3.5 uit 164 beoordelingen
20 minuten
oven 1 uur 30 minuten

Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Deze spaghetti bolognese van Jamie Oliver maakt mij altijd zo blij. Slechts 20 minuten voorbereidingstijd en vervolgens gaat de pan met saus 1,5 uur de oven in. Het hele huis ruikt ernaar. Op en top comfort food.

Ik heb lang getwijfeld of dit spaghetti bolognese gerecht wel bij mijn blog past. Er zit een behoorlijke hoeveelheid gehakt in en zelfs spek. Aan de andere kant, een blog is een weerspiegeling van mezelf en deze saus eten wij thuis zo graag. Zonder pakje en zakje en bomvol smaak.

Spaghetti bolognese Jamie Oliver

Weet je wat nog meer telt? Iedereen lust dit recept en dat is zo fijn. Door de langzame garing in de oven ontstaat er een zacht smeuïge ragù. Ik ben altijd zo gelukkig als ik schoon gelikte borden terug krijg.

Mijn kinderen konden zich niet inhouden toen ik de foto’s maakte. “Mam, mag ik een hapje”. Ze zaten er als twee aasgieren bij. Snel pakte ik mijn camera en maakte deze spontane foto’s.

Enne, mocht deze saus bevallen, dan kan ik je de chili con carne van Jamie ook aanbevelen.

Pasta bolognese Jamie Oliver
Pasta bolognese Jamie

Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Ingrediënten

12 personen
  • 10 plakjes pancetta (Italiaans speksoort)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote uien (gesnipperd)
  • 5 teentjes knoflook
  • optioneel 1 chili pepertje fijngesneden en zonder zaadjes
  • 800 gram goede kwaliteit rundergehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 blikken tomaten à 400 gram
  • 1 fles passata
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 960 gram spaghetti (volkoren)

Voor erbij

  • 1 handje verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Groene salade

Extra nodig

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je spaghetti bolognese van Jamie Oliver?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de plakjes pancetta in stukjes en hak de rozemarijn grof.
  • Zet een grote ovenvaste pan op het vuur met een beetje olijfolie erin en bak de pancetta en rozemarijn licht goudbruin.
  • Snijd de uitjes en knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Houd je van pit? Voeg dan het fijngesneden chilipepertje (zonder zaadjes) toe. Bak alles ongeveer 3 minuten totdat de ui zacht is.
  • Doe het gehakt erbij en roer goed. Hak ondertussen de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg na 5 minuten de oregano, tomaten, passata en de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Voeg naar smaak zeezout en peper toe en dek de pan af met een deksel. Ik zet de deksel op zijn kop erin, anders past het niet in mijn oven. Of gebruik bakpapier om de pan af te sluiten. Heb je geen grote ovenvaste pan, laat de saus dan heel zachtjes pruttelen op het vuur.
  • Zet de pan 1,5 uur in de oven. Na 30 minuten kan je de temperatuur terugzetten naar 160 graden.
  • Kook de spaghetti (volgens de verpakking), als de saus bijna klaar is, in een grote pan met gezouten kokend water.

Linda’s Tips

  • Tip: zet een rozemarijn plantje in de tuin of op het balkon. Dit kruid heeft nauwelijks verzorging nodig en groeit goed. Zo heb je altijd verse rozemarijn in huis en hoef je geen dure flowpacks te kopen.
  • Tip: het handige aan deze pasta saus is dat je 1x voor 3 avonden gekookt hebt. De rest vries je dan ook lekker in. Ideaal voor drukke dagen en zo eet je toch een lekkere zelfgemaakte hap!

Bron: Jamie Oliver – Happy days met The Naked Chef

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Bolognese saus Jamie Oliver

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.