Weekmenu 9 makkelijke recepten

Afgelopen week was het bij ons voorjaarsvakantie. Ik had 101 plannen om te koken voor de blog. Zo kon ik lekker bij de kids zijn en in de keuken rond rommelen, foto’s maken en mijn vriezer vullen met lekkers. Tja tot zover de plannen. Vrijdags voor de vakantie ging ik door mijn rug met het gevolg dat ik al de de hele week als een oud dametje door het huis heen loop. Het meeste moeite heb ik eigenlijk met zitten. Terwijl ik juist lekker lang wilde tafelen. Grrrh.

Gelukkig had ik wel genoeg inspiratie deze week voor hetweekmenu. De recepten heb ik zo bij elkaar gezocht. Van een frittata met zoete aardappel, tot Oosterse smaken zoals rendang. Ook schuif je eens een hele vis in de oven en een schaal groente. Op vrijdag is het natuurlijk weer makkelijk met curry wraps dit keer. Het ontbijt met havermout wafels is al jaren een topper op de blog. Pak pen en papier erbij en kijk welk recept bij je past en je wilt uitproberen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #9 makkelijke recepten

Maandag: frittata met zoete aardappel en broccoli

Bij ons thuis wordt dit gewoon taart uit de oven genoemd. De eerste keer was ik enigszins gespannen en benieuwd of iedereen het wel zou lusten. Nou de schaal ging schoongelikt terug de kast in.

frittata met zoete aardappel

Dinsdag: zelf rendang maken

In dit blog laat ik je zien hoe je makkelijk zelf rendang maakt. En van de pan stoofvlees kun je 2x eten. Hmmm. Ik zal dit binnenkort ook weer eens zelf maken.

zelf rendang maken

Woensdag: hele dorade uit de oven met kruiden

De vis van deze week is een dorade, maar je kunt dit vis recept ook met makreel maken. Deze vis soort is lekker voordelig. Vaak wordt gedacht dat vis bereiden lastig is. Bij dit gerecht laat je de oven zijn werk doen en is de vis zo klaar.

Hele dorade uit de oven

Donderdag: geroosterde groente uit de oven

De groente van deze week is een schaal vol met verschillende varianten. Ik vind het ideaal om groente in de oven te bereiden. Bak er een lekker stukje kip bij en kook aardappels. Maak een keuze in de groente die je wilt gebruikten, 2 of 3 varianten is ook lekker.

geroosterde groenten uit de oven

Vrijdag: bloemkool curry wraps

Wraps vind ik nu een typisch vrijdagavond recept. Dit is geen Mexicaans recept maar meer een Oosterse wijze. Kijk maar snel hoe je deze bloemkool curry wraps maakt.

bloemkool curry wraps

Zaterdag: havermoutwafels met appel

Start het weekend met een klein feestje: alle het goede van een havermout ontbijt in een wafel!

Havermoutwafels

Zondag: naanbrood zelf maken

Naanbrood zelf maken stelt weinig voor en je kunt bolletjes deeg in de vriezer bewaren om vervolgens ter plekke af te bakken. Dit is één van de eerste recepten die ik zelf maakte in plaats kant en klaar te kopen in de winkel. Nog altijd een topper hier in huis.

naanbrood zelf maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.