Nog geen beoordelingen

Kip Kerrie

Samenwerking.

Vandaag een heerlijk recept zonder pakje en zakje: romige kip kerrie. Normaal gebruik ik altijd plantaardige producten in de saus, omdat mijn gezin lactose-intolerant is. Dit geeft alleen een andere smaak aan het gerecht. Wij zijn daarom erg blij met de complete lijn van de lactosevrije zuivel van Arla Lactofree.

Lactose-intolerantie heb je in verschillende gradaties. Het komt er in het kort op neer dat lactose (melksuikers) niet goed verteerd wordt en dit zorgt voor allerlei klachten. De ene persoon kan helemaal geen lactose verdragen, de ander kan wel beperkt zuivel(houdende) producten eten. Manlief kan bijvoorbeeld geen melk, (slag)room, crème fraîche en zure room nuttigen. Hij kan wel verse zachte kaas eten en in beperkte mate yoghurt.

In de begintijd van onze relatie, dacht ik dat manlief zich aanstelde. Ik heb een paar keer – zonder het te melden – room en crème fraîche gebruikt. Dit werd mij niet in dank afgenomen. Wij hebben 20 jaar niet meer met dit soort producten gekookt. Met Arla Lactofree kunnen we eindelijk weer genieten van crème fraîche in een saus. Nu hebben zo lang geen crème fraîche meer gebruikt, dat wij bijna zijn vergeten welke lekkere gerechten je ermee kunt maken.

Een volgende keer staat een recept met kwark op de planning. Houd de blog dus in de gaten!

Romige kip kerrie zonder pakje en zakje

Kip Kerrie

Het recept voor kip kerrie is een echte allemansvriend. Iedereen lust dit recept door de zachte romige smaak van de saus. Je kunt, als je wilt, naar hartenlust variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld eens ananas en rozijntjes toe of bak (kastanje) champignons mee.

Kip Kerrie

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 350 gram kipdijfilet
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 flinke preien
  • 1 rode paprika
  • 1,5 eetlepel kerrie
  • 250 ml gekookt water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 150 gram Arla Lactofree crème fraîche

Optioneel

  • 50 gram cashewnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak goudbruin in een koekenpan met olijfolie.
  • Ondertussen snijd je de ui, prei en paprika. Voeg de groente toe aan de kip en bak al roerend goudbruin.
  • Voeg de kerrie, water, verkruimeld bouillonblokje en crème fraîche toe. Roer goed door elkaar en laat even pruttelen.
  • Serveer de kip kerrie met rijst en cashewnoten.

Linda’s Tips

  • Tip: voor meer pit kun je een lepeltje sambal of chili vlokken toevoegen.
Romige kip kerrie zonder pakje en zakje

Dit artikel betreft een samenwerking met Arla. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.