Maar als ik dan het etiket lees…. Morgen weer gewoon mijn eigen versie van vegaburgers met eerlijke ingrediënten, een ei en wat havermout voor de stevigheid en kruiden en een beetje zout voor de heerlijke smaak.
Dat is koken. Vind ik dan, hahaha
Goed weekend!
Goedemorgen Floor,
Leuk dat je nog even reageert. We begrijpen elkaar in ieder geval. Ik zie je graag nog eens terug in mijn reacties of social media wellicht. Maak er ook een mooi weekend van. Warme groeten,
Linda
Dag Linda
Dit toppertje weer gemaakt hoor. Met stukjes ei (omelet lekker bruin gebakken) en aan het einde samen met even geroosterde cashewnoten (i.p.v. pinda’s) toegevoegd. Als noedels gebruikte ik twee van die kleine zakjes insta-noedels zonder de olie en kruiden die er standaard bij zitten. En zo variëren we vrolijk verder en genieten van dit lekkere gerecht. En heb ik weer voldoende eiwit/koolhydraten om te kunnen racefietsen :-)
Hi Floor, nou dat klinkt lekker hoor. Ik krijg er trek van. Dank voor je reactie.