5 x hartige taart recepten

Een hartige taart is pure verwennerij. Een klein feestje om naar uit te kijken, terwijl het hele huis lekker ruikt. Nu zijn er hartige taarten in allerlei vormen. Je kunt het deeg zelf maken, plakjes diepvries bladerdeeg of filodeeg gebruiken of een kant en klare verse deegrol kopen. Het uiterlijk wisselt ook door de ene keer een springvorm te gebruiken, kleine eenpersoons taartjes te maken of een bakplaat te beleggen met een verse deegrol. De variaties inhartige taart recepten is enorm.

Het maken van een hartige taart is absoluut niet moeilijk. Bij de meeste recepten hoef je alleen wat snijwerk te doen en het deeg te beleggen. Kijk maar even mee.

5 x hartige taart recepten

1. Galette met courgette en spekjes

Deze hartige taart is één van mijn persoonlijke favorieten. Een galette ken je waarschijnlijk als zoete taartje. Je kunt er ook simpel een hartige variant van maken. Het deeg is binnen 5 minuten klaar en de courgette en spekjes worden kort aangebakken. De bedoeling is dat het deeg rommelig blijft, ideaal voor mij dus!

Galette met courgette en spekjes

2. Hartige taartjes met tonijn en kaas (tuna melt)

Ken je de combinatie van kaas met tonijn uit blik? In Amerika maken ze er tosti’s van die Tuna Melt heten. Dit heeft mij geïnspireerd tot deze hartige taartjes. De olijven, uitjes en tomaat passen er perfect bij.

Bladerdeegtaartjes met tonijn en kaas

3. Filodeegtaart met kip en rijst

Dit recept is van mijn moeder met eigen twist natuurlijk. Het is duidelijk dat courgette één van mijn favoriete groente is, want die vind je ook terug in deze hartige taart. De vulling is niet met met kaas en room. Mijn moeder vulde de taart met rijst. Hierdoor snijd je er niet hele keurige punten van, maar heb je wel bij elke hap een lekker stuk deeg.

Courgette taart

4. Plaattaart met geitenkaas en courgette

Een plaattaart zet ik graag op tafel. De bodem smeer je in met kaas en on top gesneden groente. Echt, makkelijk kan bijna niet. En de pistache nootjes maken de hartige plaat helemaal af.

plaattaart met courgette

5. Bietentaartjes met ricotta en walnoten

De bietentaartjes zijn uit de begintijd van de blog. De foto’s kunnen beter, maar met de smaak is niks mis. De combinatie van bieten met ricotta en walnoten is een klassieker.

bietentaartje

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.