• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Vegetarische pasta ovenschotel

Vegetarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

april 17, 2018 door Linda 9 Reacties

Het ideale aan deze vegetarische pasta ovenschotel is,  dat alle ingrediënten ongekookt de oven in gaan. Ook ideaal voor tieners met werkende ouders. Er kan eigenlijk niks mis gaan, mits de oventemperatuur klopt en de tijd in de gaten wordt gehouden.

Dit recept heb ik gemaakt met lezers W. in mijn achterhoofd. Een paar weken geleden kreeg ik een bijzondere mail van haar. Ze wilde zich aanmelden bij de nieuwsbrief, maar dat lukte waarschijnlijk niet omdat ze gebruik maakt van een braille programma. Na enige aarzeling van een paar uur, heb ik gevraagd hoe zij dan kookt als ze minder of helemaal geen zicht heeft. Het antwoord was simpel: meestal kookt haar partner. Alleen vindt hij koken niet zo leuk. Vaak zorgt ze dat het snijwerk al gedaan is, zodat alles klaarstaat en hij alleen het gas hoeft aan te zetten en kan koken.

Zelf maakt ze graag ovenschotels waarbij alles rauw in de schaal kan. In mijn receptenindex van 900 blogs, stond geen enkel recept dat hieraan voldeed. Tot vandaag. Ik ben aan het experimenteren geslagen en kwam erachter dat een holle pasta in combinatie met voldoende vocht perfect werkt. Voor dit gerecht ik smaakvolle tomaten van Mutti gebruikt. In Italië zijn ze gek op dit merk en je kunt dit gewoon bij Albert Heijn kopen.

Vegatarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

Vegatarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

Vegetarische pasta ovenschotel

recept voor 4 personen

  • 80 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenpulp in blik (Mutti Polpa ‘a l’ail)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprika poeder
  • snuf zout en peper
  • 500 ml hete bouillon naar keuze
  • 400 gram rigatoni (penne, rigate)
  • 75 gram geraspte kaas
  • optioneel: basilicum blaadjes en Parmezaanse kaas

Stappen om een vegetarische pasta ovenschotel te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes of maal in de hakmolen van de staafmixer tot een soort tapenade. Snijd het sjalotje in stukjes en hak de teentjes knoflook fijn.
  3. Voor dit recept heb ik tomatenpulp gebruikt van Mutti. Mocht jij hele tomaten in blik hebben, hak deze dan even in kleinere stukjes. Voeg de zongedroogde tomaatjes, sjalotje, knoflook, tomaten in blik, de oregano, paprika poeder en snufje zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan de hete bouillon en pasta toe. Druk de pasta met een spatel goed in de saus. Verdeel de kaas erover.
  4. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Schakel de temperatuur terug naar 180 graden en bak nog 20 minuten verder totdat de pasta gaar is. Dek de bovenkant af, als deze te bruin wordt.
  5. Serveer eventueel met basilicum blaadjes en Parmezaanse kaas en een groene salade.

Vegatarische pasta ovenschotel, alle ingrediënten ongekookt in de ovenschaal.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: oregano, ovenschotel, paprika poeder, pasta, sjalotje, Tomaten, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Eline zegt

    april 17, 2018 om 9:14 am

    Hoe makkelijk! :)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 17, 2018 om 9:51 am

      Ja hè, dat vind ik nu ook.

      Beantwoorden
  2. Charlotte zegt

    april 18, 2018 om 8:18 am

    Ik heb pasta nog niet eerder in de oven bereid, afgezien van een lasagna. Wat handig dat je alles in 1 keer erin stopt :)

    Beantwoorden
  3. Carolyn zegt

    juli 29, 2018 om 7:48 pm

    Wat een makkelijk en heerlijk recept! Ik heb er courgette slierten(courgettie) en een groene paprika aan toegevoegd, was erg lekker.

    Beantwoorden
  4. Jorien zegt

    maart 9, 2019 om 7:19 pm

    Kan je ook tomatenblokjes erin doen ipv tomatenpulp?
    Dat kan ik niet vinden…..

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 11, 2019 om 9:44 am

      Ja hoor dat ik ook prima. Gr. Linda

      Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 11, 2019 om 2:56 pm

      Ja hoor, dat kan ook gewoon.

      Beantwoorden
  5. Ivonne zegt

    december 16, 2020 om 7:02 pm

    Het was heerlijk…
    Kritische noot van de pubers: er zat helemaal geen groente doorheen, wil je er de volgende keer uets van courgette door heen doen??

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 20, 2020 om 3:47 pm

      Hi Ivonne,

      Haha, nou verstandige pubers heb jij! Geniet van je dagen.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl