Weekmenu 110 – makkelijke recepten

Heerlijk zeg zo’n extra lang weekend. Hopelijk hebben jullie een aantal leuke dingen op de planning staan. Een gezellige Paasbrunch misschien of lekker een dagje erop uit. Ik heb in ieder geval zin in qualitytime met het gezin.

In het weekmenu heb ik voor maandag nog een paas recept opgenomen. Ik heb deze Italiaanse amuse al zo vaak gemaakt. Het is één van de best bekeken blogs tijdens de feestdagen. Daarnaast kun je asperges verwachten in het weekmenu gecombineerd met zalm of maak één van de vegetarische pastasauzen. Verder kom je in vakantiesferen met het recept van de Griekse gehaktballetjes. Ik ben benieuwd wat je zult maken deze week.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 110 makkelijke recepten

Maandag: Italiaans amuse

Heerlijk zeg om vandaag nog een extra dagje vrij te zijn. Zullen we dan iets lekkers op tafel zetten? Dit Italiaanse vlaggetje met pesto, tomaat en hüttenkäse lust echt iedereen.

Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak.

Dinsdag: 10 x vega pasta

Het dagje zonder vlees is een dag verplaatst. Je zal maandag vast lekker gegeten hebben en vandaag kun je balansen met één van de 10 vegetarische pastasaus recepten.

De 10 lekkerste vegetarische pasta recepten op een rijtje. Een vega pastasaus maak je makkelijk en snel met een van deze smakelijke recepten.

Woensdag: asperges met zalm

De asperges mogen weer gegeten worden. Deze groente zal je de komende tijd vaker terugzien in het weekmenu. Naast de klassieke versie met ham zijn asperges ook erg smakelijk met gerookte zalm.

asperges met zalm

Donderdag: rucola stamppot met gerookte kip

Een makkelijke maaltijd met rucola en gerookte kip. Terwijl de aardappelen koken, snijd je de ingrediënten. Dit gerecht staat dan ook binnen 20 minuten op tafel.

In de categorie snel, makkelijk en gezond. Rucola stamppot met gerookte kip. Een heerlijk recept voor doordeweeks. Geniet ervan.

Vrijdag: Griekse gehaktballetjes

Na de VRIMIBO hebben wij thuis vaak niet zo’n trek meer. Een paar Griekse gehaktballetjes lusten ze altijd nog wel. Lekker met een pita broodje of een stuk stokbrood.

Griekse gehaktballetjes

Zaterdag: havermoutbroodjes

Wist je dat je met havermout, eieren en Griekse yoghurt deze havermoutbroodjes kunt maken? Dit is een basis recept en zo makkelijk om even te maken. Het deeg lijkt meer op beslag en hoef je niet te kneden. Na mixen stort je het gewoon op de bakplaat.

havermoutbroodjes

Zondag: Italiaanse hangop met koek

Door de weeks maak ik nooit toetjes. Dat vind ik echt iets voor het weekend en pure verwennerij. De hangop dien je de avond ervoor vast klaar te zetten in de koelkast. Vervolgens varieer je met koek en fruit.

Italiaanse hangop maak je met volle yoghurt en ricotta. Dit toetje bereid je makkelijk voor tijdens kerst of diner. Lekkker met koek, munt en granaatappel.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 110 met makkelijke recepten geschikt voor het hele gezin zoals Griekse gehaktballetjes, een pastasaus met champignons en stamppot. #weekmenu #makkelijkemaaltijd #gezin

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.