4 uit 3 beoordelingen
30 min
oventijd 15 min

Witlofschotel met brie

Witlof, je bent er dol op of niet. Ben je een witlof liefhebber, sla dit recept dan snel op. Dezewitlofschotel met brie is een heerlijke variatie op de klassieke witlof met ham en kaas uit de oven. De combinatie van brie, spek, honing met het bittere van de witlof is ronduit waanzinnig.

In de wintermaanden is het fijn om met regelmaat een ovenschotel op tafel te zetten. Deze witlofschotel met brie is comfort food ten top. Geniet ervan!

Witlofschotel met brie, ovenschotel met witlof, witlof recepten, ovenschotel recepten

Witlofschotel met brie

Ingrediënten

4 personen
  • 4 stronken witlof
  • 160 gram brie
  • 8 plakken ontbijtspek
  • takje verse tijm of gedroogde tijm
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • snufje zout
  • klontje roomboter
  • klein scheutje melk
  • honing naar smaak

Bereiding

  • Was en schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappel af in een vergiet en laat hierin uitdampen. Verwarm de pan van de aardappelen met een klein scheutje melk en een klontje boter. Doe de aardappelen terug in de pan en stamp tot een puree. Maak de puree droger dan normaal. De witlof kan nog wat vocht afgeven dus de puree zal smeuïg genoeg zijn.
  • Was de stronken witlof, snijd doormidden en verwijde de harde kern. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de witlofschuitjes 5 minuten. Haal uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een plakje ontbijtspek op een bord, zet een witlofschuitje erop, leg een plakje brie erop en vouw het plakje spek om de witlof. Herhaal dit met de rest van de witlof.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de aardappelpuree over de bodem. Leg de 8 gevulde witlofschuitjes op de puree. Zet 15 – 20 minuten in de oven totdat de brie gesmolten is en de spek bruin kleurt. Giet een beetje honing over de witlof tijdens het serveren.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.