5 uit 1 beoordeling
bereiding 35 minuten

Kip gyros wrap met tzatziki

Een kip gyros wrap met tzatziki is echt een maaltijd voor de vrijdagavond. Zeker als je zin hebt in fast food en iets zoekt dat hierbij past. Wraps staan hier vaak op vrijdag op het menu. Meestal met een gehakt vulling. Dit keer is de vulling net even anders: met zelfgemaakte kip gyros. Na de eerste hap zei manlief; “Lin, deze kip heeft echt die typische Griekse smaak, hoe heb je dit gedaan?”

Haha dat is het geheim van de kok en deel ik graag met jullie. De kip wordt gemarineerd in typische ingrediënten die veel gebruikt worden in de Griekse keuken. De smaak van de kip gyros komt het beste tot zijn recht als de marinade even kan intrekken. Het liefst zo lang mogelijk.

Probeer de kip gyros in de ochtend te marineren. Ga nog even naar de winkel voor de laatste producten en zet de kip gyros en tzatziki klaar in de koelkast. Zo kun je vanavond genieten van een heerlijk Grieks maaltje.

Kip gyros wrap met tzatziki

Kip gyros wrap met tzatziki

Ingrediënten

Aantal personen4 wraps

Kip gyros

  • 350 kipdijfilet
  • rode ui
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • rasp 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel tijm
  • snufje peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

Tzatziki

  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt Total
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Voor erbij

  • 4 wraps
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • handje zwarte olijven
  • 100 gram ijsberg sla

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je kip gyros wraps?

  • Snijd de kip in stukjes en de ui fijn. Maak een marinade van de Griekse yoghurt, rode wijn azijn, citroensap, citroenrasp, 1 teentje knoflook, oregano, tijm en een snufje peper en zout. Meng de marinade met de kip en ui. Laat minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
  • Maak de tzatziki. Het lekkerste is als de smaken van de saus even kunnen intrekken. Lees hier hoe je tzatziki kunt maken.
  • Haal de kip uit de marinade en bak in een koekenpan met olijfolie goudbruin.
  • Verwarm ondertussen de wraps volgens de verpakking. Snijd de tomaten en ui in stukjes en de olijven in ringetjes.
  • Vul de wrap met de tomaten, ui, olijven, sla en gebakken kip en een flinke klodder tzatziki. Serveer direct.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.