Weekmenu makkelijke recepten 197

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 197

Maandag: pasta met tomatensaus, spinazie en ricotta

De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik net als de pasta met broccoli honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. De kids eten er goed van en zo hebben we direct een keertje vega gegeten in de week.

Pasta met tomatensaus, spinazei en ricotta

Dinsdag: kip cashew met broccoli (kip siam)

De Thaise kip cashew met broccoli is een recept in de rij zelfgemaakte Wereldgerechten. Met mijn recepten wil ik laten zien hoe makkelijk je zelf kunt koken zonder pakjes en zakjes. Voorwaarde is wel dat het gerecht binnen een half uur op tafel staat en er niet 101 ingrediënten voor nodig zijn. Voor de kip siam heb je niet zozeer kruiden nodig maar sojasaus en oestersaus. Kijk maar even mee.

Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente.

Woensdag: bloemkool stamppot

Het voorjaar hangt in de lucht en daar past deze lenteachtige stamppot bij boordevol groente. De puree maak je met aardappel en bloemkool voor een extra groente intake. Yum!

Bloemkool stamppot met rucola

Donderdag: kip fajitas pasta

Kunnen jullie de kip fajitas pakketjes voor op de barbecue nog herinneren? De smaken van dit gerecht heb ik gebruik voor in een eenpansgerecht met kip en pasta.

Kip fajitas pasta. Een eenpansgerecht met pasta, kip en paprika

Vrijdag: gevuld stokbrood met gehakt

Op vrijdag wordt er niet echt gekookt, zoals jullie weten. Zet een uitgebreide borrel klaar en maak dit stokbrood met Indonesisch gehakt, echt een toppertje (al zeg ik het zelf). Ik had nog nooit gevuld stokbrood gemaakt en dit ga ik vanaf nu vaker doen. Het is echt zalig.

Gevuld stokbrood met gehakt (Indonesisch)

Zaterdag: kip kerrie met avocado

Voor de lunch heb ik nog een lekkere tip voor je: een kip kerrie avocado salade. In de blog geef ik je de tip hoe je zorgt dat de avocado niet verkleurt door het af te dekken met…

Kip kerrie met avocado. Deze zelfgemaakte salade is lekker voor op brood bij de lunch, op rijstwafels of op toast voor bij de borrel.

Zondag: havermout taart met mango

Dit ontbijtje taart is een tropische verrassing op de vroege morgen. De bodem bestaat uit havermout, de vulling bestaat uit (kokos) yoghurt met mango on top. Hmmmm.

Havermouttaart met mango

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten 197

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.