Weekmenu 150 makkelijke recepten

Langzaam beginnen wij thuis een soort ritme met elkaar te krijgen. De kinderen doen hun schoolwerk en wij proberen tussen de bedrijven door te werken. Dat gaat de ene dag beter dan de andere dag om eerlijk te zijn. Voor mij is het nu belangrijk dat het thuis lekker loopt. Dit betekent dat er tijdelijk minder blogs online komen, het is even niet anders. Gelukkig heb ik bijna meer dan 1.200 recepten online staan, dus er zit vast iets lekkers voor je tussen.

Deze week heb ik wederom lekkere comfort food recepten geselecteerd voor het weekmenu, zoals een gezonde Mac & Cheese. Een flinke pan kippensoep maken staat ook op de eetplanning, naast een roerbak gerecht met veel groente en biefstuk. Het voorjaar is begonnen, dat zou je bijna vergeten en dus staat er een lente recept met risotto, groene asperges en zalm op het menu. Enne vanaf deze week zal ik een boodschappenlijstje bij het weekmenu plaatsen. Dat leg ik verderop nog even uit.

Net als vorige week adviseer ik je om eerst even te kijken wat je allemaal nog in huis hebt. Bepaal op basis daarvan je weekmenu. Ik kom in ieder geval de lekkerste dingen tegen in mijn voorraad. Zo heb ik aardappeltjes gebakken in kruidenboter (uit de vriezer). Bij een roerbak gerecht met kip was ik op zoek naar noedels. Ik kwam twee open pakken tegen en die voorraad is nu ook op. Zondag stond een varkenshaasje op het menu. Toevallig vond ik een pakje plantaardige kookroom. Voor bij het vlees heb ik een simpele roomsaus met gebakken ui en champignons gemaakt. Het hoeft allemaal niet te ingewikkeld te zijn.

Mijn voorraad begint langzaam de slinken en de vriezer is een stuk leger. We proberen 1 tot 2 week per week boodschappen te doen en dat lukt aardig goed zo op deze manier. Heb jij ook producten die op moeten? Typ het ingrediënt in op de zoekfunctie rechtsboven van de site en kijk welke recepten te voorschijn komen. Hopelijk kan ik je hiermee inspireren om de voorraad op te maken.

Om het bepalen van het weekmenu eenvoudiger te maken, heb ik een boodschappenlijst gemaakt per gerecht. Zo kun je de voorraad naast de ingrediënten per gerecht leggen en kijken of er nog producten op moeten.

Download

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 150 makkelijke recepten

Maandag: Mac & Cheese met aubergine

De kaassaus voor een originele Mac en Cheese bestaat uit boter, bloem, melk en cheddar. Ik ben op zoek gegaan naar een gezondere variant. De kaassaus heb ik gemaakt met Griekse yoghurt en kookvocht van de macaroni. Voor een extra groente intake heb ik aubergine uit de vriezer gebruikt. Een alternatief is een gewone gebakken aubergine.

Een gezondere mac en cheese met aubergine. De kaassaus maak je met Griekse yoghurt, kookvocht van de pasta en kaas. Het vlees is vervangen door aubergine. #pasta #vegetarisch #macandcheese

Dinsdag: Tortellini uit de oven

Mijn kids zijn gek op dit recept. Kook de tortellini, maak een saus met ui, knoflook, spinazie, blik of pakjes tomaat met verse worst en schuif dit met de gevulde pasta nog even in de oven. Echt zalig!

Tortellini uit de oven. Dit is een makkelijke ovenschotel met pasta.

Woensdag: zelf kippensoep maken

Van de week heb ik zelf ook een heerlijke pan kippensoep gemaakt. Het fijne is dat je met deze hoeveelheden direct een portie hebt voor in de vriezer of maak er een ander blij mee.

zelf kippensoep maken

Donderdag: risotto uit de oven met groene asperges en zalm

Met de risotto uit de oven met groene asperges en zalm is het voorjaar op je bord. De smaken passen perfect bij elkaar en je zou dit zo met Pasen weer kunnen serveren.

Risotto uit de oven met groene asperges en gerookte zalm. #lente #pasen #spring #risotto

Vrijdag: gezonde roerbak met biefstuk

Om de weerstand goed te houden is het belangrijk om lekker veel verse groente te eten. Dat lukt zeker met deze gezonde roerbak. Als je wilt kook je er nog rijst bij of noedels.

Slank roerbak recept met biefstuk en vier soorten groente

Zaterdag: 10 x havermout tussendoortjes

Havermout kun je niet alleen eten voor het ontbijt, maar ook gebruiken als vervanger voor bloem in een tussendoortje. Juist nu is het leuk om met de kids de keuken in te duiken en samen iets lekkers te maken.

10 x havermout tussendoortjes

Zondag: blauwe bessen clafoutis

Elke week zet ik een lekker recept voor Pasen online. Deze blauwe bessen clafoutis lust ik als ontbijt, lunch of dessert. Je kunt er ook nog eens zelf lemon curd bij maken (of gewoon een potje kopen). Echt super lekker!

De blauwe bessen clafoutis met lemon curd is een heerlijk fris dessert voor de lente. Je kunt het bijna in zijn geheel voorbereiden, ideaal voor een diner.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 150 met makkelijke recepten voor het avondeten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.