Nog geen beoordelingen

Gevulde eieren krans

Met kerst vloog de carpaccio krans of krans met zalm je om de oren. Met Pasen voor de deur leek mij een gevulde eieren krans als amuse, voorgerecht of hartig brunch recept een leuk idee. Gevulde eieren zijn klassiek, maar door deze presentatie in een krans net even anders.

De bereiding is eenvoudig. De gevulde eieren kun je geheel vooraf maken. Vlak voor het serveren maak je de krans op. Zo kun je optimaal genieten van het bezoek aan tafel.

Gevulde eieren salade

Dit recept is eigenlijk een combinatie van twee gerechtjes: gevulde eieren en een salade. De ingrediënten voor de salade kun je geheel naar eigen wens invullen. Ik doe een suggestie met veldsla, cherry tomaatjes, groene asperges en Parmezaanse kaas. Dit past goed bij de lente. Voor de dressing gebruik ik de truffel dressing van Jean Baton, ook hierin kun je je eigen keuze maken natuurlijk.

Gevulde eieren krans salade met truffel eieren en groene asperges

Gevulde eieren krans

Ingrediënten

4 personen

Gevulde eieren

  • 4 eieren
  • 1 flinke eetlepel truffelmayo
  • vers gemalen peper en zout

Salade voor de krans

  • 85 gram veldsla of andere sla naar keuze
  • goede olijfolie
  • 10 cherry tomaatjes
  • 10 groene groene asperge tips
  • 5 gram bieslook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels salade crouton mix
  • truffel dressing Jean Baton of andere dressing naar smaak

Extra nodig

  • spuitzak met gekarteld spuitmondje

Bereiding

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Schrik de eieren met koud water en pel direct. Zet de eieren 10 -15 minuten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat je straks het eigeel makkelijker kunt verwijderen.
  • Snijd de eieren doormidden. Haal met een theelepeltje het eigeel eruit en meng met de truffelmayo en breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit in de holtes van de eieren. Bewaar de gevulde eieren tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Meng de veldsla met een eetlepel goede extra vierge olijfolie en leg de sla in de vorm van een krans op een bord of plank.
  • Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de harde uiteindes van de groene asperge tips. Snijd de asperges doormidden en kook 3 minuten in kokend water. Spoel de groente direct af onder koud water. Knip de bieslook in stukjes en snijd linten met behulp van een kaasschaaf van de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel eerste de gevulde eieren over de krans, vervolgens de tomaatjes, groene asperge tips en kaas linten. Strooi de bieslook en crouton mix erover. Maak de gevulde eieren krans af met truffel dressing naar smaak.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor Pasen: maak de gevulde eieren in zijn geheel en bewaar in de koelkast. Voor de salade doe je alle voorbereidingen zoals beschreven bij stap 5. Ter plekke pak je het recept op bij stap 4 (sla mengen met de olijfolie) en maak je de eieren krans op zoals vermeld bij stap 6.
Paas recepten

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Krans met gevulde eieren en een salade als voorgerecht, amuse of brunchrecept

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.