• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Rosbief met rode wijn saus

Rosbief met rode wijn saus

december 10, 2020 door Linda Reageer

De rosbief met rode wijn saus is een fantastisch hoofdgerecht voor kerst. Steel de show en zet dit pronkstuk op tafel. Deze rosbief is makkelijk te maken en de eenvoudige rode wijn saus met funghi porcini past er perfect bij.

Vorig jaar kerst stond deze rosbief met rode wijn saus bij ons op het kerstmenu. En niet alleen met kerst maken wij dit gerecht. Inmiddels ben ik de tel kwijt geraakt, hoe vaak wij dit vlees recept gemaakt hebben.

Rosbief met rode wijn saus, hoofdgerecht kerst, kerst hoofdgerechten met vlees

Rosbief met rode wijn saus

Een groot stuk vlees klaarmaken is zoveel makkelijker dan je denkt. De rosbief wordt op smaak gebracht met knoflook en rozemarijn en omwikkeld met Italiaanse rauwe ham en opgebonden als een rollade. Dit zet je van te voren klaar. Daarnaast kun je een gedeelte van de rode wijn saus klaarzetten. Vervolgens doet de oven voornamelijk zijn werk. Klinkt goed toch?

Hoofgerecht kerst: Rosbief met rode wijn saus

Rosbief met rode wijn saus

Vraag jouw slager hoe lang jouw stuk vlees in de oven mag. Of nog beter koop een vlees thermometer zodat je jouw rosbief op het juiste moment uit de oven kunt halen.

Rosbief met rode wijn saus

recept voor 4 personen

  • 600 gram rosbief op kamertemperatuur
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn blaadjes
  • snufje zout en peper naar smaak
  • 8 plakken prosciutto crudo (Italiaanse rauwe ham)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram roomboter

Rode wijn saus:

  • 30 gram funghi porcini (zakje gedroogde paddenstoelen – te vinden bij de pesto’s en olijven)
  • 2 sjalotjes
  • 2oo ml rode wijn
  • 1 blik zoete kerstomaatjes (Mutti)
  • extra nodig: slagerstouw

Hoe maak je rosbief in rode wijn saus

  1. Snijd 1 teentje knoflook in plakjes. Snijd met een schep mes inkepingen aan de bovenkant van de rosbief en stop hier de plakjes knoflook in.
  2. Strooi de rozemarijn over het vlees en breng op smaak met een snufje peper en zout.
  3. Leg 4 plakken prosciutto dakpansgewijs naast elkaar, leg het vlees erop. Vouw de plakken eromheen en dek af met de 4 andere plakken ham.
  4. Bind de rollade op met slagerstouw. Bekijk hier een instructiefilmpje voor een rollade knopen.
  5. Doe de funghi porcini in een kom en giet er 200 ml heet water over en laat 15 minuten weken.
  6. Hak de andere 2 knoflooktenen en de sjalotjes fijn. Haal de paddenstoelen uit het vocht (weekvocht bewaren) en hak grof.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Verhit de olijfolie en boter in een pan met dikke bodem. Schroei het vlees aan alle kanten dicht, totdat de prosciutto aan alle kanten goudbruin is. Neem het vlees uit de pan. Doe vervolgens de gehakte funghi porcini, sjalotjes en knoflook in de pan en bak 3 minuten zachtjes. Voeg de wijn, de kerstomaatjes en 3 flinke eetlepels van het weekvocht van de paddenstoelen toe. Zet het vuur hoger en laat de saus 5 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.
  9. Heb je het vlees in een gietijzeren pan gebakken, doe het vlees terug in de pan en giet de saus erover. Plaats het vlees anders in een ovenschaal en giet de saus erover. Zet de pan of schaal in de oven en laat verder gaar worden. Bedruip het vlees tussendoor 2 keer met de saus om uitdrogen te voorkomen. Rosbief serveer je rosé met een kerntemperatuur van 55 graden. Gebruik hiervoor een vleesthermometer. Bij ons duurt dit ongeveer 40 minuten. Haal het vlees uit de pan en omwikkel losjes met aluminium folie en laat minimaal 5 minuten alvorens aan te snijden.

Tip: de rode wijn saus is eventueel ook voldoende om te gebruiken voor 8 personen (met twee stukken rosbief van 600 gram).

Voorbereiding voor kerst:

Volg alle stappen op tot en met nummer 6. Zet de rosbief rollade klaar in de koelkast, net als de gesneden knoflook, sjalotjes en paddenstoelen en weekvocht.

Kerst recepten

enjoy X-mas met Linda

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Rosbief met rode wijn saus, hoofdgerecht voor kerst, kerst hoofdgerechten met vlees

Rosbief met rode wijn saus

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Cucina Francesca | Foto credits: HetSpijsDecor

Categorie: DINER, KERST Tags: funghi porcini, kerst, prosciutto crudo, rode wijn, rollade, rosbief, vlees

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.