Mijn kinderen zijn dol op pasta en ik ook om eerlijk te zijn. Het liefst schep ik mijn bord er elke dag (flink) vol mee, met vers geraspte Parmezaanse kaas natuurlijk. Een leven zonder pasta kan ik mij niet voorstellen. Zodra ik bezig met foto’s maken van een heerlijk bord comfort food, plakken de kinderen om mij heen. Normaal willen ze mij nergens mee helpen. Maar dan hoor ik altijd “mam mag ik al proeven? Heb je niet een handje nodig met een vork eten?” Dit keer kreeg ik bij de spaghetti alla Norma een geheel andere vraag. “Mam, ik wil de foto’s maken. Is dat ok?“
Mijn dochter van 10 verbaast mij met de dag meer. “Natuurlijk mag jij de foto’s maken. Dan vind ik wel dat je alles zelf mag doen. Dus schep de spaghetti en saus maar op en maak er een gezellige setting van”. Ze heeft in totaal zo’n 50 foto’s gemaakt. Helaas was er best veel bewogen. De volgende keer zal ik de timer functie voor haar aanzetten. De blaadjes van de basilicum had ze zo schattig gestyled, maar dat kan ik jullie dus niet laten zien. Ik mocht mij er absoluut niet mee bemoeien en werd de keuken gedirigeerd om de rommel op te ruimen. Van een afstandje heb ik haar – vol trots – bewonderd.
Spaghetti alla Norma
Recept voor 4 personen
- 2 aubergines
- olijfolie
- 2 theelepels oregano
- 1 chili peper (eventueel zonder zaadjes)
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken tomaten
- 2 takjes basilicum + extra ter decoratie
- 200 gram spaghetti of andere pasta
- 1 bol buffel mozzarella
- snufje zout en peper
- optioneel: Parmezaan of pecorino (schapenkaas)
Stappen om spaghetti alla Norma te maken:
- Was de aubergines en verwijder de harde onderkant. Snijd in blokjes. Verwarm een koekenpan met een flinke hoeveelheid olijfolie (meer dan je gewend bent) en bak de aubergine blokjes in 2 delen in de pan goudbruin. Heb je 2 koekenpannen zoals ik, zet ze dan tegelijkertijd aan. Strooi de oregano over en een snufje zout.
- Snijd het chili pepertje en de knoflook fijn. Voeg in het midden van de pan nog een beetje olijfolie olie toe en bak het pepertje en knoflook een minuut. Je kunt ook de aubergine uit de pan halen. Alleen vind ik dat teveel gedoe. Ik schuif de aubergine blokjes aan de kant en maak in het midden van de pan ruimte om beide even kort te bakken. Voeg de blikken tomaten toe en de aubergine uit de tweede pan. Scheur de blaadjes basilicum grof en de stengels fijn. Voeg toe aan de saus en laat 10 – 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Kook ondertussen de spaghetti (of andere pasta) volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de mozzarella in stukken. Roer de saus door de spaghetti en serveer met de mozzarella en eventueel extra basilicum blaadjes en Parmezaan.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Heerlijk recept! Al meerdere keren gemaakt, altijd een succes :) Ik maak hem wel met een blik tomaat en een pakje passata omdat ik het lekker vindt als de saus wat dikker is.
Hi Sandra, tuurlijk geef er je eigen draai aan. Goed om te horen juist.
Hoi Linda,
Vond het aantal groente wat weinig, dus heb er naar eigen inzicht wat champignonetjes en kip bij gedaan. Was heeeeerlijk :D Spaghetti mocht wel wat langer worden gekookt.
Kleine tip uit onze keuken, geen wit shirt aan! Kon deze weg gooien!
Groetjes Ans