Weekmenu 86 – makkelijke recepten

Afgelopen week zat ik in een heerlijke flow. Zo fijn als alles wat je bedenkt, daadwerkelijk lukt. Ook al begon mijn week met een kapotte auto en een WIFI loze maandag vanwege werkzaamheden bij ons in de wijk. Dit mocht de pret niet drukken. Mijn btw-aangifte is klaar. Ik zie altijd zoooo op tegen mijn administratie doen. Dat vind ik toch echt het minst leuke van mijn werk.

Qua eten hebben wij het onszelf makkelijk gemaakt deze week. Ik had een goede planning bedacht die we – zoals vaker – voor de helft opgevolgd hebben. Donderdag hadden we een kijkdag voor de verkoop van onze woning. Wist je dat je huis dan niet naar allerlei kookluchtjes mag ruiken? Een curry was dus even uit den boze. Haha.

Tijdens dit soort rommelige dagen kook ik graag met verse maaltijdpakketten. Onze Plus heeft een fijn assortiment. Het voordeel is dat manlief of onze dochter dit soort maaltijden ook graag klaarmaken. In hetweekmenu van deze week zit natuurlijk een curry en ook een zalige gebraden kip. Het weekend kun je lekker aan de bak met een kokos crumble als dessert en een makkelijke taart met verse appeltjes.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 86 makkelijke recepten

Maandag: eenpans spaghetti met courgette

Een makkelijke maaltijd met 3 soorten groente en ook nog binnen 20 minuten klaar. Wat willen jullie nog meer?

eenpans spaghetti met courgette

Dinsdag: zoete aardappel curry met makreel

Gelukkig mag ik deze week weer curry eten. In Azië zullen ze nooit zoete aardappel met makreel combineren. Dit is dan ook mijn eigen hollandse versie van een curry, ideaal om meerdere soorten groente in te verstoppen.

Zoete aardappel curry

 

Woensdag: noedels met kip en groente

Vroeger noemde ik noedels vaak Oosterse spaghetti en dan wisten de kinderen direct welke smaak ze konden verwachten. Ze slurpen de noedels graag naar binnen.

noedels met groente en kip

Donderdag: boerenkool stamppot

Het stamppoten seizoen is bij ons thuis weer gestart. Deze boerenkool stamppot combineer ik met pompoen in plaats van aardappel.

pompoen boerenkool stamppot

Vrijdag: gebraden kip met friet

Hoe fijn is het om op vrijdag kip met friet te eten? Het recept voor de kip geef ik je. De friet staat niet bij het recept vermeld en mag je extra op het boodschappenlijstje zetten. Bereid het in de frituur of air-fryer. Ik heb dat laatste apparaat trouwens niet, is dat een aanrader?

Gebraden kip van Jamie Oliver

Zaterdag: kokos crumble met blauwe bessen

Bij ons komen niet zo vaak toetjes op tafel. Deze kokos crumble vind ik echt iets voor het weekend.

Kokos crumble met blauwe bessen

Zondag: speculaas appel galette met amandelcrunch

De geur van zelfgemaakte taart op zondag vind ik onbetaalbaar. Dit taartje heb je zo in elkaar gedraaid en iedereen zal ervan genieten.

Speculaas appel galette met amandel crunch

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.