Weekmenu 65 – makkelijke recepten

Goedemorgen, ben je klaar voor Pasen? Mocht je er nog niet helemaal uit zijn, dan is de nieuwsbrief vol paasrecepten misschien iets voor je. Persoonlijk vieren wij deze feestdagen niet echt. Natuurlijk staat er een uitgebreid ontbijt klaar. Alleen komen wij niet met elkaar met familie of vrienden. Manlief heeft altijd een vriendenuitje met Pasen en sluit einde van de eerste dag weer aan. Vervolgens vinden we het dan heerlijk om met elkaar iets te ondernemen.

In het weekmenu staat alleen voor maandag nog een paas recept: kip in een braadzak. Voor de rest van de week zijn het weer normale recepten. De risotto uit de oven is trouwens ook een fijn gerecht voor morgen (zondag) of maandag. Verder een ovenschotel met vis en een lekkere bowl met avocado en makreel. Geniet lekker van de komende dagen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 65 makkelijke recepten

Maandag: kip met kruidenboter

Kip vind ik nu echt bij Pasen horen. Deze kip braad je met kruidenboter en groente in een braadzak. Zo blijft het vlees lekker mals.

Kip met kruidenboter en groente in een braadzak

Dinsdag: ovenschotel met kabeljauw

Na de feestdagen gaan we weer “normaal” eten. Dit is een eenvoudige maaltijd met aardappelen, groente en vis maar dan uit de oven.

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

Woensdag: Spaanse kip met rijst uit de oven

Een eenpansgerecht doet het altijd goed. Deze Spaanse kip met rijst uit de oven is echt een toppertje. Ook lekker voor de vrijdagavond trouwens.

Spaanse kip met rijst uit de oven

Donderdag: risotto met groene asperges en zalm

Risotto moeilijk om te maken? Neeh! Deze risotto gaart in de oven en je hoeft dus niet continue te roeren. Het recept is direct door meerdere lezers uitgeprobeerd en bij iedereen een groot succes. Geen liefhebber van zalm? Voeg dan gebakken kip toe.

Risotto uit de oven met groene asperges en gerookte zalm. #lente #pasen #spring #risotto

Vrijdag: quinoa met avocado

Dit gerecht eet ik vaak als lunch, maar kun je ook uitbreiden tot avondmaaltijd.

quinoa met avocado

Zaterdag: zoete aardappel wafels met pecannoten spread

Wafels zijn altijd een goed idee. In deze wafels verwerk je gekookte zoete aardappel. En die pecannoten pasta is een aanrader.

zoete aardappel wafels

Zondag: ovenkoek met wortel

Zondag is bakdag met deze ovenkoek met wortel. Ideaal om in te vriezer zodat je elke dag een lekker stukje hebt voor jezelf of in de trommels van de kids.

Ovenkoek met wortel

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.