• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Limoncello pasta met zalm

Limoncello pasta met zalm

december 15, 2020 door Linda 2 Reacties

Limoncello pasta met zalm, klinkt dat niet als muziek in je oren? Afgelopen zomer zag ik online een pasta met limoncello voorbij komen en dacht direct: dit moet in mijn kerstmenu komen. Het is een combinatie die niet gebruikelijk is, maar echt te gek smaakt.

Na een amuse of voorgerecht is het tijd voor de volgende gang. De limoncello pasta is eenvoudig en tegelijkertijd super smaakvol. De hoeveelheid pasta is genoeg voor 4 personen als hoofdgerecht of 6 personen als tussengerecht.

Limoncello pasta met zalm, pasta recept met zalm

Mocht er kids mee-eten, houd dan bij stap 1 een gedeelte van de saus apart en voeg 2 eetlepels pesto toe in plaats van limoncello.

Limoncello pasta met zalm

Limoncello pasta met zalm

recept 4 – 6 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 250 ml kookroom
  • 100 gram vers geraspte pecorino (Italiaanse kaas)
  • 6 eetlepels limoncello
  • rasp van 1 citroen + 2 eetlepels sap
  • 400 gram verse tagliatelle
  • 100 gram zalmsnippers
  • 1 – 2 eetlepels kookvocht

Topping:

  • olijfolie om in te bakken
  • 6 eetlepels panko (Japans broodkruim) of maak pangrattato zelf met oud wit brood
  • optioneel: verse platte peterselie

Hoe maak je limoncello pasta met zalm?

  1. Maak eerst de limoncello saus. Snijd de knoflook fijn. Verwarm een klein steelpannetje met een scheutje olijfolie op laag vuur. Doe de knoflook erbij en bak 1 minuutje, blijf roeren. Voeg de kookroom en kaas toe en roer door elkaar tot de kaas is gesmolten. Vervolgens voeg je de limoncello, rasp van 1 citroen en 2 eetlepels sap toe. Laat even zachtjes pruttelen zodat de saus dikker wordt. Houd de pan warm tot gebruik.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verse pasta is na 4 minuten klaar. Voeg 1-2 eetlepels kookvocht en de zalmsnippers toe aan de limoncello saus.
  3. Maak ondertussen de topping, terwijl de pasta kookt. Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de panko in 3 minuten goudbruin. Voeg eventueel 2 eetlepels fijn gesneden platte peterselie toe.
  4. Roer de saus door de pasta. Verdeel over 4 borden en strooi het broodkruim over de pasta en serveer direct.

Voorbereiding voor kerst:

Je kunt de limoncello saus voorbereiden tot en met stap 1. Verwarm vervolgens heel langzaam en op laag vuur. De saus zou kunnen indikken. Mijn voorstel is om de saus geheel vers te maken, aangezien dit net zo snel is als opwarmen. Snijd de knoflook, rasp te kaas en citroen en pers de citrusvrucht uit, zodat alles klaarstaat. Het broodkruim kun je van te voren maken, zonder de verse kruiden. Laat goed afkoelen en bewaar luchtdicht.

Kerst recepten

enjoy X-mas met Linda

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Limoncello pasta met zalm

Limoncello pasta met zalm

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: HetSpijsDecor

Categorie: Diner, Kerst Tags: kaas, kookroom, limoncello, pasta

Lees Interacties

Reacties

  1. Marjan zegt

    februari 2, 2021 om 7:08 pm

    Ook op een doodgewone dinsdag viel deze limoncello pasta zeer in de smaak! ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 4, 2021 om 10:46 am

      Hi Marjan,

      Wat heerlijk! Een bijzondere combinatie hè. Ik ben er ook dol op.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Cheesecake ijs met frambozen Cheesecake ijs met frambozen
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl