Samenwerking. Vandaag een heerlijk recept zonder pakje en zakje: romige kip kerrie. Normaal gebruik ik altijd plantaardige producten in de saus, omdat mijn gezin lactose-intolerant is. Dit geeft alleen een andere smaak aan het gerecht. Wij zijn daarom erg blij met de complete lijn van de lactosevrije zuivel van Arla Lactofree.
Lactose-intolerantie heb je in verschillende gradaties. Het komt er in het kort op neer dat lactose (melksuikers) niet goed verteerd wordt en dit zorgt voor allerlei klachten. De ene persoon kan helemaal geen lactose verdragen, de ander kan wel beperkt zuivel(houdende) producten eten. Manlief kan bijvoorbeeld geen melk, (slag)room, crème fraîche en zure room nuttigen. Hij kan wel verse zachte kaas eten en in beperkte mate yoghurt.
In de begintijd van onze relatie, dacht ik dat manlief zich aanstelde. Ik heb een paar keer – zonder het te melden – room en crème fraîche gebruikt. Dit werd mij niet in dank afgenomen. Wij hebben 20 jaar niet meer met dit soort producten gekookt. Met Arla Lactofree kunnen we eindelijk weer genieten van crème fraîche in een saus. Nu hebben zo lang geen crème fraîche meer gebruikt, dat wij bijna zijn vergeten welke lekkere gerechten je ermee kunt maken.
Een volgende keer staat een recept met kwark op de planning. Houd de blog dus in de gaten!
Kip Kerrie
Het recept voor kip kerrie is een echte allemansvriend. Iedereen lust dit recept door de zachte romige smaak van de saus. Je kunt, als je wilt, naar hartenlust variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld eens ananas en rozijntjes toe of bak (kastanje) champignons mee.
Recept voor 4 personen:
- 300 gram rijst
- 350 gram kipdijfilet
- olijfolie
- 1 grote ui
- 2 flinke preien
- 1 rode paprika
- 1,5 eetlepel kerrie
- 250 ml gekookt water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 150 gram Arla Lactofree crème fraîche
- optioneel: 50 gram cashewnoten
Stappen om een romige kip kerrie te maken:
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak goudbruin in een koekenpan met olijfolie.
- Ondertussen snijd je de ui, prei en paprika. Voeg de groente toe aan de kip en bak al roerend goudbruin.
- Voeg de kerrie, water, verkruimeld bouillonblokje en crème fraîche toe. Roer goed door elkaar en laat even pruttelen.
- Serveer de kip kerrie met rijst en cashewnoten.
Tip: voor meer pit kun je een lepeltje sambal of chili vlokken toevoegen.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Dit recept lijkt me heerlijk. Tot nu toe maak ik kip kerrie altijd met kokosmelk, maar deze variant klinkt perfect. Ik ben ook lactose-intolerant, al komt het bij mij door recent ontdekte coeliakie en merk ik dat ik nu ik een tijd glutenvrij eet, weer meer lactose verdragen 🙂
Maar ondanks dat is Arla een fijn merk, ik wist alleen niet dat ze ook creme fraiche hadden!
Bedankt voor al je fijne recepten, ik probeer nu iedere week iets nieuws en het komt bijna altijd van jou 🙂
Hi Mirjam, wat een toffe reactie! Je maakt mij blij. Zijn er nog recepten die je graag terug zou zien?
Deze hebben we uitgeprint om vaker te maken. Viel bij iedereen in de smaak. Erg snel klaar en grappig dat je met voor je gevoel weinig ingrediënten zo’n grote kom vol eten klaar kunt maken. Dit is een blijvertje 🙂
Hi Petra, goed om te horen. Varieer ook lekker met de groente die je in huis hebt.