Weekmenu 186 – makkelijke recepten

Het nieuweweekmenu is een mix van makkelijke recepten voor het avondeten en inspiratie voor kerst. De eerste kerst recepten zijn inmiddels online gekomen. Zo staat de amuse zalm, champignon ragout, 10 groente bijgerechten voor kerst al voor jullie klaar. Het pronkstuk: rosbief met rode wijn saus is onze persoonlijke favoriet.

Het is nog twee weken tot kerst. De komende tijd kun je nog genoeg heerlijke kerst recepten verwachten. Hoe je kerst 2020 ook viert, we maken er een onvergetelijke en feestelijke kerst van.

Tot die tijd wordt er natuurlijk ook gewoon gegeten. Maandag staat in het teken van een maaltijd zonder vlees, dus je kunt een pasta ovenschotel klaarzetten. Daarnaast staat er comfort food in de vorm van hachee en een witlofschotel met brie (aanrader!) op de eetplanning. In het weekend kun je “los” met proefkoken voor kerst. Bekijk snel alle recepten.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 186 makkelijke recepten

Maandag: vegetarische pasta ovenschotel

Het ideale aan dezevegetarische pasta ovenschotel is, dat alle ingrediënten ongekookt de oven in gaan. Ook ideaal voor tieners met werkende ouders. Er kan eigenlijk niks mis gaan, mits de oventemperatuur klopt en de tijd in de gaten wordt gehouden.

Vegetarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

Dinsdag: hachee maken

Iedereen heeft zo zijn eigen familie recept. In mijn hachee zit appelazijn, dat is een stuk milder en zoeter dan normale azijn. Het vlees wordt gezoet met bruine suiker en ketjap manis.

Hachee maken

Woensdag: witlofschotel met brie

Deze witlofschotel kwam eind november online en is inmiddels al 6.000 keer bekeken en door tientallen volgers gemaakt. Dus zet dit recept snel op je weekmenu, succes verzekerd.

Witlofschotel met brie

Donderdag: 6x heerlijke pastagerechten

Keuzes maken is niet altijd mijn beste eigenschap. Ik laat het aan jullie over dit keer. Bekijk hier de recepten van 6 heerlijke pastagerechten. De pasta met spinazie en ricotta kan ik aanbevelen.

Fusilli met ricotta

Vrijdag: pita met feta crème en gegrilde groente

Stel je even voor: een warm pitabroodje, dat je flink insmeert met een feta crème en daarna voeg je gegrilde aubergine en courgette toe. Het water loopt mij weer in de mond.

Pita met feta spread en gegrilde groente

Zaterdag: carpaccio tompouce met truffelmayo

De komende weken kun je veel inspiratie verwachten voor kerst. Ik trap af met twee ideetjes voor een voorgerecht. Deze carpaccio tompouce is een twist op de klassieke carpaccio salade.

Carpaccio tompouce

Zondag: 9 x amuse in een glaasje

Een amuse in een glaasje mag niet ontbreken met kerst. Tijdens een diner zet ik graag de tafel vol met kleine hapjes en makkelijke amuses. Zo kan ik verschillende smaken proeven en daar ben ik nu eenmaal dol op. Voor jullie heb ik dan ook 9x een amuse in een glaasje op een rijtje gezet.

9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 186 makkelijke recepten voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.