Weekmenu 164 makkelijke recepten

Krijgen jullie ook geen genoeg van het weekmenu? Je zou denken dat ik na al die jaren een echte expert was. Nou ik was redelijk goed in een weekplanning verzinnen, maar mij eraan houden dat was nogal lastig. Nu maak ik elke week een nieuw weekmenu en volg dit braaf op. Ik gooi bijna niks meer weg en het scheelt ook nog eens een hoop tijd en geld.

Normaal ging ik gauw nog even langs de PLUS, omdat ik geen zin had in de geplande nasi bijvoorbeeld. Die tijd is voorbij, want ik probeer nog steeds zo weinig mogelijk winkels te bezoeken. Hoe doen jullie dit?

In het weekmenu heb ik weer een aantal makkelijke recepten gestopt. Het weer ziet er beter uit aankomende week, dus de barbecue kan aan! Wacht dat je van beef teriyaki spiesjes of een zelfgemaakte bbqsaus? Verder kun je een zomers pasta verwachten, een Aziatische maaltijdsalade en een koolhydraatarme gerecht met bloemkoolrijst en kip.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 164 makkelijke recepten

Maandag: vegetarische pilav met bonen en rozijnen

Zodra er geen vlees in een gerecht zit, vervang ik dit al snel door bonen. Ze zijn voedzaam, lekker en ook nog eens super vriendelijk voor de portemonnee. Mijn favorieten zijn kikkererwten, linzen en bruine bonen.

vegetarische pilav met bonen, noten en rozijnen

Dinsdag: pasta met romige avocadosaus

Een heerlijke zomerse pasta met een saus van avocado en gerookte kipfilet on top. Oh het water loopt mij weer in de mond.

pasta met romige avocadosaus

Woensdag: bloemkoolrijst met kip en groente

De laatste weken eet ik o.a. meer groente en minder koolhydraten. Het resultaat is bakken energie, fijn! Probeer het ook eens met dit makkelijke recept van bloemkoolrijst met kip en een champignonsaus.

Bloemkoolrijst met kip en groente

Donderdag: beef teriyaki spiesjes

Het weer ziet er beter uit, dus een barbecue recept mag niet ontbreken in het weekmenu. Heb jij deze beef teriyaki spiesjes al eens geprobeerd? Of maak één ander barbecue recept uit mijn bbq E-book.

Beef teriyaki spiesjes

Vrijdag: Aziatische krieltjessalade met wasabi dressing

Op vrijdag is het altijd makkelijke hap in huize Linda. Deze aardappelsalade met avocado, zalm en wasabi dressing past hier perfect bij. Een zalige maaltijdsalade met pit!

Aziatische krieltjessalade met zalm

Zaterdag: salade in een pot recept

Bij de lunch eet ik weer ouderwets een salade. Ik prep mijn salades op zondag en woensdag voor twee dagen vooruit. Volgende week vertel ik er mee over. Voor nu, maak ik je hopelijk blij met deze salade in een pot. Je kunt de salade twee dagen bewaren.

salade in een pot recept

Zondag: zelf bbq saus maken

Zelfgemaakt smaakt toch altijd beter dan zelfgekocht. Maak dan ook eens een barbecuesaus. Deze saus is zo multifunctioneel. Serveer de saus bij een burger, kip of bestrijk er groente mee.

Zelf barbecuesaus maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 164 een weekmenu vol met gezonde makkelijke recepten die snel klaar zijn en het hele gezin lust.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.