5 uit 1 beoordeling

Noedels met prei en ei

Noedels zijn ideaal voor doordeweeks om een snelle en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Waarom? Terwijl de noedels koken of wellen, bereid je rest van het eten voor.

Binnen 10 minuten zit je zelfs aan tafel en serveer je een voedzame maaltijd! Zet deze noedels met prei en ei op het menu na een drukke werkdag.

Qua noedels kun je kiezen welke variant het beste bij je past. Van eiernoedels, glasnoedels tot overheerlijke dikke Udon noedels of mihoen. De rijstnoedels in dit gerecht zijn licht verteerbaar, dus een goede basis voor als je na het werk een sportafspraak hebt.

Noedels met prei en ei

Met de groente kun je zoveel variëren als je zelf wilt. Een zak wokgroente is natuurlijk ook helemaal prima. Het wokgerecht breng je op smaak met sojasaus en oestersaus mijn twee favoriete smaakmakers van de Aziatische keuken.

Vegetarisch wokgerecht van noedels met prei en ei.

Noedels met prei en ei

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 250 gram rijstnoedels
  • olijfolie
  • 400 gram gesneden prei
  • 200 gram taugé
  • 4 eetlepels (lichte) sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 80 gram ongezouten pinda’s
  • 4 eieren
  • rasp van 1 limoen

Optioneel

  • zwart sesamzaad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af en zet apart tot gebruik.
  • Kook ondertussen de eieren hard in 7 minuten.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de prei in 5 minuutjes zacht. Roer de taugé erdoor en bak even aan.
  • Breng de groente op smaak met de sojasaus en oestersaus.
  • Rasp de limoen en meng door de rijstnoedels. Verwarm de noedels twee minuten mee in de pan met groente.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Serveer het wokgerecht met ei en grof gehakte pinda’s.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.