5 x plaattaart recepten voor Pasen

In mijn koelkast ligt bijna standaard een rol kant en klaar bladerdeeg. Dit is ideaal product om makkelijk en snel een hartige taart mee te bereiden. Meestal rol ik het deeg uit op een bakplaat om één van onderstaande plaattaart recepten te maken.

Op Instagram zie je mij regelmatig voor een feestje de vegetarische plaattaart met courgette of de plaattaart met zalm en groene asperges maken. Voor beide hartige taarten heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Daarbij is de bereiding maximaal een kwartiertje. Vervolgens schuif je de plaattaarten even de oven in. De gasten zullen allemaal het recept willen, dat beloof ik je.

Speciaal voor Pasen heb ik nog 3 recepten voor plaattaarten erbij gezocht. Dit soort gerechten staan prachtig bij een mooi gevulde brunch tafel of zijn een ideale start van een dinertje. De laatste twee recepten zijn mini hartige taartjes. Je kunt de ingrediënten ook verdelen over 1 rol bladerdeeg in plaats van losse plakjes gebruiken.

Vul de paasbrunch aan met nog meer lekkere brunchrecepten.

5 x Plaattaart recepten voor Pasen

1. Plaattaart met courgette en geitenkaas

De plaattaart met courgette, geitenkaas, pistache en munt is mijn persoonlijke favoriet. De combinatie van smaken is echt te gek!

plaattaart met courgette

2. Plaattaart met zalm en groene asperges

De basis voor deze plaattaart is eigenlijk flammkuchen deeg. Dit kun je ook kant en klaar kopen. Alleen al om de kleuren wil je deze hartige taart op tafel zetten.

Flammkuchen met zalm en groene asperges

3. Plaattaart met asperges en rauwe ham

Voor deze plaattaart heb je iets meer tijd nodig. De witte asperges moeten namelijk even gekookt worden, maar dat zal je geen spijt van hebben. Wist je dat witte asperges en amandelen boezemvrienden zijn? En dat parmaham geweldig smaakt bij het witte goud? Maak deze aspergetaart en je begrijpt precies wat ik bedoel.

Aspergetaart met filodeeg en rauwe ham

4. Mini plaattaartjes met pompoen en walnoot

Kleine plaattaartjes zijn ook altijd leuk om te maken. Deze hartige taartjes vul je met pompoen, geitenkaas, walnoot, rode ui en tijm.

hartige taartjes met pompoen

5. Mini plaattaartjes met biet en geitenkaas

Dit taartje met biet at ik ooit in een restaurant. Thuis ben ik druk aan het experimenteren geweest om het na te maken.

bietentaartje

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Welke van de 5 plaattaart recepten ga jij maken deze Pasen? Ik ben benieuwd.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.