• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf saté maken

Zelf sate maken met kip is makkelijker dan je denkt.

mei 26, 2016 door Linda 11 Reacties

Oh wat ben ik gek op saté, zolang dit maar zelfgemaakt is. De kant en klare verpakkingen of zelfs die van de slager, vind ik niet zo lekker. Hier zit een bepaald typisch smaakje aan, dat ik niet thuis kan brengen. Zelf saté maken is heel eenvoudig. Met de juiste ingrediënten op voorraad zijn de spiesen zo gemaakt.

Op Bali heb ik een paar keer saté gegeten. Nou dat lijkt absoluut niet op de saté zoals wij die eten. De Indonesische variant is nogal bewerkelijk en wordt alleen met speciale gelegenheden gemaakt. Het gerecht is daar ook geler van kleur en wordt bereid met andere ingrediënten.

Sate maken van kip.

Mijn zelfgemaakte saté is meer een westerse variant met Oosterse ingrediënten én lekker snel. Voor de kip neem ik bewust kippendijen filet. Dit stukje vlees is vetter en lekkerder van smaak. De basis van de marinade is sojasaus. Mijn persoonlijke favoriet is Kikkoman met de groene dop (nonspon). Deze bevat namelijk minder zout en is net zo lekker. Een voordeel is dat je na een paar uur niet zo’n dorst hebt.

Sesamolie is ook zo’n ingrediënt dat onmisbaar is in de Aziatische keuken. Vervang gerust door neutrale olijfolie. De kruiden hebben jullie hopelijk inmiddels standaard in huis. De marinade voor de saté kun je ook gebruiken voor een Oosterse maaltijd met rijst en roerbakgroente. Ideaal!

Laat de zomer maar komen. Zet de ingrediënten op voorraad en ga zelf saté maken zodra de eerste zonnestralen weer te zien zijn.

Zelf sate maken

Zelf saté maken

voor 4 personen

  • 500 gram kippendijen filet (of kipfilet)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 60 ml sojasaus (Kikkoman less salt)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • mespuntje chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • extra nodig: 8 – 12 houten saté prikkers
  • lekker voor erbij: pindasaus

Hoe maak je zelf saté:

  1. Snijd de kip in gelijke stukjes.
  2. Snijd de teentjes knoflook fijn. Maak een marinade van de knoflook, honing, sojasaus, sesamolie en de kruiden. Leg de kip met de marinade in een ondiepe schaal en marineer minimaal 2 uur. Schep alles af en toe om.
  3. Week de houten saté prikkers in een bak met water. Dit zorgt ervoor dat ze straks niet aanbranden.
  4. Haal de kip uit de marinade en rijg aan de saté prikkers.
  5. Rooster de saté op de barbecue of in een grillpan 6 tot 8 minuten totdat de kip gaar is.
  6. Serveer met zelfgemaakte pindasaus.

Tip: ben je vergeten om de prikker te weken? Omwikkel de houten uiteinden met aluminium folie.

Vergeet niet om het bbq E-book te downloaden. Van pastasalade, kruidenboter tot een visje van de barbecue. Je vindt deze recepten allemaal in mijn BBQ E-book. Download snel jouw exemplaar.

Download button

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf sate maken voor bij de barbecue

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: BARBECUE RECEPTEN, DINER Tags: Aziatische recepten, hoe maak je zelf sate, kip recepten, Oosterse maaltijden, oosterse recepten, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Daniëlle zegt

    mei 26, 2016 om 8:08 am

    Zelfgemaakte saté is inderdaad het allerlekkerst! Ik ga jouw variant ook zeker eens proberen. Lijkt mij lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 26, 2016 om 3:45 pm

      Leuk ondertussen ben ik benieuwd naar jouw recept. Gr Linda

      Beantwoorden
  2. Anne zegt

    mei 26, 2016 om 8:20 am

    Zelfs s ochtends vroeg ziet dit er al heel goed uit! Ik zou ook gaan voor de kippendijen filet, altijd zulk heerlijk zacht vlees, het ziet er echt super lekker uit.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 26, 2016 om 3:44 pm

      Oh dank je wel Anne. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Connie zegt

    juli 10, 2016 om 1:26 pm

    Hai Linda.
    Ben op zoek naar waar ik me aan kan melden voor je nieuwsbrief.
    Lekker recept lijkt me, ga het zeker proberen.
    Groet Connie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 10, 2016 om 2:11 pm

      Hi Connie, ik heb je er op gezet. Alleen heb ik gisteren de laatste zomer nieuwsbrief gestuurd. Na de vakantie kom ik met een lange update. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Sharon zegt

    mei 26, 2017 om 10:48 pm

    Deze staat echt met stip op nr 1 bij ons. Zoveel lekkerder. En kippendijen gebruik ik nu altijd eigenlijk, ook in andere gerechten zoals nasi en roerbak. Zoveel lekkerder!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 27, 2017 om 9:38 am

      Hi Sharon, goed om te horen. Heb je de saté saus ook al eens geprobeerd voor erbij? Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Wim Schoenmaekers zegt

    december 10, 2017 om 11:34 am

    Hallo Linda,Ik ben een weduwnaar en 49 jaar gehuwd geweest. Mijn vrouw heeft mij nooit leren koken. ik maak zelf saté en satésaus op mijn manier. Ik doe het misschien verkeerd en heb niet al de door u aangegeven ingrediënten. Ik maak saus met pindakaas en bak de kipfilé in zonnebloemolie en voeg die aan de gemaakte saus toe. Voor mij smaakt het maar ik ga nu uw recept oefenen. voor een persoon is ook moeilijk koken. Glück Auf (mijnwerkersgroet)

    Beantwoorden
  6. Liesje zegt

    juli 1, 2019 om 5:33 pm

    Hoi Linda,

    Vandaag je recept uitgeprobeerd. Wat een heerlijke saté
    Bedank voor het delen van het recept.
    Ik ga deze saté zeker vaker maken.

    Gr, Liesje

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 2, 2019 om 9:55 am

      Hi Liesje, wat fijn om te horen zeg. Hier word ik nu blij van. Fijne dag nog.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 196 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor een pasta maaltijd kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? De combinatie van tomaat, spinazie en zachte ricotta (Italiaanse kaas) is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het resultaat is een romige tomatensaus.

De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. Deze recepten maakte ik vaak toen ik nog in loondienst was (toch alweer meer dan 8 jaar geleden….). Het hele gezin smulde ervan en zo hadden we direct een keer vegetarisch gegeten in de week.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze vegetarische pasta later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen? Je weet het recept te vinden in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/pasta-met-tomatensaus-spinazie-en-ricotta/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #pasta #fussili #spinazie #vegetarisch
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT