Weekmenu 126 – makkelijke recepten

Van de één op andere dag is het nu echt herfst. Laat de stampotten en het stoofvlees maar doorkomen. Vorige week tijdens de kookdag hebben Lucie en ik weer een aantal heerlijke nieuwe recepten hiervoor op de foto gezet. Voor nu in hetweekmenu moeten jullie het nog even doen met de recepten van vorig jaar.

Dit weekend is bij uitstek geschikt om het stoofvlees met rode wijn alvast te maken. Daarbij staat er ook een gezondere aardappelgratin klaar met groente en Griekse yoghurt in plaats van room. De kip met cashewnoten is in korte tijd al veel door jullie gemaakt. Van de week kreeg ik een mooi compliment hierover van een vriendin van mijn dochter: “mijn moeder is al tijden op zoek naar de kip siam zoals in Thailand. Eindelijk hebben we nu precies de smaak gevonden zoals op vakantie”. Wauw, dan glim ik van trots hoor.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 126 makkelijke recepten

Maandag: aardappelgratin met courgette

Ik wilde dit maaltje een stapje gezonder maken door er groente aan toe te voegen en de room te vervangen door Griekse yoghurt. De aardappelgratin is zo iets minder romig, maar door de zongedroogde tomaatjes en pittige kaas nog steeds heel smaakvol.

Aardappelgratin met courgette 1a 1

Dinsdag: kip met cashewnoten

Tja, de kip met cashewnoten smaakt net zoals in Thailand. Al zal je er normaal geen broccoli bij aantreffen, maar ja deze groenteliefhebster kon dit natuurlijk niet laten.

Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente.

Woensdag: biefstukreepjes met gebakken groente

Een koolhydraatarm gerecht vandaag met veel groente en geroerbakte biefstuk.

Slank roerbak recept met biefstuk en vier soorten groente

Donderdag: stoofvlees met rode wijn

Een stoofpotje smaakt nog lekkerder als je deze een nachtje kan laten staan. Maak het stoofvlees van de week als je meer tijd hebt. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

stoofvlees in rode wijn

Vrijdag: traybake met pompoen en kip

Geen zin om te koken? Dan is deze traybake waarbij alle ingredienten op de bakplaat mogen iets voor jou. Pompoen is een typische herfstgroente dus voeg dit toe aan de plaat.

traybake met pompoen

Zaterdag: stoofperen zonder suiker en alcohol

Wie is er ook dol op stoofpeertjes? Dit recept is zonder suiker en alcohol.

stoofperen zonder alcohol en suiker

Zondag: bananen pannenkoeken

Mijn dochter maakt nog steeds met enige regelmaat bananen pannenkoeken. Gebruik rijpe bananen dan smaken de pannenkoeken nog lekkerder.

Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 126 met makkelijke recepten voor het hele gezin. Deze week heeft de herfst zijn intrede gedaan met stoofvlees, stoofperen en een aardappelgratin.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.