5 uit 3 beoordelingen
25 min
oventijd 13 min

Carpaccio tompouce met truffel mayonaise

Het tweede kerst voorgerecht is een twist op de klassieke carpaccio namelijk een carpaccio tompouce. In een restaurant kreeg ik laatst een carpaccio bonbon. Dit ideetje heb ik direct op mijn to-cook lijstje gezet. Alleen ben ik niet zo handig en ik vreesde dat de bereiding zou mislukken. Een ronde gehaktbal lukt mij ook nog steeds niet:) Voor de veiligheid heb ik dus gekozen voor een hartige tompouce met carpaccio. Kijk eens hoe lekker dit eruit ziet!

Carpaccio is een echte allemansvriend. Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Mocht je nu gasten hebben die geen truffel lusten, vervang de truffel mayonaise dan door zelfgemaakte pesto. En voor de vegetariërs kun je een carpaccio van courgette en biet maken.

Deze carpaccio tompouce met truffel mayonaise is een twist op het klassieke carpaccio recept voor kerst of een diner.

Carpaccio tompouce

Ingrediënten

4 personen
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 130 gram carpaccio = 1 pakje carpaccio met 2 porties
  • 4 eetlepels truffelmayonaise Jean Bâton
  • 45 gram pijnboompitten
  • 40 gram parmezaan flakes
  • 4 plukjes rucola

Extra nodig

  • Diepvrieszakje

Hoe maak je carpaccio tompouce

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snijd elk plakje doormidden, verwijder het plastic en leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ontdooien. Kluts een eitje en smeer alle stukjes in met het ei. Prik de helft van het bladerdeeg in met een vork. Dit wordt het dakje van de tompouce. Hak 1 eetlepel pijnboompitten grof en strooi over de 4 ingeprikte plakjes bladerdeeg. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 13 minuten goudbruin.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Verdeel de rucola over de borden. Neem de 4 onderkantjes van de tompouce (zonder pijnboompitten) en smeer in met de helft van de mayo. Doe de andere helft van de truffelmayonaise in een diepvrieszakje. Duw de inhoud van het zakje naar één van de punten toe en maak het met een draaiende beweging dicht. Zorg ervoor dat alle lucht uit het zakje geperst wordt, want achtergebleven luchtbellen gaan “sputteren” tijdens het spuiten. Knip een klein hoekje uit. Spuit op elk bord een paar toefjes.
  • Haal de carpaccio (2 porties) uit de verpakking. Snijd elke portie doormidden en leg op het plakje bladerdeeg met truffelmayo. Dek af met het dakje van de tompouce. Strooi de parmezaan en de geroosterde pijnboompitten erover.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak alvast de onder en bovenkantje van de tompouce. Rooster de pijnboompitjes en maak alvast een spuitzakje met de truffel mayonaise. Ter plekke start je de opmaak van de carpaccio tompouce vanaf stap 4.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.