• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gevulde courgette met couscous

Gevulde courgette

april 1, 2015 door Linda 6 Reacties

Na een drukke werkdag wil je het eten snel en makkelijk op tafel hebben en ook nog verantwoord. Bij weinig tijd is volkoren couscous ideaal. Dit graantje hoeft niet gekookt te worden en alleen overgoten met kokend water in een kom. Ondertussen heb je je handen vrij om de gevulde courgette voor te bereiden. De groente wordt kort geblancheerd in kokend water om zo de smaak, kleur en structuur te behouden. Hiermee is de courgette gaar (knapperig) en verkort je het kookproces.

De courgette wordt naast de couscous gevuld met ui, knoflook, paprika, pijnboompitten feta en kruiden. Dit vegetarische recept kan je naar wens aanvullen met kip of gehakt. In de tijd dat de gevulde courgette in de oven staat, heb je 10 minuten je handen vrij. Ideaal om de keuken alvast op te ruimen en de tafel te dekken.

gevulde courgetteGevulde courgette met couscous

Recept voor 4 personen:

  • 150 gram volkoren couscous
  • 175 ml gekookt water
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • scheutje citroensap
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 plak feta (150 gram)
  • 1 theelepel oregano
  • snufje peper en zout naar smaak
  • optioneel: paar takjes platte peterselie

Stappen om gevulde courgette met couscous te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een water oker aan, dit verkort het kookproces. Vul een kom met couscous en voeg kokend water toe zodat het graantje net onder water staat. Dek af met folie of een bord en laat staan.
  2. Hol de courgettes uit met een lepel. Pak een ruime pan, voeg een laagje kokend water toe en zet op het vuur. Blancheer de courgettes 2 minuten in het kokende water. Spoel af onder een koude kraan en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Snipper de uien en snijd een teentje knoflook fijn. Verwarm de olijfolie. Fruit 5 min. Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes. Hak het vruchtvlees van de courgettes fijn. Voeg de paprikastukjes en courgette stukjes toe aan het uienmengsel en bak goudbruin. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
  4. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout, peper en beetje citroensap. Voeg de gebakken groente en pijnboompitten toe, verkruimel de feta erover en roer door elkaar.
  5. Schep de vulling in de courgettes. Plaats in een ingevette ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten verwarmen. Bestrooi de gevulde courgettes bij het serveren met de gehakte peterselie.

Tip: vervang de feta door gerookte kip of vervang de paprika door aubergine of tomaat.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Pasen, Vegetarisch Tags: courgette, courgette recepten, feta, geblancheerde courgette, groente blancheren, groenten blancheren, hoe maak je gevulde groente, paprika, vegetarisch, vegetarisch recept, vegetarische recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Jenny zegt

    april 6, 2015 om 2:56 pm

    Wat een lekker recept zeg en ik heb op je gestemd hoor! :D

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 6, 2015 om 3:24 pm

      Dank je wel! Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Marloes zegt

    april 18, 2015 om 1:29 pm

    Linda, ik vind dit courgette recept fantastisch en ik wil graag op je stemmen, echter ik kan niet vinden waar ik dat kan doen.
    smakelijke groeten,
    Marloes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2015 om 2:16 pm

      Hi Marloes, fijn dat je wilt stemmen. Klik hierop en dat zou het moeten lukken. Dank je wel alvast. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  3. Wessel zegt

    mei 30, 2020 om 6:39 pm

    Hoe heb je ooit al die vulling in de courgette gekregen, is veels te veel.. wel lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 2, 2020 om 1:15 pm

      Hi Wessel, het is al zo lang geleden dat ik dit voor het laatst gemaakt heb. Ik weet dat dus niet meer. Je kunt de rest van de vulling er gewoon naast bij serveren. Gelukkig heeft het je goed gesmaakt.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl