Broodkrans met pesto

Dit jaar ben ik een beetje laat met de recepten voor pasen. Dezebroodkrans met pesto wil ik nog graag even met je delen. Zoals altijd ligt de focus op makkelijke recepten die in een handomdraai op tafel staan. Het bladerdeeg brood met zelfgemaakte pesto is daar een goed voorbeeld van. Vanwege de lente is het een frisse pesto geworden met rucola en citroen. Voor het brood maak ik gebruik van een kant en klare rol bladerdeeg.

Een rol bladerdeeg scheelt je tijd en die kun je vast ergens anders voor gebruiken tijdens de pasen. Toch? Het draait om gezellig en daar kun je meest van genieten als je relaxed bent. De pesto maken we wel even zelf. Dit is zo eenvoudig, want het is niet meer dan alle ingrediënten in de staafmixer of keukenmachine stoppen en aanzetten. Vervolgens komt het leukste gedeelte: is de pesto goed op smaak? Voeg gerust meer kaas, rucola of een extra snufje peper toe.

Is hetpesto brood geen plaatje? Het water loopt me weer in de mond als ik aan de smaak denk. Met de stap voor stap foto collage kun je zien hoe je deze broodkrans voor de paasbrunch kunt maken. Echt het is heel easy peasy.

Broodkrans met pesto

Broodkrans met pesto

recept voor 1 brood:

  • 1 rol bladerdeeg Tante Fanny 270 gram (dit merk is echt het fijnste om te gebruiken)
  • 30 gram rucola
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 5 eetlepels neutrale olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1 ei

Stappen om een broodkrans met pesto te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat even rusten.
  3. Maak ondertussen de rucola pesto door de rucola, pijnboompitten, knoflook, citroenrasp en olijfolie te vermalen in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak en een snufje zout en peper.
  4. Rol het bladerdeeg uit. Besmeer royaal met de rucola pesto. Houd de zijkanten vrij. Rol op en snijd in het lengte doormidden. Wikkel de repen om elkaar heen. Leg de vlecht in een krans en druk de uiteinde tegen elkaar. Klop het eitje los en smeer over het bladerdeeg
  5. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi bij het serveren met rucola.

Kun je nog meer Paas inspiratie gebruiken? Kijk dan even bij de Paas recepten.

Broodkrans met zelfgemaakte pesto van rucola en citroen. Lekekr fris en passend bij de lente.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.