Yes, ik ben bijna een weekje onderweg met mijn #BackToNormal project. De hele week stond het ontbijt in de spotlight. Het is mij gelukt om veel te variëren. Van mijn standaard havermout met appel, yoghurt met sinaasappelcompote, chiapudding tot de carrot cake havermout. Zondag is het tijd voor brood en ik heb mij toch een lekker zondagochtend verwenontbijt voor jullie klaargezet: gezonde wentelteefjes met banaan.
Ik ben een echte broodliefhebber, het lastige is alleen dat ik niet van ophouden weet en na een paar uur enorme trek krijg. Om die reden beperk ik mijn broodinname. Als ik het doe, doe ik het goed. Bij de bakker koop ik volkoren brood of speltbrood. Van dit laatste heb ik dus wentelteefjes gemaakt. Dit hoort eigenlijk met melk, ei en suiker.
Om gezondere wentelteefjes te maken koos ik voor kokosmelk, al kun je ook een andere plantaardige melk gebruiken. Geen suiker voor mij, wel de natuurlijke suikers uit een rijpe banaan met honing. Mijn gele vriend heb ik even aangebakken in de pan. Ohhh wat is dat lekker zeg.
Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar dit is toch echt een soort taartje. Hiermee kom je de komende uren makkelijk door.
Gezonde wentelteefjes met banaan
- 50 ml kokosmelk (of andere melk naar keuze)
- 1 ei
- 1 theelepel koekkruiden (of kaneel)
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 spelt boterhammen
- 1 eetlepel honing
- kleine rijpe banaan
- 1 theelepel geraspte kokos
Stappen om gezonde wentelteefjes met banaan:
- Meng de kokosmelk, ei en kruiden met elkaar in een diep bord.
- Verwarm een koekenpan met een beetje kokosolie. Haal de spelt boterhammen aan beide zijden goed door het eimengsel. Bak een minuutje of 5 goudbruin aan beide zijden.
- Verwarm een andere kleine koekenpan met kokosolie, smelt de honing en snijd ondertussen de banaan in plakken. Bak de stukjes banaan op een laag vuur in 3-5 minuten bruin.
- Haal de wentelteefjes uit de pan. Snijd overdwars doormidden. Bestrooi met de geraspte kokos en leg de plakjes banaan erop.
Tip: ook heel lekker met een heel klein beetje geraspte pure chocolade.
Tip: vries de rest van de kokosmelk in. Gebruik het in een kikkererwten curry of een romige soep.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Ooh das lekker… gebakken banaan!!! Die gaan we ook maken…
Oh zeker doen hoor. Gr. Linda
Hoe kan ik ze het beste bakken dat ze wel krokant worden maar niet verbranden?
Hi het is mij niet helemaal duidelijk of je het recept al eens gemaakt hebt, waardoor ze verbrandt zijn. Je kunt de bereidingswijze volgen en het vuur op middelhoog vuur zetten.
Mmm dit ziet er lekker en smullen uit
Mmmmm lekker hoor
Kan je het ook maken met gewone melk in plaats van kokos?
En wat kan je in de plaats doen van kokosolie?
Hi Luna,
Natuurlijk kun je ook gewone melk gebruiken en een klontje boter ipv kokosolie. Het geeft alleen wel een andere smaak.
Hoi!
Ik kwam dit recept tegen en ik wil het ook graag gaan maken. Ik vraag me alleen af hoe ik de honing moet smelten in stap 3. Smelt ik die in de koekenpan in de kokosolie?