• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Spaghetti alla norma

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

maart 22, 2017 door Linda 3 Reacties

Mijn kinderen zijn dol op pasta en ik ook om eerlijk te zijn. Het liefst schep ik mijn bord er elke dag (flink) vol mee, met vers geraspte Parmezaanse kaas natuurlijk. Een leven zonder pasta kan ik mij niet voorstellen. Zodra ik bezig met foto’s maken van een heerlijk bord comfort food, plakken de kinderen om mij heen. Normaal willen ze mij nergens mee helpen. Maar dan hoor ik altijd “mam mag ik al proeven? Heb je niet een handje nodig met een vork eten?” Dit keer kreeg ik bij de spaghetti alla Norma een geheel andere vraag. “Mam, ik wil de foto’s maken. Is dat ok?“

Mijn dochter van 10 verbaast mij met de dag meer. “Natuurlijk mag jij de foto’s maken. Dan vind ik wel dat je alles zelf mag doen. Dus schep de spaghetti en saus maar op en maak er een gezellige setting van”. Ze heeft in totaal zo’n 50 foto’s gemaakt. Helaas was er best veel bewogen. De volgende keer zal ik de timer functie voor haar aanzetten. De blaadjes van de basilicum had ze zo schattig gestyled, maar dat kan ik jullie dus niet laten zien. Ik mocht mij er absoluut niet mee bemoeien en werd de keuken gedirigeerd om de rommel op te ruimen. Van een afstandje heb ik haar – vol trots – bewonderd.

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

Spaghetti alla Norma

Recept voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 1 chili peper (eventueel zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomaten
  • 2 takjes basilicum + extra ter decoratie
  • 200 gram spaghetti of andere pasta
  • 1 bol buffel mozzarella
  • snufje zout en peper
  • optioneel: Parmezaan of pecorino (schapenkaas)

Stappen om spaghetti alla Norma te maken:

  1. Was de aubergines en verwijder de harde onderkant. Snijd in blokjes. Verwarm een koekenpan met een flinke hoeveelheid olijfolie (meer dan je gewend bent) en bak de aubergine blokjes in 2 delen in de pan goudbruin. Heb je 2 koekenpannen zoals ik, zet ze dan tegelijkertijd aan. Strooi de oregano over en een snufje zout.
  2. Snijd het chili pepertje en de knoflook fijn. Voeg in het midden van de pan nog een beetje olijfolie olie toe en bak het pepertje en knoflook een minuut. Je kunt ook de aubergine uit de pan halen. Alleen vind ik dat teveel gedoe. Ik schuif de aubergine blokjes aan de kant en maak in het midden van de pan ruimte om beide even kort te bakken. Voeg de blikken tomaten toe en de aubergine uit de tweede pan. Scheur de blaadjes basilicum grof en de stengels fijn. Voeg toe aan de saus en laat 10 – 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  3. Kook ondertussen de spaghetti (of andere pasta) volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Snijd de mozzarella in stukken. Roer de saus door de spaghetti en serveer met de mozzarella en eventueel extra basilicum blaadjes en Parmezaan.

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, VEGETARISCH Tags: aubergine, aubergine recepten, hoe maak je zelf pastasaus, pasta, pasta recepten, spaghetti, spaghetti recepten, vegetarisch, vegetarische pasta saus recepten, vegetarische recepten, zelf pasta saus maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Sandra zegt

    juni 7, 2018 om 8:49 am

    Heerlijk recept! Al meerdere keren gemaakt, altijd een succes 🙂 Ik maak hem wel met een blik tomaat en een pakje passata omdat ik het lekker vindt als de saus wat dikker is.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 11, 2018 om 2:35 pm

      Hi Sandra, tuurlijk geef er je eigen draai aan. Goed om te horen juist.

      Beantwoorden
  2. Ans zegt

    juli 13, 2019 om 10:02 pm

    Hoi Linda,

    Vond het aantal groente wat weinig, dus heb er naar eigen inzicht wat champignonetjes en kip bij gedaan. Was heeeeerlijk 😀 Spaghetti mocht wel wat langer worden gekookt.

    Kleine tip uit onze keuken, geen wit shirt aan! Kon deze weg gooien!

    Groetjes Ans

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.