Tja wat valt er te melden over deze week? Voor velen is de agenda overhoop gehaald na de persconferentie van maandag en is thuiswerken weer de norm. Er is even niks aan te doen. Ik ben dankbaar dat we mijn moeders verjaardag nog gevierd hebben met 6 gasten. Daarbij ben ik afgelopen weekend met 3 dierbare vriendinnen een weekendje weg geweest. Deze mooie momentjes heb ik nog meegepikt en die koester ik.
De herfst heeft zijn intrede gedaan. Dit zie je ook terug in het weekmenu met een pompoen recept, stoofvlees en lasagne uit de pan. Voor het weekend staat zelf bouillonpoeder maken van soepgroenten op het programma.
Over groente gesproken, heb je gezien dat ik genomineerd ben voor de Fruit & Veg Award? De blog die het meest inspireert met groente en fruit wint. Ik ben super trots op de nominatie. Wil jij op mij stemmen? Je maakt ook nog eens kans op 1 van de 5 groente & fruit pakketten. Leuk toch?
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu 176 makkelijke recepten
Maandag: pompoen curry met linzen
Vroeger dacht ik altijd dat een curry pittig was. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn, dat bewijst deze pompoen curry met linzen en rijst wel. Deze curry is dan ook geschikt voor het hele gezin.
Dinsdag: draadjesvlees met snelle rode kool
Het is echt weer tijd voor stoofvlees. Dit is een lekker ouderwets recept met rode kool stamppot.
Woensdag: lasagne uit de pan
Van de week maakte ik een andere versie van deze lasagne uit de pan. Ik vond het ideaal want binnen 15 minuten, stond dit gerecht op tafel en we hebben ervan genoten. Binnenkort kom ik met een nieuw recept.
Donderdag: rucola stamppot
Een stamppotje in het weekmenu is altijd een goed idee. Ik vind het leuk om jullie te inspireren om een andere groente te gebruiken en dat is rucola in dit geval.
Vrijdag: flammkuchen met zalm
De vrijdagavondhap is flammkuchen met zalm. Je kunt dit bijna geen koken noemen, zeker als je kant en klaar deeg gebruikt. De smaak is echt te gek!
Zaterdag: zelf bouillon maken
Als er een recept is dat de afgelopen weken veel voorbij is gekomen, dan is dat de zelfgemaakte bouillon wel. Het is ook echt een klusje voor het weekend, want de oven moet een aantal uren aan.
Zondag: 6 x pesto recepten
Nog zo’n fijn recept in de categorie zelf maken: homemade pesto. Ik ben er dol op van groene tot rode pesto, tot pesto met basilicum of sinaasappel.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.