Huizenleed, video opnames en ontspanning – kijkje in mijn leven januari

Het werd weer eens tijd voor. November en december zijn zo druk geweest, dat een kijkje achter de niet gelukt is. Januari was een heerlijke maand met deadlines, video opnames, huizenleed maar ook ontspanning.

Begin januari begon goed met een video opname dag voor PLUS. Ik heb dit jaar wederom een toffe samenwerking met deze supermarkt keten. Het onderwerp van deze partnership is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een onderwerp dat ik belangrijk vind. Thuis zetten wij ook iedere keer kleine stapjes om duurzamer te leven.

Samen met vriendin Francesca heb ik een video gemaakt over minder eten verspillen. Dezelfde dag stond er ook een video opname op de planning met Leonie van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet. Kijk dit is nu echt een foto van achter de schermen. Terwijl de video wordt opgenomen, kan de klant vanaf de bank via dit scherm meekijken. Het was weer een gezellige productieve dag. Bij thuiskomst kon ik geen boe of bah meer zeggen en ben ik vroeg mijn bedje in gedoken.

Kijkje in mijn leven

Deadlines en balans

Begin januari had ik een aantal deadlines af te ronden. Vervolgens nam ik direct een kleine break. Normaal zou ik als een kip zonder kop doorgewerkt hebben. Maar ik wil juist meer balans in mijn leven. Wat dat betreft heeft het Energiek en Echt in balans programma zoveel gebracht. In januari is een nieuwe editie gestart en ik doe er wederom aan mee. De kracht zit in het herhalen, herhalen, herhalen zodat er nieuwe gewoontes ontstaan.

Sauna verdiend

Een kleine pauze had ik wel verdiend na weken van 7 dagen werken. Van een dagje sauna knap ik altijd goed op. Ik heb mezelf dan ook een dagje badderen cadeau gedaan, lekker alleen. Zo had ik alle tijd om slaapjes te doen, boekjes te lezen en doelloos naar buiten te kijken. Heerlijk!

Kijkje in mijn leven

Lunch in Utrecht

Ook ging ik een ochtendje met mijn moeder op stap om mijn verjaardagscadeau uit te zoeken en te lunchen in Utrecht. Het was een fijne warme ochtend. Voor de vakantievoorpret bezocht ik de Vakantiebeurs. Dit jaar gaan we op reis met het gezin en ik heb zoveel inspiratie opgedaan. Mijn hoofd tolden van alle informatie en enthousiasme. Onderweg naar huis ben ik even gestopt bij een restaurantje om alle ideetjes op te schrijven. Het weekend heb ik ook nog even lekker rustig aan gedaan en daarna kon ik er weer tegenaan.

Kijkje in mijn leven

Keukentour

De keukenleverancier is langs geweest voor een kleine aanpassing. Vervolgens heb ik de hele keuken onderhanden genomen. Daarbij heb ik uren geshopt om de keuken gezellig te maken met allerlei accessoire. Eindelijk is de keuken klaar om aan jullie te showen! Binnenkort geef ik een keukentour, dan kunnen jullie het eindresultaat zien.

In januari heb ik ook nog een aantal keren goed gegeten, zowel uit als thuis. Een goede vriendin werd 50 en kookte heerlijk Turks voor ons. Het is altijd een feestje om bij haar aan te schuiven. Ik ga graag uiteten, maar bij iemand thuis eten is zoveel intiemer.

Kijkje in mijn leven

Buiten de deur probeer ik graag iets nieuws uit op de kaart. Tijdens een shopdag met mijn dochter en vriendin in Haarlem hebben we bij Frenchie heerlijk geluncht. Mijn lunch was toast van brioche met beef tartaar, gepocheerd eitje, miso en furikake. Echt zalig.

Kijkje in mijn leven

Kookdag

Mijn receptenvoorraad begon op te raken. Tijd voor een nieuwe kookdag met Lucie. We hebben weer heerlijk een dagje samengewerkt. Voor mij is dit altijd vrij intensief. Met recepten bedenken, boodschappen doen, vooraf koken, de shootdag zelf en daarna de recepten uitwerken ben ik ruim 2 dagen bezig. Maar goed, dan ben ik voorlopig klaar met koken voor een aantal weken.

Kijkje in mijn leven

Hoever zijn we met klussen? Nou we kregen er een onverwacht klusje bij met een lekkage. Welkom bij huizenleed aflevering 688. Gelukkig is alles vrij snel verholpen. De herstelwerkzaamheden moeten nog wel plaatsvinden. Waarschijnlijk kunnen we binnenkort voor een 3e keer in 1 jaar het plafond in de woonkamer schilderen. De verf zit er inmiddels wel goed op kan ik je vertellen. Het jammere is dat al het meubilair ook weer naar buiten mag, omdat ze er anders niet bij kunnen.

Er is ook goed nieuws te melden. We hebben eindelijk heel veel nieuwe lampen gekocht, de nieuwe bank is binnen net als de nieuwe barkrukken. Ondertussen passen we de voortuin aan. Bijna alle grote klussen zijn afgerond en dat mag ook wel, want we wonen er bijna een jaar.

De maand februari staat in het teken van content uitschrijven. Ik heb er zin in. Kijk gerust mee achter de schermen via Instagram Stories. Daar post ik dagelijks en geef ik een kijkje in mijn leven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.