• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Carpaccio tompouce met truffel mayonaise

Carpaccio tompouce met truffel mayonaise

december 13, 2019 door Linda Reageer

Het tweede kerst voorgerecht is een twist op de klassieke carpaccio namelijk een carpaccio tompouce. In een restaurant kreeg ik laatst een carpaccio bonbon. Dit ideetje heb ik direct op mijn to-cook lijstje gezet. Alleen ben ik niet zo handig en ik vreesde dat de bereiding zou mislukken. Een ronde gehaktbal lukt mij ook nog steeds niet:) Voor de veiligheid heb ik dus gekozen voor een hartige tampouce met carpaccio. Kijk eens hoe lekker dit eruit ziet!

Carpaccio is een echte allemansvriend. Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Mocht je nu gasten hebben die geen truffel lusten, vervang de truffel mayonaise dan door zelfgemaakte pesto. En voor de vegetariërs kun je een carpaccio van courgette en biet maken.

Deze carpaccio tompouce met truffel mayonaise is een twist op het klassieke carpaccio recept voor kerst of een diner.

 

Carpaccio tompouce 

Recept voor 4 personen:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 130 gram carpaccio (= 1 pakje carpaccio met 2 porties)
  • 4 eetlepels truffelmayonaise (Jean Bâton)
  • 45 gram pijnboompitten
  • 40 gram parmezaan flakes
  • 4 plukjes rucola
  • extra nodig: diepvrieszakje

Stappen om een carpaccio tompouce te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snijd elk plakje doormidden, verwijder het plastic en leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ontdooien. Kluts een eitje en smeer alle stukjes in met het ei. Prik de helft van het bladerdeeg in met een vork. Dit wordt het dakje van de tompouce. Hak 1 eetlepel pijnboompitten grof en strooi over de 4 ingeprikte plakjes bladerdeeg. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 13 minuten goudbruin.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Verdeel de rucola over de borden. Neem de 4 onderkantjes van de tompouce (zonder pijnboompitten) en smeer in met de helft van de mayo. Doe de andere helft van de truffelmayonaise in een diepvrieszakje. Duw de inhoud van het zakje naar één van de punten toe en maak het met een draaiende beweging dicht. Zorg ervoor dat alle lucht uit het zakje geperst wordt, want achtergebleven luchtbellen gaan “sputteren” tijdens het spuiten. Knip een klein hoekje uit. Spuit op elk bord een paar toefjes.
  5. Haal de carpaccio (2 porties) uit de verpakking. Snijd elke portie doormidden en leg op het plakje bladerdeeg met truffelmayo. Dek af met het dakje van de tompouce. Strooi de parmezaan en de geroosterde pijnboompitten erover.

Voorbereiding voor kerst:

Maak alvast de onder en bovenkantje van de tompouce. Rooster de pijnboompitjes en maak alvast een spuitzakje met de truffel mayonaise. Ter plekke start je de opmaak van de carpaccio tompouce vanaf stap 4.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Deze carpaccio tompouce met truffel mayonaise is een twist op het klassieke carpaccio recept voor kerst of een diner.

Deze carpaccio tompouce met truffel mayonaise is een twist op het klassieke carpaccio recept voor kerst of een diner.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER, KERST, PASEN Tags: carpaccio, parmezaanse kaas, rucola, vlees, voorgerecht

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.