Weekmenu 121 makkelijke recepten

Nog twee weken en dan zijn de kids vrij. Aan mijn computer hangt een aftelkalender en ik streep elke dag een datum af. Even een break kan ik wel gebruiken. Om eerlijk te zijn ben ik mijn tempo al aan het vertragen. Ik geniet lekker van het mooie weer, de tuin en de bbq gaat geregeld aan.

Eten in de tuin geeft een instant vakantiegevoel. In het weekmenu kon ik het dan ook niet laten om 2 maaltijdsalades toe te voegen en groentepakketjes van de bbq. Verder maak ik je hopelijk blij met een snelle pastasaus. Daarbij geef ik je inspiratie om zelf ijs te maken en loempia’s.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 121 makkelijke recepten

Maandag: groentepakketjes van de bbq

Groente op de bbq, hoe fijn is dat. Maak pakketjes, vul ze met restjes uit de koelkast en laat ze rustig garen. Een prima veggie begin van de week.

groentepakketjes van de bbq

Dinsdag: aardappelsalade met maïs

Een aardappelsalade is lekker fris en fijn bij dit warme weer. Ik houd van de zoete smaak van maïs en het sjalotje geeft pit aan de salade. Maak de aardappelsalade een uurtje eerder dan je wilt eten, zodat de smaken kunnen intrekken.

Aardappelsalade met mais

Woensdag: snelle pastasaus uit de blender

Een pastasaus klaar in 5 minuten? Ja, gooi alle ingrediënten in de blender en klaar is je basissaus.

Zelf snelle pastasaus maken uit de blender

Donderdag: geitenkaas salade met gegrilde courgette

Ik kan het niet laten, deze week staan er twee salades in het weekmenu. Een lauwwarme salade eet ik nou eenmaal niet in de winter. Daarbij vind ik gegrilde groente met kaas bij een zonnige dag horen. Van mijn mannelijke lezers krijg ik nogal eens te horen dat ze geen geitenkaas lusten. Je kunt natuurlijk ook voor feta of blokjes belegen kaas kiezen.

Geitenkaas salade met gegrilde courgette

Vrijdag: Vietnamese loempia’s

Wie is er ook zo dol op een Vietnamese loempia? Bij mijn supermarkt staat in het weekend altijd een hele fijn kraam. Toen ik dit recept ging maken voor een campagne, heeft de eigenaar mij nog tips gegeven om zelf loempia’s te maken. Een echte vrijdagavond hap wat mij betreft.

vietnamese loempia's zelf maken

Zaterdag: cheesecake ijs met frambozen

Ice, ice baby. Kennen jullie dat liedje nog? Ik moet daar dus altijd aan denken als ik zelf ijs maak. Dit cheesecake ijs met frambozen komt uit IJs & Co en is echt een te gek boek met recepten voor ijs. Je hebt er geen ijsmachine, want die heb ik ook niet namelijk…

Cheesecake ijs met frambozen

Zondag: geitenkaas dip met pistache

Het maken van deze dip met geitenkaas is heel makkelijk en eigenlijk geen recept te noemen. Je roert pistache, munt en honing door de geitenkaas. Zo zet je binnen een mum van tijd een zelfgemaakt hapje op tafel.

Geitenkaas dip met pistache

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 121 makkelijke recepten voor het hele gezin met twee maaltijdsalades, een snelle pastasaus en zelfgemaakte loempia's. ltijd, rijst met asperges en zoete aardappel burgers.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.