Quinoa met avocado en makreel

Toevallig sprak ik laatst allerlei andere foodbloggers. Hoe vaak blog jij? Hoe lang ben je bezig met een blog? Sommige schudden 3 blogs binnen een half uurtje uit de mouw. Daar heb ik nu nooit last van. Ik zit soms te broeden en te zoeken naar het “haakje” Zo ook met deze gezonde lunchsalade. Ik heb gisteren ook al 15 minuten naar een leeg scherm zitten kijken en nu weer.

Tja, wat zal ik hier nu weer over schrijven? Jullie weten immers al hoe goed quinoa en avocado voor je zijn. Met de makreel krijg je een goede portie vetten binnen, net als met de pompoenpitten. Af en toe vind ik dat ik teveel in de herhaling blijf vallen, dus dat sla ik nu even over.

quinoa met avocado

Oh, ik kan nog wel iets zeggen over de inspiratie van de quinoa met avocado en makreel. Ik zag een soortgelijk recept staan in Easy Peasy van Bluebelle. Ik heb er een simpele versie van gemaakt met alledaagse ingrediënten. Wist je trouwens dat de dames binnenkort met een nieuw boek komen? Ik kan niet wachten, want Easy Peasy Family is een gericht op een gezonde basis voor het hele gezin. Ik heb gelezen dat ze met een alternatief voor Snelle Jelle komen. Spannend!

Ondertussen maak ik voor de zoveelste keer de quinoa met avocado en makreel voor de lunch. Yum!

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

 • kopje quinoa
 • 1/2 avocado
 • 70 gram makreelfilet
 • 1 eetlepel koriander
 • 1 flinke eetlepel pompoenpitten
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1/2 eetlepel balsamico azijn
 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel mosterd
 • snufje zout en peper

Hoe maak je het klaar:

 1. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Meestal voeg ik meer water toe en laat de quinoa ook langer koken.
 2. Snijd de avocado doormidden. Haal de helft van het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.
 3. Pluk de makreel in stukjes en check op eventuele graatjes. Hak de koriander grof. Meng alles door elkaar.
 4. Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Tip: vervang de quinoa gerust door couscous, gierst of rijst.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.