• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf saté maken

Zelf sate maken met kip is makkelijker dan je denkt.

mei 26, 2016 door Linda 11 Reacties

Oh wat ben ik gek op saté, zolang dit maar zelfgemaakt is. De kant en klare verpakkingen of zelfs die van de slager, vind ik niet zo lekker. Hier zit een bepaald typisch smaakje aan, dat ik niet thuis kan brengen. Zelf saté maken is heel eenvoudig. Met de juiste ingrediënten op voorraad zijn de spiesen zo gemaakt.

Op Bali heb ik een paar keer saté gegeten. Nou dat lijkt absoluut niet op de saté zoals wij die eten. De Indonesische variant is nogal bewerkelijk en wordt alleen met speciale gelegenheden gemaakt. Het gerecht is daar ook geler van kleur en wordt bereid met andere ingrediënten.

Sate maken van kip.

Mijn zelfgemaakte saté is meer een westerse variant met Oosterse ingrediënten én lekker snel. Voor de kip neem ik bewust kipdij filet. Dit stukje vlees is vetter en lekkerder van smaak. De basis van de marinade is sojasaus. Mijn persoonlijke favoriet is Kikkoman met de groene dop (nonspon). Deze bevat namelijk minder zout en is net zo lekker. Een voordeel is dat je na een paar uur niet zo’n dorst hebt.

Sesamolie is ook zo’n ingrediënt dat onmisbaar is in de Aziatische keuken. Vervang gerust door neutrale olijfolie. De kruiden hebben jullie hopelijk inmiddels standaard in huis. De marinade voor de saté kun je ook gebruiken voor een Oosterse maaltijd met rijst en roerbakgroente. Ideaal!

Laat de zomer maar komen. Zet de ingrediënten op voorraad en ga zelf saté maken zodra de eerste zonnestralen weer te zien zijn.

Zelf sate maken

Zelf saté maken

voor 4 personen

  • 500 gram kippendijen filet (of kipfilet)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bruine suiker (of honing)
  • 4 eetlepels sojasaus (Kikkoman less salt)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • optioneel voor extra pit: 1/2 theelepel sambal of mespuntje chilipoeder
  • extra nodig: 8 – 12 houten saté prikkers
  • lekker voor erbij: pindasaus

Hoe maak je zelf saté:

  1. Snijd de kip in gelijke stukjes.
  2. Snijd de teentjes knoflook fijn. Maak een marinade van de knoflook, bruine suiker (honing), sojasaus, sesamolie en de kruiden. Leg de kip met de marinade in een ondiepe schaal en marineer minimaal 2 uur. Schep alles af en toe om.
  3. Week de houten saté prikkers in een bak met water. Dit zorgt ervoor dat ze straks niet aanbranden.
  4. Haal de kip uit de marinade en rijg aan de saté prikkers.
  5. Rooster de saté op de barbecue of in een grillpan 6 tot 8 minuten totdat de kip gaar is.
  6. Serveer met zelfgemaakte pindasaus.

Vergeet niet om het bbq E-book te downloaden. Van pastasalade, kruidenboter tot een visje van de barbecue. Je vindt deze recepten allemaal in mijn BBQ E-book. Download snel jouw exemplaar.

Download button

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf sate maken voor bij de barbecue

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Barbecue recepten, Diner Tags: Aziatische recepten, hoe maak je zelf sate, kip recepten, Oosterse maaltijden, oosterse recepten, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Daniëlle zegt

    mei 26, 2016 om 8:08 am

    Zelfgemaakte saté is inderdaad het allerlekkerst! Ik ga jouw variant ook zeker eens proberen. Lijkt mij lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 26, 2016 om 3:45 pm

      Leuk ondertussen ben ik benieuwd naar jouw recept. Gr Linda

      Beantwoorden
  2. Anne zegt

    mei 26, 2016 om 8:20 am

    Zelfs s ochtends vroeg ziet dit er al heel goed uit! Ik zou ook gaan voor de kippendijen filet, altijd zulk heerlijk zacht vlees, het ziet er echt super lekker uit.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 26, 2016 om 3:44 pm

      Oh dank je wel Anne. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Connie zegt

    juli 10, 2016 om 1:26 pm

    Hai Linda.
    Ben op zoek naar waar ik me aan kan melden voor je nieuwsbrief.
    Lekker recept lijkt me, ga het zeker proberen.
    Groet Connie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 10, 2016 om 2:11 pm

      Hi Connie, ik heb je er op gezet. Alleen heb ik gisteren de laatste zomer nieuwsbrief gestuurd. Na de vakantie kom ik met een lange update. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Sharon zegt

    mei 26, 2017 om 10:48 pm

    Deze staat echt met stip op nr 1 bij ons. Zoveel lekkerder. En kippendijen gebruik ik nu altijd eigenlijk, ook in andere gerechten zoals nasi en roerbak. Zoveel lekkerder!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 27, 2017 om 9:38 am

      Hi Sharon, goed om te horen. Heb je de saté saus ook al eens geprobeerd voor erbij? Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Wim Schoenmaekers zegt

    december 10, 2017 om 11:34 am

    Hallo Linda,Ik ben een weduwnaar en 49 jaar gehuwd geweest. Mijn vrouw heeft mij nooit leren koken. ik maak zelf saté en satésaus op mijn manier. Ik doe het misschien verkeerd en heb niet al de door u aangegeven ingrediënten. Ik maak saus met pindakaas en bak de kipfilé in zonnebloemolie en voeg die aan de gemaakte saus toe. Voor mij smaakt het maar ik ga nu uw recept oefenen. voor een persoon is ook moeilijk koken. Glück Auf (mijnwerkersgroet)

    Beantwoorden
  6. Liesje zegt

    juli 1, 2019 om 5:33 pm

    Hoi Linda,

    Vandaag je recept uitgeprobeerd. Wat een heerlijke saté
    Bedank voor het delen van het recept.
    Ik ga deze saté zeker vaker maken.

    Gr, Liesje

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 2, 2019 om 9:55 am

      Hi Liesje, wat fijn om te horen zeg. Hier word ik nu blij van. Fijne dag nog.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl