Weekmenu 83 makkelijke recepten

Het belooft deze week nog een fantastische nazomer te worden. Laten we daar nog even keihard van genieten. Hetweekmenu is hierop aangepast. Ik heb ook nog iets leuks voor jullie. Ik ben op zoek naar kookliefhebbers die lactosevrije zuivel willen uitproberen. Meld je aan, wie weet word je geselecteerd en krijg je een productpakket toegestuurd.

Pak pen en papier er maar even bij. Een weekmenu geeft zoveel rust. Maak een keuze uit onderstaande recepten en vul je planning aan met jullie familie succesnummers. Een suggestie: probeer de saté eens. In een handomdraai maak je de marinade met kruiden uit de voorraad. Dit is vele malen lekkerder dan een marinade uit een zakje dat relatief veel zout bevat.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 83 makkelijke recepten

Maandag: spaghetti alla Norma

Wie er ook zo gek op aubergine? Voor dit gerecht zet ik vaak twee koekenpannen tegelijk aan, dan is deze groente zo gebakken. Pasta alla Norma is een klassiek en een toppertje als je het mij vraagt.

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

Dinsdag: zelf saté maken

Zou het echt 27 graden worden zoals mijn weer App aangeeft? Ik ga gewoon uit van het positieve en de bbq mag aan deze dag. Natuurlijk met zelfgemaakte saté.

zelf sate maken

Woensdag: komkommer salade

Deze oosterse komkommer salade is eigenlijk een bijgerecht. Naar verwachting eet je deze dagen vast een keertje in de tuin. Het smaakt heerlijk bij een geroosterde vis van de barbecue of uit de oven.

Komkommersalade met limoendressing

Donderdag: kip kerrie

Yes, het werd weer eens tijd voor een wereld recept zonder pakje en zakje. De kip kerrie is thuis met luid gejuich ontvangen. Voor de saus maak ik gebruik van lactosevrije zuivel. Enne, ik zoek nog kookliefhebbers die dit willen uitproberen.

Romige kip kerrie zonder pakje en zakje

Vrijdag: pita met groente en geitenkaas

Wist je dat de combinatie spinazie, biet, munt en geitenkaas echt te gek is? Dit is een ideale vrijdagavond hap voor als je een weekend voor de boeg hebt met veel etentjes en borrels.

pita met groente en geitenkaas

Zaterdag: havermouttaart met mango

Zodra er mango op mijn bord of kom ligt, gaat het zonnetje bij mij schijnen. Dit is een heerlijk verwenontbijtje voor het weekend.

Havermouttaart met mango

Zondag: naanbrood maken

Maak eens zelf naanbrood en je wilt nooit meer anders.

naanbrood zelf maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.