Nog geen beoordelingen

Bananen crumble met kwark

Zo aan het begin van het jaar, heeft iedereen weer zin in goed eten. Ik ook! Net als andere jaren is het in januari weer Back to Normal op de blog met gezonde recepten vol groente, minder vlees & suiker en lekker veel variatie. Vandaag nemen we het gezonde ontbijt eens onder de loep onder het genot van een bananen crumble met kwark, binnen 5 minuten voorbereid.

Zonder een goed ontbijt kan ik niet functioneren. Voordat je een stuk gaat rijden, gooi je de auto ook vol benzine en zo werkt het ook met een voedzaam ontbijt in de ochtend. Nu het donker en koud is in de ochtend is het verleidelijk om langer in bed te liggen en weinig tijd voor het ontbijt te nemen. Eén van de 10 consumenten slaat de ochtendmaaltijd weleens over.* Een ontbijt geeft je juist energie na de nacht en zorgt ervoor dat de stofwisseling op gang komt. Onmisbaar dus!

Bananen crumble met kwark

In de top 3 met favoriete ontbijtjes staat naast brood met hartig of zoet beleg, ontbijtgranen met zuivel. Het ene ontbijtgraan is voedzamer dan de andere variant. Dit kun je checken door de ingrediënten op de achterzijde te lezen, maar dat is lang niet voor iedereen duidelijk. PLUS supermarkt helpt je hierbij door het gebruik van de Suikermeter bij de ontbijtgranen. Staat de thermometer op oranje, dan bevatten de ontbijtgranen relatief veel suiker (meer dan 22 gram per 100 gram). Blauw is een prima optie. De Suikermeter vind je trouwens ook bij frisdranken, vruchtensappen en siropen. Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van de Suikermeter bij de ontbijtgranen. Zo word je op een eenvoudige manier geholpen om een bewustere keuze te maken.

Bananen crumble met kwark

Voor deze bananen crumble maak ik o.a. gebruik van havermout. Dit is een lekkere en gezonde keuze als je kijkt naar het schap van ontbijtgranen. De voorbereiding van dit warme ontbijtje kost nog geen 5 minuutjes. Schuif het schaaltje de oven in, spring onder de douche en daarna word je beloond met een heerlijk ontbijt. Ontbijt je liever direct na het opstaan, dan kun je met de ingrediënten van de crumble ook een snelle granola uit de koekenpan maken! Onder de bereidingswijze van de bananen crumble leg ik je de pan granola uit.

Zodra je weet dat dit heerlijke ontbijtje van een bananen crumble op je wacht, spring je je bed uit. En helemaal in de wetenschap dat alle bananen bij PLUS fairtrade en klimaatneutraal zijn. Goed eten doet je goed!

Bananen crumble met kwark

Ingrediënten

Aantal personen2 personen
  • 2 rijpe Fairtrade bananen
  • 2 eetlepels olie
  • 1-2 eetlepels honing
  • 60 gram havermout
  • 50 gram gemengde noten
  • flinke snuf kaneel
  • voor erbij: kwark

Extra nodig

  • ovenschaaltje van 20 bij 20 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaaltje in. Snijd de bananen in plakjes en leg op de bodem.
  • Verwarm de olie in een pannetje en voeg de honing toe. Maal de noten fijn in hakmolen van de staafmixer. Voeg het notenmengsel en havermout toe aan het pannetje tot een plakkerige massa. Breng om smaak met een snuf kaneel. Verdeel de crumble over het fruit.
  • Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Serveer met de kwark.

Snelle granola

  • Kies je liever voor de pan granola? Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur. Hak de noten grof en voeg toe aan de pan, blijf roeren. Voeg na 2 minuten de havermout toe. Let op dat de havermout niet verbrand. Voeg na 2 minuten de honing toe, roer alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met kaneel. Serveer de pan granola met kwark en gesneden banaan.

*onderzoek van Direct Research in opdracht van PLUS

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een gezonde ontbijt crumble met bananen. Binnen 5 minuten voorbereid. Lekker met havermout dus voedzaam.

Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.