Hebben jullie ook zo genoten van de zomer? Net als jullie probeer ik het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Voor vandaag staatgemarineerde kip met ananas op het planning. Dit zijn heerlijke zomerse smaken op je bord. Helemaal als je beseft dat deze ananas uit Griekenland komt.
Voor dit gerecht maak ik gebruik van ananasschijven uit blik van Del Monte. Deze ananas groeit op het land onder de Griekse zon. Zoals jullie weten zijn wij gek op Griekenland. Wij houden van de Griekse gastvrijheid, het zalige eten en het heerlijke weer. Afgelopen jaar zijn we er voor de 8e keer geweest!
Fruit in blik is altijd handig om op voorraad te hebben. Mijn voorraadkast is altijd goed gevuld met rijst, pasta, en groente en fruit in blik. Op deze manier heb ik altijd een goede basis in huis om makkelijk en snel een maaltijd op tafel te zetten. De ingrediënten voor de gemarineerde kip met ananas heb jij vast ook wel in huis. In een handomdraai maak je deze kipspiesjes.
Gemarineerde kip met ananas
recept voor 18-20 kipspiesjes
- 1 blik (820 gram) Del Monte ananasschijven op sap
- 75 ml ananas sap (uit het blik)
- 50 ml sojasaus
- 2 eetlepels pindakaas naturel
- 1 eetlepel honing
- 350 – 400 gram kipdijfilet
- 20 satéprikkers (18 cm)
Stappen om gemarineerde kip met ananas te maken:
- Maak eerst de marinade voor de kip. Verwarm 75 ml van het ananassap met de sojasaus, pindakaas en honing in een steelpannetje. Roer goed door elkaar, totdat de ingrediënten gemengd zijn tot een gladde saus. Laat even afkoelen. Hiervoor zet ik het steelpannetje in een spoelbak gevuld met koud water. Vervolgens roer ik een paar keer en dan is de marinade binnen 5 minuten afgekoeld en klaar voor gebruik.
- Leg de satéprikkers 30 minuten in een bak met water, zodat het hout niet verbrand tijdens het grillen.
- Ondertussen snijd je de kipdijfilet in gelijke stukjes.
- Meng de kip met de marinade en zet minimaal een half uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
- Snijd de ananasschijven in stukjes.
- Rijg de kip en ananas om en om aan de satéprikkers.
- Rooster of grill de kipspiesjes in 7 minuten goudbruin. Natuurlijk kun je de gemarineerde kip met ananas ook in een koekenpan bakken.
Tip: wil je alvast of weer in Griekse sferen komen?
Op de blog vind je een aantal heerlijke Griekse recepten zoals, tzatziki, Griekse kipspiesjes, kip gyros en keftedes (gehaktballetjes). Een Griekse salade mag natuurlijk niet ontbreken.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Speciaal voor het barbecue seizoen heb ik een E-book gemaakt vol makkelijke recepten. Dus heb je zin in een lekker stukje vis of zoek je groente recepten? Klik dan op deze link om 15 makkelijke bbq recepten per mail te ontvangen.
Dit artikel betreft een samenwerking met Del Monte. Lees hier mijn disclaimer.