• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Naanbrood zelf maken

naanbrood zelf maken

april 27, 2014 door Linda 28 Reacties

Een van de leukste dingen van het bloggen vind ik de nieuwe contacten die ik opdoe. Zo heb ik ook Tessa van I am cooking with love enkele maanden geleden leren kennen. Zij gaf mij de virtuele Liebster Award en enkele weken later ontmoette ik haar in real life. Voor de Foodblogswap ben ik aan de slag gegaan met een recept van haar. Naanbrood zelf maken is makkelijker dan je denkt.

Het leuke aan de Foodblogswap is om eens iets te koken, wat je normaal niet zou doen. Ik zag bij Tessa haar recept voor zelfgemaakt naanbrood met knoflook en koriander. Ik dacht altijd dat dit vreselijk ingewikkeld zou zijn, maar niets is minder waar. Het is een ongelofelijk makkelijk en vooral onwijs lekker recept. Ik ben gek op Indiaas eten en het naanbrood is heerlijk om mee te dippen. Ik heb inmiddels een voorraadje aangelegd in de vriezer voor bij mijn kikkererwtencurry of koriander hummus.

naanbrood zelf maken 2Het recept voor naanbrood heb ik een klein beetje aangepast. Tessa gebruikt tarwe bloem voor het brood. Ik heb dit vervangen door speltbloem. Spelt bevat meer eiwitten dan tarwe en dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel. Het tafelsuiker heb ik vervangen door kokosbloemsuiker. Dit is een natuurlijke suiker en heeft een lage glycemische index. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel beter in balans blijft. Kies wat bij jou past. Ik heb de aanpassingen gedaan uit pure zelfbescherming zodat ik niet de hele dag door blijf snacken!

Naanbrood zelf maken

recept voor 8 broodjes:

  • 2 eetlepels (kokosbloemsem) suiker
  • 1/2 zakje gist
  • 60 ml warm water
  • 500 gram speltbloem + extra
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 3 eetlepels melk
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olie + extra om kom in te vetten
  • 4 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 3 eetlepels fijn gesneden koriander
  • 3 eetlepels gesmolten boter

Stappen voor naanbrood zelf maken:

  1. Doe de gist en het suiker met het warme water in een kom. Laat dit zo’n 5 tot 10 minuten staan of totdat het mengsel begint te schuimen.
  2. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom en voeg ook het zout toe. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe: het gistmengsel, melk, yoghurt en de olie. Vervolgens de helft van de knoflook erbij. Kneed het vervolgens in 8 – 10 minuten tot een soepel elastisch deeg op een met bloem bestoven aanrecht.
  3. Leg de deegbal in een met olie ingevette kom. Tip van Tessa is om de deegbal rond te laten gaan in de kom, zodat hij rondom ingevet is. Dit zorgt ervoor dat het deeg na rijzen niet aan de kom blijft plakken. Dek af met plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rijzen.
  4. Duw de lucht uit het deeg en kneed nog even door. Verdeel in 8 gelijke stukken.
  5. Verwarm de oven op de hoogste stand met een bakplaat erin. Bij mij is dat 250 graden. Heb je een pizzasteen? Leg die dan in de oven.
  6. Pak een bolletje deeg en rol uit tot een ovaal plat brood op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk het brood met de gesmolten boter en strooi er wat fijngehakte knoflook en koriander over.
  7. Plaats 2 broden op een stuk bakpapier en leg op de loei hete bakplaat en bak de broden in 5 minuten af totdat het goudbruin en opgebold is. De duur van het afbakken kan verschillen, bij sommige ovens is het brood al binnen 2-4 minuten klaar. Houd dit bij de eerste bakgang goed in de gaten.
  8. Herhaal dit met de rest van het deeg.

Tip: je kan het deeg ook invriezen voor een volgende keer. Dit geldt natuurlijk ook voor het afgebakken naan.

Tip: je kan ook komijn over het brood strooien in plaats van knoflook en koriander.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf naanbrood maken is makkelijk om te maken en zo leuk om te doen. Het is een heerlijk basis recept voor naan voor bij een curry of beleg het naanbrood als een pizza. #naanbrood

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DINER, SNACK Tags: bakrecepten, borrelhapjes, brood, foodblogswap, hapjes, hapjes recepten, hoe maak je zelf naanbrood, naanbrood recepten, oosterse recepten, zelf brood maken, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Carla | Sugar&Pies zegt

    april 30, 2014 om 5:47 pm

    Oh ik wist ook niet dat naanbrood zo makkelijk te maken was. Ik koop nu eigenlijk altijd die voorverpakte met knoflook en koriander, maar de volgende keer maak ik ze zelf!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 1, 2014 om 9:00 am

      Carla, het is echt het proberen waard. Je kan ook het deeg in bolletjes invriezen. Om vervolgens even te rollen en af te bakken als je ze nodig hebt.

      Beantwoorden
  2. Tim zegt

    september 4, 2014 om 8:00 pm

    Ik heb het vandaag gemaakt, meet een heerlijke zelfgemaakte curry. Ik wist ook niet dat het zo simpel was… Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 5, 2014 om 10:13 am

      Leuk om te horen Tim. Dank!

      Beantwoorden
  3. mevr. Gewoontjes zegt

    september 25, 2014 om 9:46 am

    Hmm, idd een goeie met de kikkererwtencurry. Ik kan helaas geen griekse yoghurt verdragen. Ik heb net ontdekt dat geitenyoghurt wel gaat. Dus ik kan het daarmee proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2014 om 10:11 am

      Hi, dat is een prima alternatief. Ik zou het gewoon proberen. Succes ermee.

      Beantwoorden
  4. Mariette zegt

    november 19, 2014 om 9:06 am

    Hallo Linda,
    Kan dit ook met amandelmeel, boekweit of ander meel?
    Spelt en tarwe eet ik niet.
    Het lijkt me heerlijk en ook makkelijk om in huis te hebben (in de vriezer)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 19, 2014 om 9:50 am

      Hi Mariette, ik zou het gewoon proberen.

      Beantwoorden
  5. Sonja zegt

    november 19, 2014 om 8:22 pm

    Ik mag geen gist hebben. Heb je enig idee hoe ik het recept aan zou kunnen passen zodat ik het ook kan maken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 21, 2014 om 9:30 am

      Ik zit te denken aan natriumbicarbonaat. Dat is een natuurlijk product zonder toevoegingen. Te krijgen bij de natuurvoedingswinkel. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  6. Mark zegt

    januari 18, 2015 om 11:09 am

    Gister het brood gemaakt, was alleen het bakpoeder vergeten en de hoeveelheid gist niet verhoogd. Evengoed smaakte het heerlijk met Komijnzaad door het beslag. Daarbij een heerlijke lamskorma gemaakt die 3 uur in een tajine heeft liggen sudderen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 18, 2015 om 4:03 pm

      Oh Mark dat klinkt goed. Lekker!

      Beantwoorden
  7. Steven zegt

    februari 4, 2015 om 12:10 pm

    Beste Linda,

    Ik sta op het punt dit te maken en heb twee vragen:
    Ik vroeg me af waarom jij 1/2 zakje gist gebruikt en Tessa 1, heeft dit te maken met Spelt o.i.d.?

    Andere vraag, ik was van de week bij een indiaas restaurant en die hadden als tip om het deeg een dag van te voren te maken. Zou je het deeg dan in de koelkast bewaren of juist niet?

    Ik hoor het graag

    Mvg,
    Steven

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 4, 2015 om 9:28 pm

      Hi, ik vond 1 zakje gist wat veel, vandaar dat ik het gehalveerd heb. Ik zou het deeg na rijzen in de koelkast bewaren. Je kan ook de helft invriezen zodat je de volgende keer verse broden kan afbakken.

      Beantwoorden
  8. Miranda zegt

    februari 19, 2015 om 1:44 pm

    Wat een heerlijk recept! Ik heb m van de week gemaakt en was echt heerlijk. Vandaag maak ik het recept weer, maar probeer ik er onder andere pizzabroodjes van te maken. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 19, 2015 om 4:27 pm

      Wat een goed idee. Ik ben benieuwd welke aanpassingen je dan nog maakt. Laat jij het mij weten? Groeten,Linda

      Beantwoorden
      • Miranda zegt

        maart 7, 2015 om 6:35 pm

        Heb t deeg zo gehouden. Eerst even afbakken en daarna Tomatensaus er op gesmeerd, champignons, ananas, ham, kruiden en kaas. Het recept van het brood inmiddels 3 keer gemaakt, maar de laatste keer kreeg ik vrij hard broodje, ipv het lekkere zachte naanbrood. Ik heb deze keer het deeg langer laten rijzen, maar kan me niet voorstellen dat t daardoor harder wordt. Ben vergeten de bloem te zeven, zou dat van invloed kunnen zijn???

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          maart 8, 2015 om 3:26 pm

          Hi Miranda, het niet zeven van bloem heeft inderdaad een grote invloed op het deeg. Zo is het minder luchtig en dat had jij ook. Volgende keer vergeet je het vast niet meer.

          Beantwoorden
  9. Caro zegt

    oktober 6, 2015 om 7:13 pm

    Kan ik in plaats van bakpoeder ook baking soda gebruiken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2015 om 10:31 am

      Hi, ja dat kan in dit geval omdat er yoghurt in zit. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Yvonne zegt

    september 18, 2018 om 4:31 pm

    Waarom zowel gist als bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Anita zegt

      januari 19, 2019 om 10:41 am

      Dat vroeg ik mij ook af

      Beantwoorden
  11. Aaltje zegt

    september 22, 2018 om 11:44 am

    kan ik speltmeel gebruiken door dit een keer door de zeef te halen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2018 om 3:57 pm

      HI, ik begrijp altijd dat bloem toch iets anders is dan meel. Ik weet niet zeker of het dan wel lukt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  12. Linda Teunissen zegt

    september 15, 2019 om 2:35 pm

    Wat ben ik toch blij met jouw recept voor naanbrood Linda! Ik ga voor de tweede keer weer een voorraadje aanleggen in de vriezer! Waarschijnlijk wordt het, net als vorige keer, weer achter m’n kont om weggeroofd door man en zoon die het ook als late night snack eten 😉 Hoe dan ook; jouw recept is en blijft fantastisch makkelijk en zo lekker! Mijn huis ruikt nu heerlijk naar koriander en knoflook en de eerste die zo uit de oven komt is lekker alleen voor MIJ!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 16, 2019 om 4:12 pm

      Oh nu krijg ik ook trek! Hmmmm

      Beantwoorden
  13. Lous zegt

    januari 6, 2021 om 3:41 pm

    Lekker die naanbroden maar suiker erin? En dan nog wel zoveel doe ik eigenlijk nooit.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 8, 2021 om 3:48 pm

      Hi Lous, door de suiker gaat het deeg beter rijzen. Het heeft dus een functie in dit recept.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 203

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Kipsate wraps met pindasaus Kipsate met wraps en pindasaus
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit i Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit is een een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Sla het recept voor de bloemkoolrijst op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet voor als je inspiratie zoekt. Het recept vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #wokken #bloemkoolrijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatbeperkt #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #vegetarisch #vega #spinazie
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in