Weekmenu 95 – makkelijke recepten

Nog iets meer dan 2 weken en dan is het al kerst. Hebben jullie al bedacht wat je wilt maken? Vanaf maandag start ik met kerstrecepten. Zoals je gewend bent ligt de focus op gezelligheid. De recepten zullen allemaal makkelijk voor te bereiden zijn, zodat je lekker kunt genieten van je gezelschap. Lekker nieuwe herinneringen maken en geen gestress in de keuken.

Deze week eten we nog even “normaal”. Al heb ik stiekem twee kerst gerechten in het weekmenu verstopt. De gekarameliseerde wortelen zijn een fijn bijgerecht. Daarbij is een amuse altijd leuk met de feestdagen. Ondertussen schuif je twee keer een pan comfort food in de oven met de Spaanse kip met rijst en de spaghetti bolognese van Jamie Oliver.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 95 makkelijke recepten

Maandag: gevulde courgette met couscous

Het is weer vega maandag met deze gevulde courgette met couscous.

Gevulde courgette

Dinsdag: Spaanse kip uit de oven

De Spaanse kip uit de oven is comfort food ten top. Het bijzondere aan dit gerecht is dat je de rijst gaart in de oven.

Spaanse kip met rijst uit de oven

Woensdag: spaghetti bolognese van Jamie Oliver

In mijn vriezer heb ik altijd wel een bak van deze bolognese saus staan. Heb jij dit recept nog niet gemaakt? Zet de ingrediënten dan snel op je boodschappenlijstje.

Jamie Oliver recepten spaghetti bolognese

Donderdag: gekarameliseerde wortelen met honing

De kerst is in zicht. De gekarameliseerde wortelen misstaan niet bij het kerstdiner. Maar zet ze gerust deze week op tafel in combinatie met aardappelen en een stukje vis of vlees.

gekarameliseerde wortelen met honing

Vrijdag: kip gyros wrap met tzatziki

Ik waan mij weer even in Griekenland met deze kip gyros wrap met tzatziki.

kip gyros wrap met tzatziki 1a

Zaterdag:9 x amuse in een glaasje

Wil jij graag proefkoken voor kerst? Dit blog staat vol met amuses om het kerstdiner mee te beginnen. Welke kies jij? Bij mij zijn de Italiaanse amuse, vitello tonnato en hartige panna cotta favoriet.

9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden.

Zondag: gezonde wentelteefjes

Het liefst start ik de zondag relax op. De havermout schuif ik aan de kant en maak eens iets anders zoals de gezonde wentelteefjes met banaan.

gezonde wentelteefjes

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 95 makkelijke recepten met deze week gekarameliseerde wortelen, Spaanse kip met rijst uit de oven en een spaghetti bolognese.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.