Nog geen beoordelingen

Zalm quiche

Het is feest zodra je deze zalm quiche op tafel zet. De bereiding van deze quiche met vis is echt ontzettend makkelijk. En de smaak? Je eet je vingers er nog net niet bij op.

De komende 3 weken geef ik veel inspiratie voor Pasen. Het eerste blog met brunch recepten staat al online. Deze quiche met zalm past perfect bij een gezellige Paasbrunch en kun je in zijn geheel voorbereiden en last minute opnieuw verwarmen.

Hartige taart met zalm

Hartige taart met zalm

De basis van een quiche bestaat uit vers deeg. Met de vulling kun je eindeloos variëren. Deze hartige taart met zalm, garnalen en eieren met crème fraîche is net even anders. Er wordt geen gerookte zalm of een normale zalmmoot gebruikt maar warm gerookte zalm. Dit kun je kant en klaar kopen in de supermarkt of viswinkel. Deze warm gerookte zalm heeft een bijzondere smeuïge smaak. Je kunt het ook zelf zalm roken met behulp van een rookoven of een kamado bbq zoals de Basterd. Vandaag kiezen we voor gemak en koop je zalmmoten in de winkel.

Naast de veelzijdigheid van de vulling, kun je de zalm quiche warm of koud en op verschillende momenten eten. Zet de quiche als hoofdgerecht op tafel met een salade of serveer de hartige taart met zalm bij een lunch of Paasbrunch. Ook is de quiche zalig als borrelhapje in kleine puntjes gesneden.

Quiche met zalm en garnalen

Paas recepten

De zalm quiche met garnalen combineert zalig met andere gerechten zoals een aspergesoep of een amuse.

Zalm quiche met garnalen

Ingrediënten

8 stukken
  • rol vers quiche – & taartdeeg Tante Fanny
  • 250 gram warm gerookte zalmmoot ASC
  • 5 gram bieslook
  • 100 gram roze garnalen
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 eigeel

Extra nodig

  • extra nodig: quiche (taart) vorm 24/25 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Haal het deeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Leg het deeg in de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verwijder het vel van de zalmmoten, trek de zalm met twee vorken uit elkaar. Snijd of knip de bieslook in stukjes. Verdeel de zalm, garnalen en bieslook over de bodem.
  • Klop de eieren met de crème fraîche los. Giet over de vis.
  • Klop 1 eigeel los en bestrijk hiermee de randen van de quiche voor een extra mooi korstje.
  • Bak de zalm quiche met garnalen in 30 -35 minuten goudbruin in de oven.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor Pasen: de zalm quiche kun je in zijn geheel bereiden en ter plekke nog 15 – 20 minuten opwarmen in de oven op 180 graden met aluminiumfolie erover.
Paas recepten

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zalm quiche voorgerecht of brunchrecept

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.