• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Gevulde courgette met couscous

Gevulde courgette

april 1, 2015 door Linda 6 Reacties

Na een drukke werkdag wil je het eten snel en makkelijk op tafel hebben en ook nog verantwoord. Bij weinig tijd is volkoren couscous ideaal. Dit graantje hoeft niet gekookt te worden en alleen overgoten met kokend water in een kom. Ondertussen heb je je handen vrij om de gevulde courgette voor te bereiden. De groente wordt kort geblancheerd in kokend water om zo de smaak, kleur en structuur te behouden. Hiermee is de courgette gaar (knapperig) en verkort je het kookproces.

De courgette wordt naast de couscous gevuld met ui, knoflook, paprika, pijnboompitten feta en kruiden. Dit vegetarische recept kan je naar wens aanvullen met kip of gehakt. In de tijd dat de gevulde courgette in de oven staat, heb je 10 minuten je handen vrij. Ideaal om de keuken alvast op te ruimen en de tafel te dekken.

gevulde courgetteGevulde courgette met couscous

Recept voor 4 personen:

  • 150 gram volkoren couscous
  • 175 ml gekookt water
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • scheutje citroensap
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 plak feta (150 gram)
  • 1 theelepel oregano
  • snufje peper en zout naar smaak
  • optioneel: paar takjes platte peterselie

Stappen om gevulde courgette met couscous te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een water oker aan, dit verkort het kookproces. Vul een kom met couscous en voeg kokend water toe zodat het graantje net onder water staat. Dek af met folie of een bord en laat staan.
  2. Hol de courgettes uit met een lepel. Pak een ruime pan, voeg een laagje kokend water toe en zet op het vuur. Blancheer de courgettes 2 minuten in het kokende water. Spoel af onder een koude kraan en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Snipper de uien en snijd een teentje knoflook fijn. Verwarm de olijfolie. Fruit 5 min. Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes. Hak het vruchtvlees van de courgettes fijn. Voeg de paprikastukjes en courgette stukjes toe aan het uienmengsel en bak goudbruin. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
  4. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout, peper en beetje citroensap. Voeg de gebakken groente en pijnboompitten toe, verkruimel de feta erover en roer door elkaar.
  5. Schep de vulling in de courgettes. Plaats in een ingevette ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten verwarmen. Bestrooi de gevulde courgettes bij het serveren met de gehakte peterselie.

Tip: vervang de feta door gerookte kip of vervang de paprika door aubergine of tomaat.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, PASEN, VEGETARISCH Tags: courgette, courgette recepten, feta, geblancheerde courgette, groente blancheren, groenten blancheren, hoe maak je gevulde groente, paprika, vegetarisch, vegetarisch recept, vegetarische recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Jenny zegt

    april 6, 2015 om 2:56 pm

    Wat een lekker recept zeg en ik heb op je gestemd hoor! 😀

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 6, 2015 om 3:24 pm

      Dank je wel! Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Marloes zegt

    april 18, 2015 om 1:29 pm

    Linda, ik vind dit courgette recept fantastisch en ik wil graag op je stemmen, echter ik kan niet vinden waar ik dat kan doen.
    smakelijke groeten,
    Marloes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2015 om 2:16 pm

      Hi Marloes, fijn dat je wilt stemmen. Klik hierop en dat zou het moeten lukken. Dank je wel alvast. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  3. Wessel zegt

    mei 30, 2020 om 6:39 pm

    Hoe heb je ooit al die vulling in de courgette gekregen, is veels te veel.. wel lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 2, 2020 om 1:15 pm

      Hi Wessel, het is al zo lang geleden dat ik dit voor het laatst gemaakt heb. Ik weet dat dus niet meer. Je kunt de rest van de vulling er gewoon naast bij serveren. Gelukkig heeft het je goed gesmaakt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.