• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Risotto uit de oven met groene asperges en zalm

Risotto uit de oven met groene asperges en gerookte zalm. #lente #pasen #spring #risotto

maart 20, 2018 door Linda 8 Reacties

Van risotto wordt gedacht dat dit moeilijk is om te maken. Vandaag laat ik zien hoe makkelijk je risotto uit de oven kunt bereiden met groene asperges en zalm. Voor deze risotto hoef je niet continue te roeren en bouillon toe te voegen en kan niet mislukken. Het is lente op je bord met de asperges en zalm. Misschien een leuk ideetje voor pasen?

Risotto uit de oven maak ik al jaren in verschillende samenstellingen. Het belangrijkste is eigenlijk dat je arborio* risotto rijst hebt. Dit kan ik gewoon kopen bij mijn Plus op loopafstand of bij AH. Voor het eerst combineerde ik groene aspergetips en gerookte zalm in de pan. Ik heb nog net mijn bord niet opgegeten, zo lekker vond ik.

Risotto uit de oven met groene asperges en gerookte zalm. #lente #pasen #spring #risotto

Risotto uit de oven met groene asperges en zalm

recept voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 theelepel fijn geraspte citroenschil
  • 250 gram risotto rijst (arborio*) in een katoenen zakje
  • 750 ml hete kippenbouillon
  • 200 gram asperge tips
  • 100 gram gerookte zalm
  • 30 gram Parmezaanse kaas + extra voor bij het serveren
  • klontje roomboter
  • snufje zeezout en vers gemalen peper

Stappen om risotto uit de oven te maken met groene asperges en zalm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Verwarm een ovenbestendige pan** met een scheutje olijfolie. Bak al roerend de ui en knoflook op middelhoog vuur in ongeveer 3-5 minuten zacht.
  4. Voeg de citroenschil en rijst toe en roer goed door de olie, zodat de rijst doorzichtig wordt. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. (voordat ik begin met koken, zet ik altijd eerst de waterkoker aan zodat ik snel de bouillon kan maken). Sluit de pan af met een deksel en zet 25 minuten in de oven.
  5. Verwijder de houtige uiteinde van de groene aspergetips. Snijd ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
  6. Haal de pan uit de oven en check even of de rijst gaar is. Voeg de asperges toe*** en zet nog even 3 minuten in de oven zonder deksel.
  7. Snijd de zalm in stukjes. Haal de pan uit de oven. Roer de zalm, kaas en roomboter door de risotto. Breng op smaak met zeezout en peper. Zet de deksel erop en laat 2 minuten staan. Serveer direct en rasp aan tafel nog extra kaas over de risotto.

* update: lezeres Margot heeft de risotto met Lassie risotto rijst gemaakt en dat werkte perfect!

**verwarm anders een ovenschaal voor als je geen ovenbestendige pan hebt. Dek de schaal af met aluminium folie.

***de aspergetips blijven knapperig in dit recept. Je kunt er ook voor kiezen om de groente van te voren 2 minuten te blancheren in kokend water voordat je ze toevoegt aan de pan.

Risotto uit de oven met groene asperges en gerookte zalm. #lente #pasen #spring #risotto

Risotto maken veel werk? Niet als je de risotto uit de oven maakt. De rijst gaart vanzelf in de pan zonder dat je hoeft te roeren.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Pasen Tags: Citroen, eenpans gerecht, gerookte zalm, groene asperges, oven, parmezaanse kaas, risotto, vis, zalm

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariëlle zegt

    maart 20, 2018 om 3:05 pm

    Het ziet er heerlijk uit! Ikzelf heb nog nooit risotto gemaakt, maar ik denk dat ik, na het zien van dit lekkere gerecht, toch maar eens de stoute schoenen aan ga trekken ;)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 20, 2018 om 3:30 pm

      Hi Marielle, echt en neem wel die arborio rijst en dan komt het helemaal goed. Echt zo makkelijk om te maken dan.

      Ik hoor het graag als je het eens gemaakt hebt.

      Beantwoorden
  2. Anne zegt

    maart 26, 2018 om 8:06 pm

    Juist dit gerecht gemaakt en geproefd ! Lekker !!
    Bedankt om dit te delen .
    Anne

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 27, 2018 om 9:37 am

      Hi Anne, graag gedaan. Ik heb al zoveel enthousiaste reacties ontvangen over dit recept. Echt super leuk.

      Beantwoorden
  3. Miranda zegt

    mei 6, 2018 om 9:21 pm

    Hoi Linda,
    We hebben deze al verschillende keren gemaakt, is super lekker. Maar telkens als we deze proberen te maken in de oven mislukt deze, hij blijft veel te vochtig….
    Dan doen we de risotto alsnog maar in de pan, en is hij gelukkig nog steeds erg lekker.
    Maar wat gaat er mis??

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 13, 2018 om 10:33 am

      Hi Miranda, fijn dat je contact opneemt. Welke risotto gebruik je? En zorg je ervoor dat de bouillon goed heet is? Nog een laatste vraag: wat voor een pan gebruik je? Ik hoor het graag. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Mariëtte zegt

    maart 29, 2020 om 10:21 pm

    Hallo Linda,

    Vandaag je risotto met asperges gemaakt. Heerlijk ook juist door de bite nog van de asperges.
    Voor de jongste heb ik ipv de zalm, vissticks bij gegeven wat ze een prima combi.

    Bedankt voor het lekkere recept, deze komt vaker op tafel.

    Groetjes Mariëtte

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 30, 2020 om 2:37 pm

      Hi Mariëtte, wat leuk zeg dat je voor je jongste het recept iets hebt aangepast. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl