Nog geen beoordelingen

Gemarineerde kip met ananas

Hebben jullie ook zo genoten van de zomer? Net als jullie probeer ik het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Voor vandaag staat gemarineerde kip met ananas op het planning. Dit zijn heerlijke zomerse smaken op je bord. Helemaal als je beseft dat deze ananas uit Griekenland komt.

Voor dit gerecht maak ik gebruik van ananasschijven uit blik van Del Monte. Deze ananas groeit op het land onder de Griekse zon. Zoals jullie weten zijn wij gek op Griekenland. Wij houden van de Griekse gastvrijheid, het zalige eten en het heerlijke weer. Afgelopen jaar zijn we er voor de 8e keer geweest!

Fruit in blik is altijd handig om op voorraad te hebben. Mijn voorraadkast is altijd goed gevuld met rijst, pasta, en groente en fruit in blik. Op deze manier heb ik altijd een goede basis in huis om makkelijk en snel een maaltijd op tafel te zetten. De ingrediënten voor de gemarineerde kip met ananas heb jij vast ook wel in huis. In een handomdraai maak je deze kipspiesjes.

Op de blog vind je een aantal heerlijke Griekse recepten zoals, tzatziki, Griekse kipspiesjes, kip gyros en keftedes (gehaktballetjes). Een Griekse salade mag natuurlijk niet ontbreken.

Gemarineerde kip recept met ananas van de bbq

Gemarineerde kip met ananas

Ingrediënten

Aantal personen18 kipspiesjes
  • 1 blik (820 gram) Del Monte ananasschijven op sap
  • 75 ml ananas sap (uit het blik)
  • 50 ml sojasaus
  • 2 eetlepels pindakaas naturel
  • 1 eetlepel honing
  • 350 – 400 gram kipdijfilet

Extra nodig

  • 20 satéprikkers (18 cm)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maak eerst de marinade voor de kip. Verwarm 75 ml van het ananassap met de sojasaus, pindakaas en honing in een steelpannetje. Roer goed door elkaar, totdat de ingrediënten gemengd zijn tot een gladde saus. Laat even afkoelen. Hiervoor zet ik het steelpannetje in een spoelbak gevuld met koud water. Vervolgens roer ik een paar keer en dan is de marinade binnen 5 minuten afgekoeld en klaar voor gebruik.
  • Leg de satéprikkers 30 minuten in een bak met water, zodat het hout niet verbrand tijdens het grillen.
  • Ondertussen snijd je de kipdijfilet in gelijke stukjes.
  • Meng de kip met de marinade en zet minimaal een half uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Snijd de ananasschijven in stukjes.
  • Rijg de kip en ananas om en om aan de satéprikkers.
  • Rooster of grill de kipspiesjes in 7 minuten goudbruin. Natuurlijk kun je de gemarineerde kip met ananas ook in een koekenpan bakken.

Linda’s Tips

  • Tip: wil je alvast of weer in Griekse sferen komen?

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met Del Monte. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.