15 x Amuse in een glaasje

Een amuse in een glaasje mag niet ontbreken met kerst. Tijdens een diner zet ik graag de tafel vol met kleine hapjes en makkelijke amuses. Zo kan ik verschillende smaken proeven en daar ben ik nu eenmaal dol op. Voor jullie heb ik dan ook 15x een amuse in een glaasje op een rijtje gezet. Een mooi gevuld glaasje staat altijd zo feestelijk op tafel.

Wat is een amuse?

Een amuse is een klein hapje waarmee je een dinertje start. Het prikkelt de smaakpapillen en wekt de eetlust op. Amuses kun je serveren aan het begin van een diner of tussen de gangen door. Al deze amuse recepten kun je makkelijk voorbereiden. Zo sta je niet uren in de keuken en kun je optimaal genieten van het gezelschap.

Een amuse in een glaasje maken is veelzijdig. Of je nu kiest voor een Italiaans voorgerecht in een glaasje, een vitello tonnato met een twist of rauwe ham met meloen. Met een amuse in een glaasje serveer je voor iedereen wat wils.

Amuse in een glaasje

15 x amuse in een glaasje:

1. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

De absolute topper van de afgelopen jaren, blijf dit heerlijke Italiaanse hapje. De combinatie van zelfgemaakte pesto, een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top, is zo puur en smaakvol. Ook nog eens een gerecht dat je geheel van te voren kunt voorbereiden. Hiervoor gebruik ik deze amuse glaasjes.

Italiaanse amuse, Italiaanse voorgerecht

2. Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje is een lekker en feestelijk recept voor de kerst met een avocado mousse, roomkaas met frisse appel en Hollandse garnalen. Kijk snel hoe je heerlijke hapje met garnalen maakt.

Amuse Hollandse garnalen in een glaasje

3. Amuse avocado zalm in een glaasje

Drie van mijn grote smaakvrienden in een glaasje. Een amuse van avocado, zalm en een beetje geitenkaas. Lust je geen geitenkaas, neem dan feta bijvoorbeeld. Wederom een makkelijk gerechtje dat er mooi uitziet.

amuse avocado met zalm

4. Vitello tonnato in een glaasje

Een klassieke vitello tonnato bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. De saus bestaat uit kalfsfricandeau met erop kort gebakken tonijn. Yum!

Vitello tonnato in een glaasje

5. Amuse rucola salade met mozzarella en cherrytomaatjes

De presentatie van een bestaande salade in een glaasje. Het is een variatie op de salade caprese. Een lekker fris hapje van rucola, mozzarella, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Als smaakmaker giet ik er een klein beetje crèma di balsamico over. Yum.

Amuse rucola salade

6. Amuse rauwe ham, meloen en mozzarella

Ook deze klassieker van rauwe ham en meloen giet ik in een nieuw jasje. Deze combinatie is altijd goed en de kaas maakt het hapje lekker romig.

amuse rauwe ham met mozzarella

7. Hartige panna cotta met rucola pesto

Een panna cotta is normaal gesproken zoet. In Italië at ik voor het eerst een hartige variant. Deze variant is lekker licht door het gebruik van amandelmelk en Griekse yoghurt.

Hartige panna cotta met rucola pesto

8. Amuse sushi in a glass

Ik ben gek op sushi, alleen neem ik er niet altijd de tijd voor. Dit hapje heeft wel al smaken van sushi in zich, zonder het werk. Een super lekker en gezond hapje voor bij een dinertje en ook nog eens zo gemaakt.

Sushi in a glass

9. Amuse poké bowl

Ohh wat ben ik gek op een poké bowl. De marinade voor de rauwe tonijn is te gek. Een ideaal gerecht vol smaak voor een dinertje.

Amuse poke bowl met tonijn

10. Hartige panna cotta met gorgonzola

De smaak van deze hartige panna cotta is heel delicaat. Het is een hartige panna cotta met gorgonzola met amandel crunch met roodlof voor een exta feestelijke presentatie.

Panna cotta met gorgonzola

11. Amuse gerookte zalmtartaar

Wist je dat je slechts 4 ingrediënten nodig hebt voor deze amuse gerookte zalmtartaar met limoncello? Haal je cocktailglazen maar tevoorschijn (ik gebruik hiervoor deze glazen).

Deze amuse met zalm is echt heel makkelijk en nog culinair ook. De bereiding kost nog geen 5 minuten. Dus zet dit recept op je kerstdiner.

Amuse gerookte zalmtartaar met limoncello, eenvoudige zalmtartaar met crème fraîche.

12. Amuse garnalencocktail

Een garnalencocktail is een klassiek gerecht met kerst. In dit recept voor garnalencocktail worden basis ingrediënten gecombineerd met een luxe product zoals Hollandse garnalen. Door de garnalencocktail als amuse hapje te serveren wordt het een betaalbare kerst voor iedereen.

Garnalencocktail met avocado

13. Amuse zalm met avocado

Voor dit amuse in een glaasje pak je je mooiste amuse glaasjes, champagne flutes of je Martini glazen tevoorschijn. Vervolgens draai je in 10 minuten met zalm, avocado en mango deze amuse in elkaar. De dressing met limoen zorgt dat er een lekker fris hapje op tafel staat.

Amuse zalm met avocado en mango. Amuses in een glaasje, amuse recepten, amuses met zalm

14. Gazpacho in een glaasje

Deze Spaanse koude tomatensoep is een heerlijke amuse als start van een dinertje. Alle ingrediënten mogen de blender in en klaar is het gerecht.

Gazpacho koude Spaanse tomatensoep

15. Amuse met groene asperges

De afsluiter van dit blog met 15 x amuse in een glaasje is deze amuse met groene asperges, gerookte zalm en avocado.

Amuse met groene aspergetips, zalm en avocado

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.