Pita met groente en geitenkaas

Fast food friday zonder vlees! Nou ik vond dit nog best een uitdaging. Bij een pita broodje denk je misschien direct aan gyros of shoarma. Hoe maak je er nu een lekker vegetarisch broodje? Het leuke van bewust minder vlees eten, is dat je op zoek gaat naar een andere hoofdrolspeler. Zodra je even geen vlees eet, eet je als vanzelf meer groente. Zo is depita met groente en geitenkaas geboren.

Zo eet ik graag een pita broodje met biefstukreepjes en gegrilde groente op vrijdag. Dat is makkelijk en snel klaar, terwijl de rest van het gezin aan een diepvries pizza zit. Ja echt dat gebeurt hier ook gewoon. Mij maak je hier niet zo blij mee en dus ga ik op zoek naar mijn eigen taartje.

pita met groente en geitenkaas

Naast de pita broodjes heb je slechts 4 andere ingrediënten nodig. Een van de producten is verse munt. Wat mij betreft ben je altijd vrij om aanpassingen te maken aan een recept. Ik kan mij voorstellen dat je niet altijd verse kruiden in huis hebt en soms denkt: nou voor die 2 takjes ga ik niet een plantje kopen. Alleen adviseer ik je om dit voor deze pita met groente juist WEL te doen. De munt smaakt namelijk fantastisch bij de geitenkaas en biet en zorgt voor de extra touch.

Pita met groente en geitenkaas

Recept voor 4 stuks

  • 4 pitabroodjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram spinazie
  • 2 flinke voorgekookte bietjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 takjes munt

Stappen om pita met groente en geitenkaas te maken:

  1. Verwarm de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de spinazie 2 minuten totdat het slinkt.
  3. Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes en verwarm in een pannetje met water. Giet af.
  4. Besmeer de pita met een flinke eetlepel geitenkaas. Scheur 2 blaadjes munt in stukjes en verdeel over de geitenkaas. Vul de pita met een flinke pluk gewokte spinazie en een paar plakjes biet.

Tip: in plaats van pita’s kun je ook wraps gebruiken.

pita met groente en geitenkaas

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.