Kijkje in mijn leven november 2018

Mijn maand november in één woord: rommelig. Ik had verwacht dat er rust zou komen na de verkoop van het huis, zodat er een hoop content voor december en januari gemaakt kon worden. Of dit gelukt is?

Ik zie het echt als een zegen dat ik voor mezelf werk. Zo ben ik er praktisch elke dag als de kinderen uit school komen en hoef ik geen vrij te nemen voor kijkochtenden of wat dan ook. Manlief is ook flexibel, dus wij zoeken een nieuwe vloer doordeweeks uit. Het gevolg is wel dat de verloren tijd op een ander moment ingehaald wordt. Alleen lukt dit de afgelopen weken voor geen meter…. Ik heb allerlei recepten met foto’s al moeten doorschuiven naar de zomer van 2019 omdat ik niet aan uitwerken ben toegekomen… Zo suf.

Waar ben ik dan allemaal mee bezig? Ten eerste ben ik achter de schermen bezig om mijn Pinterest account te optimaliseren. Ik ben altijd al gek geweest op mooie foodfoto’s. Dat begint zijn vruchten af te werpen. Mijn bereik is in oktober van 124.000 kijkers naar 504.000 gestegen. Say what? Heb jij een Pinterest account? Kom gerust even bij mij bij mij kijken. test

Daarbij zijn we bezig met het optimaliseren van de website. Misschien heb je al gemerkt dat de site een stuk sneller is geworden? Een technicus is de boel aan de achterkant flink aan het afstoffen. Het was toch te gek voor woorden dat er geen uitklapmenu (hamburger menu) was mobiel? Ook moest je lang scrollen om bij het “zoeken” aan te komen. Dit soort zaken zijn nu opgelost.

Kijkje in mijn leven november 2018

Deze maand heb ik ook twee kookdagen gehad. In totaal hebben we 20 recepten op de foto gezet. De ene dag stond in het teken van kerst. Ik heb allerlei makkelijke kerstrecepten gemaakt die je bijna in zijn geheel kunt voorbereiden. Het thema is zoals elke jaar een zorgeloze kerst zonder stress. De andere kookdag zijn de hapjes voor Linda’s borrelweek gefotografeerd. Tevens staan de eerste foto’s voor januari klaar. In het nieuwe jaar heb ik altijd behoefte aan groente gerechten, budgetvriendelijk en even geen vlees.

Kijkje in mijn leven november 2018

Dit soort kookmarahtons zijn vrij intensief. Ik heb altijd een uurtje of twee, drie bezig met het bedenken van de recepten. Dan maak ik een uitgebreide boodschappenlijst en doe mijn boodschappen. Voor een kookdag bezoek ik graag de winkel omdat ik ter plekke altijd inspiratie krijg en dan worden de recepten anders en net even beter.

Over boodschappen gesproken. Ik kom al 18 jaar bij PLUS! Waarschijnlijk hebben jullie gezien dat ik sinds een paar maanden PLUS ambassadeur ben? Op deze samenwerking ben ik best trots. Ik mag jullie meenemen in mijn ervaringen van de winkel en welke producten ik graag koop.

Kijkje in mijn leven november 2018

Maar goed even terug na een kookdag. Deze houden wij vaak op donderdag. Dit houdt in dat ik op woensdag boodschappen doe en meestal al een uur of drie in de keuken sta. De recepten maak ik meestal voor 2 personen. Als ik een ovenschotel heb met aardappelpuree of pasta, dan maak ik dit soort dingen de dag ervoor. Verse groente bak of kook ik pas op de dag zelf. Een kookdag neemt met alle voorbereiding twee dagen in beslag.

Het nieuwe huis heeft ons ook flink opgeslokt. We hebben een voorschouw gehad, dat is een soort voor-vooroplevering. Het huis is inmiddels uit de stijgers en dan begint het pas echt ergens op te lijken. We kregen nog wel even een hartverzakking toen bleek dat de uitgang van de afzuiger aan de voorkant van het huis zat, onder het raam van onze dochter en dit bleek niet verplaatst te kunnen worden. Gelukkig is er een andere oplossing gevonden en wordt het gat gedicht.

Kijkje in mijn leven november 2018

Deze maand hebben wij toch een paar keer goed gegeten. Dit diner met vrienden bij de Burgemeester (*) in Linschoten was meer dan goed. In mijn hoogtepunt Uiteten van Insta stories kun je alle foto’s bekijken.

Kijkje in mijn leven november 2018

Van sterreneten naar mijn lunch thuis. Kijk dit ben ik ook en ik houd van beide. Voor op de blog zorg ik natuurlijk dat de gerechten er mooi uitzien. Hier heb ik spitskool en witte bonen burgers over van een recept en even snel gebakken voor op brood.

Kijkje in mijn leven november 2018

Yes, Sinterklaas was in het land. Beide kids geloven niet meer, dat vind ik soms best jammer. Manlief is al vanaf zijn 12e zwarte piet. Natuurlijk hebben wij hem en de Sint verwelkomd. Onze dochter heeft de hele dag met de organisatie meegeholpen. Dus ik stond er ineens met 1 kind aan de kade. Een raar gevoel.

Kijkje in mijn leven november 2018

Deze maand was ik ook nog jarig. Ik heb het niet gevierd hoor. Ok, mijn ouders namen mij mee uit lunchen. Dat zijn zulke waardevolle momentjes. ‘s Avonds lekker met het gezin aangeschoven bij West. Je bestelt er kleine gerechtjes en zo leuk dat de kids gewoon met ons meedoen. De mobieltjes mochten niet op tafel liggen, ok alleen even een foto van het eten maken. De rest van de avond hebben we lekker gekletst.

Kijkje in mijn leven november 2018

De maand december staat in het teken van veel kerstrecepten uitwerken, want ik wil geen content meer doorschuiven naar 2019. De bedoeling is om zoveel mogelijk door te werken, zodat ik straks in februari even vrij kan nemen voor het inpakken en verhuizen. Kijk ondertussen live mee via Instagram.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.