Aardbeien tiramisu met kwark (zonder alcohol)

Op de valreep heb ik nog een heerlijk zomers dessert voor je:aardbeien tiramisu met kwark. Dit toetje bevat geen rauwe eieren of alcohol, dus iedereen kan ervan genieten. Daarbij laten we de slagroom en mascarpone achterwege, waardoor dit een lekkere lichte tiramisu is geworden.

Tiramisu met aardbeien in een glaasje

De tiramisu met aardbeien presenteer je in kleine glaasjes. Ik ben dol op dit soort desserts want ze zien er zo feestelijk uit. Deze glazen zijn multifunctioneel, gebruikt ze voor water, amuse of het dessert. Op de blog vind je nog veel meer inspiratie voor een toetje uit een glas zoals deze Eton mess met frambozen en cheesecake in een glaasje. Probeer ook de Italiaanse hangop met koek eens uit.

Tiramisu met aardbeien en kwark

Aardbeien tiramisu met kwark

recept voor 4 personen

  • 2 blaadjes gelatine
  • 450 gram aardbeien kwark
  • 250 gram verse aardbeien
  • 16 lange vingers
  • 100 ml (verse) jus d’orange
  • 40 gram chocolade naar smaak
  • extra nodig: 4 glaasjes (7 cm doorsnede)

Hoe maak je aardbeien tiramisu met kwark?

  1. Week 2 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Snijd 4 aardbeien in kleine stukjes. Verwarm de aardbeien in een klein steelpannetje, voeg de uitgelekte gelatine toe en verwarm totdat de gelatine is gesmolten. Roer door de kwark.
  3. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en hak de chocolade grof. Haal de lange vingers kort door de jus d’orange. Neem een glaasje en zet 4 lange vingers in het glas. Vul het glaasje tot halverwege met de kwark, leg een paar stukjes aardbeien erop. Voeg een tweede laagje kwark toe met stukjes aardbeien en strooi de chocolade erover.
  4. Laat de aardbeien tiramisu met kwark 2 uur opstijven in de koelkast.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Tiramisu met aardbeien uit een glaasjeAardbeien tiramisu zonder alcohol en rauwe eieren

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.