Hetweekmenu met makkelijke recepten heeft deze week een Aziatisch tintje. We gaan van Indonesië, naar Vietnam, Thailand en eindigen in China met een fantastisch recept voor babi pangang. Als tegenwicht heb ik er 1 pasta recept in gestopt voor de variatie.
Volgend weekend is het Pasen. Heb jij al plannen hiervoor gemaakt? In het weekend heb ik nog een lekkere amuse met zalm voor je klaarstaan en een heerlijk zelfgemaakt brood, dat je niet hoeft te kneden en zo gemixt en al in een bakblik kan storten. Klinkt goed toch?
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 201
Maandag: gado gado
Dit Indonesische gerechtje is zo lekker om zelf te maken. Je krijgt met de bloemkool, boontjes en taugé ook lekker veel groente binnen. Daarbij weet ik zeker dat je huisgenoten blij zijn met de zelfgemaakte pindasaus en kroepoek voor erbij.
Dinsdag: pasta met romige avocadosaus
Om ervoor te zorgen dat het niet een compleet Aziatisch weekmenu zou worden, staat vandaag pasta op het programma. Het fijne is dat je de pastasaus maakt, terwijl de pasta kookt. Je zit binnen 15 minuten aan tafel.
Woensdag: kip tandoori
Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk.
Donderdag: babi pangang
Dit babi pangang recept is van de moeder van een zeer goede vriendin. Ik heb dit online gezet als eerbetoon aan haar moeder, die helaas al jaren geleden is overleden. Tot mijn grote verrassing zijn jullie dol op babi pangang. In een korte tijd is het recept al 4.000 bekeken en ook al veel gemaakt. Wanneer zet jij dit recept op je weekmenu?
Vrijdag: Vietnamese loempia
Dit is nog zo’n top recept: zelf Vietnamese loempia’s maken. Met de stap voor stap foto’s lukt het iedereen om deze heerlijke snack zelf te maken.
Zaterdag: amuse gerookte zalmtartaar met limoncello
Het paasweekend is begonnen. Heb je nog plek voor een klein hapje? Met slechts 4 ingrediënten maak je deze gerookte zalmtartaar met limoncello. Deze amuse met zalm is echt heel makkelijk en nog culinair ook.
Zondag: notenbrood op een ontbijtplank
Met Pasen gaan we dit jaar genieten van de nieuwste trend: een ontbijtplank. Net als bij een borrelplank leg je de plank vol lekkers. De basis van mijn ontbijtplank bestaat uit zelfgemaakt notenbrood. Vervolgens verzamel je jouw favoriete ingrediënten voor een feestelijk paasontbijt.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.