• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Ovenschotel met kabeljauw

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

september 27, 2017 door Linda 8 Reacties

De blaadjes vallen van de bomen. Het is nog donker bij het opstaan en de temperatuur daalt. Bij deze open ik het seizoen van de ovenschotels en hartige taarten. Het thuisfront heeft gevraagd of dit soort recepten vaker op tafel kunnen komen en daar geef ik graag gehoor aan. De ovenschotel met kabeljauw is de eerste in de rij.

Al is het fotograferen van een ovenschotel op zijn zachts gezegd niet zo makkelijk. Dit comfort food recept is dan ook twee keer gemaakt, want de foto van de eerste keer was om te huilen. Zo kreeg ik de kans om het recept aan te passen.

Zoals je kunt zien, wordt de vis op de aardappelen gelegd. Het garen van de aardappelen duurt nu eenmaal langer. En de kabeljauw heeft een korte bereidingstijd. De vis wordt dan ook na 15 minuten op de groente en aardappelen gelegd.

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks!

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

Ovenschotel met kabeljauw

Recept voor 4 personen

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 3 roma tomaten
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 400 gram kabeljauw (MSC)
  • 1 eetlepel pesto
  • extra nodig: ovenschaal

Stappen om een ovenschotel met kabeljauw te maken:

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke plakjes. Als je wilt, kun je de aardappelen ook schillen. Maar met schil zijn ze nog voedzamer. Kook ze 5 minuten met een beetje zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd ondertussen de courgette en tomaten in gelijke plakken.
  4. Vet de ovenschaal in. Je kunt eventueel een beetje couscous, havermout of paneermeel op de bodem strooien. Dit neemt het vocht op van de groente. Mijn favoriet is couscous.
  5. Leg eerst een laag tomaten in de schaal, vervolgens de courgette. Strooi de oregano erover en dek af met de schijfjes aardappel. Breng op smaak met een snufje zout en peper en verdeel de kaas erover. Zet 25 – 27 minuten in de oven.
  6. Smeer de kabeljauw in met de pesto. Leg de vis na 15 minuten op de aardappelen en bak 10 -12 minuten mee.

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

Een makkelijke maaltijd: ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardappelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto. Yum!

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER Tags: aardappelen, courgette, kabeljauw, ovenschotel, pesto, tomaat, vis

Lees Interacties

Reacties

  1. lia zegt

    september 27, 2017 om 8:25 am

    heerlijk recept, mis alleen de temeratuur waarop de oven moet staan!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 27, 2017 om 10:30 am

      HI Lia, dank voor de oplettendheid. Ik heb deze direct aangepast. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Joseph zegt

    september 28, 2017 om 7:04 pm

    Leuk idee, om een visschotel met kabeljauw te maken. Ga ik onthouden 🙂

    Beantwoorden
  3. Dagmar zegt

    september 30, 2017 om 4:08 pm

    Een prima gezond recept bedankt.

    Beantwoorden
  4. Ria zegt

    oktober 24, 2017 om 2:24 pm

    Hoi linda ik mag geen aardappelen rijst en pasta gebruiken weet jij daarvoor iets wat ik dan kan gebruiken ik ben in de zeventig maar ik hou van lekker eten bij voorbaat dank liefs Ria

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2017 om 10:45 am

      Hi Ria, bedoel je als vervanger van de aardappelen in de ovenschotel? Ik zou dan gaan voor knolselderij bijvoorbeeld. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Ans zegt

        september 25, 2020 om 2:37 pm

        Of zoete aardappel , (valt onder groenten )
        Heerlijk snel, en gezond recept !
        Thanks .

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          september 29, 2020 om 3:04 pm

          Graag gedaan Ans, groeten Linda

          Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.