• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Naanbrood zelf maken

naanbrood zelf maken

april 27, 2014 door Linda 26 Reacties

Een van de leukste dingen van het bloggen vind ik de nieuwe contacten die ik opdoe. Zo heb ik ook Tessa van I am cooking with love enkele maanden geleden leren kennen. Zij gaf mij de virtuele Liebster Award en enkele weken later ontmoette ik haar in real life. Voor de Foodblogswap ben ik aan de slag gegaan met een recept van haar. Naanbrood zelf maken is makkelijker dan je denkt.

Het leuke aan de Foodblogswap is om eens iets te koken, wat je normaal niet zou doen. Ik zag bij Tessa haar recept voor zelfgemaakt naanbrood met knoflook en koriander. Ik dacht altijd dat dit vreselijk ingewikkeld zou zijn, maar niets is minder waar. Het is een ongelofelijk makkelijk en vooral onwijs lekker recept. Ik ben gek op Indiaas eten en het naanbrood is heerlijk om mee te dippen. Ik heb inmiddels een voorraadje aangelegd in de vriezer voor bij mijn kikkererwtencurry of koriander hummus.

naanbrood zelf maken 2Het recept voor naanbrood heb ik een klein beetje aangepast. Tessa gebruikt tarwe bloem voor het brood. Ik heb dit vervangen door speltbloem. Spelt bevat meer eiwitten dan tarwe en dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel. Het tafelsuiker heb ik vervangen door kokosbloemsuiker. Dit is een natuurlijke suiker en heeft een lage glycemische index. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel beter in balans blijft. Kies wat bij jou past. Ik heb de aanpassingen gedaan uit pure zelfbescherming zodat ik niet de hele dag door blijf snacken!

Naanbrood zelf maken

recept voor 8 broodjes:

  • 2 eetlepels (kokosbloemsem) suiker
  • 1/2 zakje gist
  • 60 ml warm water
  • 500 gram speltbloem + extra
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 3 eetlepels melk
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olie + extra om kom in te vetten
  • 4 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 3 eetlepels fijn gesneden koriander
  • 3 eetlepels gesmolten boter

Stappen voor naanbrood zelf maken:

  1. Doe de gist en het suiker met het warme water in een kom. Laat dit zo’n 5 tot 10 minuten staan of totdat het mengsel begint te schuimen.
  2. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom en voeg ook het zout toe. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe: het gistmengsel, melk, yoghurt en de olie. Vervolgens de helft van de knoflook erbij. Kneed het vervolgens in 8 – 10 minuten tot een soepel elastisch deeg op een met bloem bestoven aanrecht.
  3. Leg de deegbal in een met olie ingevette kom. Tip van Tessa is om de deegbal rond te laten gaan in de kom, zodat hij rondom ingevet is. Dit zorgt ervoor dat het deeg na rijzen niet aan de kom blijft plakken. Dek af met plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rijzen.
  4. Duw de lucht uit het deeg en kneed nog even door. Verdeel in 8 gelijke stukken.
  5. Verwarm de oven op de hoogste stand met een bakplaat erin. Bij mij is dat 250 graden. Heb je een pizzasteen? Leg die dan in de oven.
  6. Pak een bolletje deeg en rol uit tot een ovaal plat brood op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk het brood met de gesmolten boter en strooi er wat fijngehakte knoflook en koriander over.
  7. Plaats 2 broden op een stuk bakpapier en leg op de loei hete bakplaat en bak de broden in 5 minuten af totdat het goudbruin en opgebold is. De duur van het afbakken kan verschillen, bij sommige ovens is het brood al binnen 2-4 minuten klaar. Houd dit bij de eerste bakgang goed in de gaten.
  8. Herhaal dit met de rest van het deeg.

Tip: je kan het deeg ook invriezen voor een volgende keer. Dit geldt natuurlijk ook voor het afgebakken naan.

Tip: je kan ook komijn over het brood strooien in plaats van knoflook en koriander.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Onderwerp: DINER, SNACK Tags: bakrecepten, borrelhapjes, brood, foodblogswap, hapjes, hapjes recepten, hoe maak je zelf naanbrood, naanbrood recepten, oosterse recepten, zelf brood maken, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Carla | Sugar&Pies zegt

    april 30, 2014 op 5:47 pm

    Oh ik wist ook niet dat naanbrood zo makkelijk te maken was. Ik koop nu eigenlijk altijd die voorverpakte met knoflook en koriander, maar de volgende keer maak ik ze zelf!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 1, 2014 op 9:00 am

      Carla, het is echt het proberen waard. Je kan ook het deeg in bolletjes invriezen. Om vervolgens even te rollen en af te bakken als je ze nodig hebt.

      Beantwoorden
  2. Tim zegt

    september 4, 2014 op 8:00 pm

    Ik heb het vandaag gemaakt, meet een heerlijke zelfgemaakte curry. Ik wist ook niet dat het zo simpel was… Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 5, 2014 op 10:13 am

      Leuk om te horen Tim. Dank!

      Beantwoorden
  3. mevr. Gewoontjes zegt

    september 25, 2014 op 9:46 am

    Hmm, idd een goeie met de kikkererwtencurry. Ik kan helaas geen griekse yoghurt verdragen. Ik heb net ontdekt dat geitenyoghurt wel gaat. Dus ik kan het daarmee proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2014 op 10:11 am

      Hi, dat is een prima alternatief. Ik zou het gewoon proberen. Succes ermee.

      Beantwoorden
  4. Mariette zegt

    november 19, 2014 op 9:06 am

    Hallo Linda,
    Kan dit ook met amandelmeel, boekweit of ander meel?
    Spelt en tarwe eet ik niet.
    Het lijkt me heerlijk en ook makkelijk om in huis te hebben (in de vriezer)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 19, 2014 op 9:50 am

      Hi Mariette, ik zou het gewoon proberen.

      Beantwoorden
  5. Sonja zegt

    november 19, 2014 op 8:22 pm

    Ik mag geen gist hebben. Heb je enig idee hoe ik het recept aan zou kunnen passen zodat ik het ook kan maken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 21, 2014 op 9:30 am

      Ik zit te denken aan natriumbicarbonaat. Dat is een natuurlijk product zonder toevoegingen. Te krijgen bij de natuurvoedingswinkel. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  6. Mark zegt

    januari 18, 2015 op 11:09 am

    Gister het brood gemaakt, was alleen het bakpoeder vergeten en de hoeveelheid gist niet verhoogd. Evengoed smaakte het heerlijk met Komijnzaad door het beslag. Daarbij een heerlijke lamskorma gemaakt die 3 uur in een tajine heeft liggen sudderen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 18, 2015 op 4:03 pm

      Oh Mark dat klinkt goed. Lekker!

      Beantwoorden
  7. Steven zegt

    februari 4, 2015 op 12:10 pm

    Beste Linda,

    Ik sta op het punt dit te maken en heb twee vragen:
    Ik vroeg me af waarom jij 1/2 zakje gist gebruikt en Tessa 1, heeft dit te maken met Spelt o.i.d.?

    Andere vraag, ik was van de week bij een indiaas restaurant en die hadden als tip om het deeg een dag van te voren te maken. Zou je het deeg dan in de koelkast bewaren of juist niet?

    Ik hoor het graag

    Mvg,
    Steven

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 4, 2015 op 9:28 pm

      Hi, ik vond 1 zakje gist wat veel, vandaar dat ik het gehalveerd heb. Ik zou het deeg na rijzen in de koelkast bewaren. Je kan ook de helft invriezen zodat je de volgende keer verse broden kan afbakken.

      Beantwoorden
  8. Miranda zegt

    februari 19, 2015 op 1:44 pm

    Wat een heerlijk recept! Ik heb m van de week gemaakt en was echt heerlijk. Vandaag maak ik het recept weer, maar probeer ik er onder andere pizzabroodjes van te maken. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 19, 2015 op 4:27 pm

      Wat een goed idee. Ik ben benieuwd welke aanpassingen je dan nog maakt. Laat jij het mij weten? Groeten,Linda

      Beantwoorden
      • Miranda zegt

        maart 7, 2015 op 6:35 pm

        Heb t deeg zo gehouden. Eerst even afbakken en daarna Tomatensaus er op gesmeerd, champignons, ananas, ham, kruiden en kaas. Het recept van het brood inmiddels 3 keer gemaakt, maar de laatste keer kreeg ik vrij hard broodje, ipv het lekkere zachte naanbrood. Ik heb deze keer het deeg langer laten rijzen, maar kan me niet voorstellen dat t daardoor harder wordt. Ben vergeten de bloem te zeven, zou dat van invloed kunnen zijn???

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          maart 8, 2015 op 3:26 pm

          Hi Miranda, het niet zeven van bloem heeft inderdaad een grote invloed op het deeg. Zo is het minder luchtig en dat had jij ook. Volgende keer vergeet je het vast niet meer.

          Beantwoorden
  9. Caro zegt

    oktober 6, 2015 op 7:13 pm

    Kan ik in plaats van bakpoeder ook baking soda gebruiken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2015 op 10:31 am

      Hi, ja dat kan in dit geval omdat er yoghurt in zit. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Yvonne zegt

    september 18, 2018 op 4:31 pm

    Waarom zowel gist als bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Anita zegt

      januari 19, 2019 op 10:41 am

      Dat vroeg ik mij ook af

      Beantwoorden
  11. Aaltje zegt

    september 22, 2018 op 11:44 am

    kan ik speltmeel gebruiken door dit een keer door de zeef te halen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2018 op 3:57 pm

      HI, ik begrijp altijd dat bloem toch iets anders is dan meel. Ik weet niet zeker of het dan wel lukt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  12. Linda Teunissen zegt

    september 15, 2019 op 2:35 pm

    Wat ben ik toch blij met jouw recept voor naanbrood Linda! Ik ga voor de tweede keer weer een voorraadje aanleggen in de vriezer! Waarschijnlijk wordt het, net als vorige keer, weer achter m’n kont om weggeroofd door man en zoon die het ook als late night snack eten 😉 Hoe dan ook; jouw recept is en blijft fantastisch makkelijk en zo lekker! Mijn huis ruikt nu heerlijk naar koriander en knoflook en de eerste die zo uit de oven komt is lekker alleen voor MIJ!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 16, 2019 op 4:12 pm

      Oh nu krijg ik ook trek! Hmmmm

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17855390335685109 BROOD MET ROOMKAAS, PISTACHE EN CRANBERRY

Ik zit nog even in mijn bubble van de @koffietijd.5uurlive uitzending van gisteren. Wat was het tof om met zoveel mensen tegelijk te #proefkoken en al jullie vragen te beantwoorden. Ik heb de heerlijkste foto’s voorbij zien komen. Nu weer terug naar de orde van de dag. 🎄Een lekker zelfgemaakt brood mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Nu smokkel ik een beetje door kant en klaar pizzadeeg te gebruiken. Tijdens een event heb ik 60 hartige peperoni rolls gemaakt met vers pizzadeeg. Voor kerst wilde ik graag een zoete versie maken voor bij het ontbijt. Dat zijn deze roomkaas broodjes met pistache, cranberries en honing geworden.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/roomkaas-broodjes-met-pistache-en-cranberries/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerst2019 #eten #watetenwemetkerst #lekkerbakken #ontbijt #brood
Instagram post 17854618405719394 ZIE IK JE ZO? Nog een paar uurtjes en dan start het live PLUS proefkook kerstdiner van 15 tot 17 uur tijdens een speciale kerstuitzending van RTL Koffietijd. Stap voor stap maken de chefs van Koffietijd het kerstdiner klaar. 
Heb je nog een vraag over de bereiding of kom je ergens niet uit? Geen nood, wij helpen je ermee. Samen met @francescakookt @laurasbakery en @lterveld zit ik in de uitzending om jullie vragen te beantwoorden via de Facebook pagina van @koffietijd.5uurlive 
Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten. Deel de foto’s met #PLUSproefkoken, #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
In mijn Facebook stories neem ik jullie mee en geef je een kijkje achter de schermen voor, tijdens en na de uitzending. Het belooft een geweldige uitzending te worden! Ik heb er zin in. Jullie ook?

#samenwerking #proefkoken #PLUSproefkoken #kerst #kerst2019 #feestdagen #goedetenissameneten @plussupermarkt #kerstmis #koken
Instagram post 17850996310730999 CARPACCIO TOMPOUCE MET TRUFFEL MAYO

Mijn tweede voorgerechtje voor Kerst is deze hartige carpaccio tompouce. De klassieke gerechten doen het elk jaar eigenlijk het beste met Kerst. Ik was dan ook op zoek naar een carpaccio twist. En dat is dus deze eyecatcher geworden met bladerdeeg.

Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Echt, dat smeer ik bijna overal op. Heb je nu gasten die dit heerlijke goedje niet kunnen waarderen, kun je pesto gebruiken.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/carpaccio-tompouce-met-truffel-mayonaise/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerstmenu #kerstdiner #kerst2019 #voorgerecht #koken #eten #watetenwemetkerst #lekkerkoken #carpaccio
Instagram post 17845707310832459 NIET VERGETEN 14 DECEMER samen Proefkoken voor Kerst! Oh lieve mensen ik heb er zo onwijs zin in. Zaterdag a.s. van 15:00 – 17:00 gaan we het PLUS kerstmenu proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd op RTL 4. 
Ik zie het proefkoken als een generale repetitie voor Kerst. Zo weet je precies hoe je de recepten moet bereiden, hoe lang je ermee bezig bent en ook hoe je zorgt voor een feestelijke presentatie. En als beloning mag je al het lekkers nog opeten ook. Zo zit je met Kerst relaxed aan tafel, want dat blijft toch echt het belangrijkste. 
Tijdens de uitzending maken de vaste chefs van Koffietijd een compleet kerstdiner. Jij kunt live meekoken vanuit je eigen keuken en je vragen stellen aan ons. Benieuwd wat we gaan koken? Check dan snel even mijn stories en doe mee! Of kijk in ieder geval naar Koffietijd, want het wordt echt een te gekke uitzending! 
Doe je mee? Praat dan mee met #PLUSproefkoken en #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
#proefkoken #PLUSproefkoken #goedetenissameneten #kerst #kerst2019 #feestdagen #samenwerking
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld