• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gevulde eieren krans

Gevulde eieren krans

maart 31, 2022 door Linda Reageer

Met kerst vloog de carpaccio krans of krans met zalm je om de oren. Met Pasen voor de deur leek mij een gevulde eieren krans als amuse, voorgerecht of hartig brunch recept een leuk idee. Gevulde eieren zijn klassiek, maar door deze presentatie in een krans net even anders.

De bereiding is eenvoudig. De gevulde eieren kun je geheel vooraf maken. Vlak voor het serveren maak je de krans op. Zo kun je optimaal genieten van het bezoek aan tafel.

Gevulde eieren salade

Dit recept is eigenlijk een combinatie van twee gerechtjes: gevulde eieren en een salade. De ingrediënten voor de salade kun je geheel naar eigen wens invullen. Ik doe een suggestie met veldsla, cherry tomaatjes, groene asperges en Parmezaanse kaas. Dit past goed bij de lente. Voor de dressing gebruik ik de truffel dressing van Jean Baton, ook hierin kun je je eigen keuze maken natuurlijk.

Gevulde eieren krans salade met truffel eieren en groene asperges

Gevulde eieren krans

recept voor 4 personen

Gevulde eieren

  • 4 eieren
  • 1 flinke eetlepel (truffel)mayo
  • vers gemalen peper en zout

Salade voor de krans

  • 85 gram veldsla (of andere sla naar keuze)
  • goede olijfolie
  • 10 cherry tomaatjes
  • 10 groene groene asperge tips
  • 5 gram bieslook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels salade crouton mix
  • truffel dressing (Jean Baton) of andere dressing naar smaak
  • Extra nodig: spuitzak met gekarteld spuitmondje

Hoe maak je een gevulde eieren krans?

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Schrik de eieren met koud water en pel direct. Zet de eieren 10 -15 minuten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat je straks het eigeel makkelijker kunt verwijderen.
  2. Snijd de eieren doormidden. Haal met een theelepeltje het eigeel eruit en meng met de truffelmayo en breng op smaak met een snufje zout en peper.
  3. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit in de holtes van de eieren. Bewaar de gevulde eieren tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Meng de veldsla met een eetlepel goede extra vierge olijfolie en leg de sla in de vorm van een krans op een bord of plank.
  5. Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de harde uiteindes van de groene asperge tips. Snijd de asperges doormidden en kook 3 minuten in kokend water. Spoel de groente direct af onder koud water. Knip de bieslook in stukjes en snijd linten met behulp van een kaasschaaf van de Parmezaanse kaas.
  6. Verdeel eerste de gevulde eieren over de krans, vervolgens de tomaatjes, groene asperge tips en kaas linten. Strooi de bieslook en crouton mix erover. Maak de gevulde eieren krans af met truffel dressing naar smaak.

Voorbereiding voor Pasen:

Maak de gevulde eieren in zijn geheel en bewaar in de koelkast. Voor de salade doe je alle voorbereidingen zoals beschreven bij stap 5. Ter plekke pak je het recept op bij stap 4 (sla mengen met de olijfolie) en maak je de eieren krans op zoals vermeld bij stap 6.

Paas recepten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Krans met gevulde eieren en een salade als voorgerecht, amuse of brunchrecept

 

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Categorie: Lunch, Pasen

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Cheesecake ijs met frambozen Cheesecake ijs met frambozen
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl