Weekmenu 140 – makkelijke recepten

Wat een top week heb ik gehad. Het was een goede mix tussen business en pleasure. Het begin van de week stond in het teken van deadlines. Daarna heb ik de agenda schoongeveegd. Ik ben met mijn moeder gaan lunchen voor mijn verjaardag van november. Op donderdag ben ik alleen naar de sauna gegaan om te relaxen. Na 3 dutjes tussendoor ging ik opgeladen naar huis. Gisteren ben ik naar de Vakantiebeurs geweest om inspiratie op te doen voor onze grote reis met het gezin. Ik had deze dagen even nodig, want sinds half november ben ik bijna non-stop aan het werk geweest.

Nu zit ik op vrijdagavond deze blog te schrijven. Dit vind ik nu rijkdom, dat ik kan werken op momenten dat het mij past. Eindelijk begin ik te begrijpen dat ik na drukte mijn rust moet pakken. Dit is één van de zaken die ik geleerd heb door mijn 12 weekse training.

Bij het weekmenu loopt het water uit mijn mond. Start met lekker veel groente op maandag. Daarna is het familierecept van mijn schoonmoeder aan de beurt. Haar recept voor draadjesvlees is echt te lekker. Als wij er eten, “bestel” ik graag dit gerecht. Verder staat er een heerlijke rode kool ovenschotel met een twist op de planning. Hiervoor gebruik ik het recept van mijn vader om de rode kool te stoven.

Lukt het jou om regelmatig vis te eten? Om eerlijk te zijn, vergeet ik het nog wel eens. Vis in blik is altijd handig om in huis te hebben en hiermee kun je in een handomdraai een lekkere pastasaus mee maken. Natuurlijk vergeet ik de recepten voor het weekend niet. Zo staat er een warm ontbijttaartje op de planning en verspillen we minder groente met een no-waste soepje.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 140 makkelijke recepten

Maandag: bloemkool nasi met ei

Voor als je zin hebt in veel groente, dan is dit je gerecht! Het leuke is dat de bloemkool nasi nauwelijks naar groente smaakt. Dus echt een aanrader.

Voor als je graag meer groente wilt eten of minder koolhydraten dan is dit recept van bloemkool nasi met ei een uitkomst. Je mist de rijst niet eens. Super! #koolhydraatarm #bloemkoolrijst

Dinsdag: draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Dit is het familierecept van mijn schoonmoeder dat al 30 jaar op tafel komt. Het bijzondere aan dit stoofvlees is de toevoeging van rozijnen, bruin bier en champignons. Zo krijg het draadjesvlees een zalige combinatie van zout en zoet.

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Woensdag: pasta met tonijn

Vis in blik is een ideale manier om vaker vis op tafel te zetten. Ik eet graag tonijn op een cracker of in een pasta saus zoals in dit recept.

Pasta met tonijn

Donderdag: ovenschotel met rode kool en gehakt

Een rode kool ovenschotel met een twist. De rode kool wordt gestoofd met gewelde rozijnen en sinaasappelsap. Daarbij worden er fijne smaakmakers zoals ahornsiroop (of honing), kaneel en natuurlijk laurier en kruidnagel aan toegevoegd. Hmmm!

ovenschotel met rode kool en gehakt

Vrijdag: Thaise soep met kip

Maak deze soep een dag van te voren, dat komt de smaak ten goede. Serveer er naanbrood bij en je hebt een super smakelijke maaltijd voor de vrijdagavond.

Thaise soep met kip

Zaterdag: havermout met pindakaas uit de oven

Een warm ontbijt is favoriet hier in de herfst en winter. Dit ontbijtje is net een soort taartje en er zit pindakaas in. Daar word ik altijd blij van.

Havermout met pindakaas uit de oven

Zondag: eenvoudige broccoli soep

Gooi jij de stronken van de broccoli altijd weg? Lees dit blog dan maar eens even. Want je kunt op een eenvoudige manier minder verspillen door de stronk te verwerken in een simpel soepje.

Eenvoudige broccoli soep

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 140 met makkelijke recepten voor het avondeten met een vegetarische nasi van bloemkool, draadjesvlees recept met bier, ovenschotel met rode kool en een pastasaus met vis.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.